NO

  /  

ENG
Kongsberg Jazzfestival. Hvert år i uke 27.
5.-8. juli 2017

Konsertinfo

07.07.2017
19:00
Energimølla
350,-

Ensemble Denada, Erlend Skomsvoll & Torun Eriksen

Det blir premiere på et nytt musikalsk samarbeid når Erlend Skomsvoll, en av verdens beste musikkarrangører, den anerkjente vokalisten Torun Eriksen og Ensemble Denada – orkesteret med noen av landets beste jazzsolister – står på samme scene under Kongsberg Jazzfestival. 

Det finnes tusentalls varianter av dette konseptet rundt om i verden. Et stort band med dyktige jazzmusikere, en dreven musikkarrangør og en knakende god sanger. Og det er kanskje derfor det er så utrolig fristende å gjøre det enda en gang. I likhet med felespillere som starter strykekvartett og deler ut noter med litteraturens mest krevende stykker. Konkurransen er formidabel, det er evigheter av empiri rundt formatet og hvis det kommer anmeldelser må man regne med et kritikerkorps som har saumfart både CD-hyller og spillelister etter referanser. 

Det er flere grunner til å plassere Ensemble Denada, Erlend Skomsvoll og Torun Eriksen på samme scene. Vi kan begynne med å sitere musikkjournalist Terje Mosnes som skrev at sangene som Torun Eriksen har laget til sitt nye album ‘Grand White Silk’ nesten uten unntak bærer i seg en poetisk og musikalsk substans langt i overkant av det aller meste som for tida utgis på plate. Legg til en av verdens beste musikkarrangører, Erlend Skomsvoll. En partiturskriver som for lengst har forlatt fastlåste sjangermønstre, og som ser på fri improvisasjon, intuitiv musisering og strikt nedtegnet musikk som likeverdige komponenter. Så er det Ensemble Denada, solid samspilt etter mange år på veien, fortsatt med sultne musikanter og med noen av de beste jazzsolistene Norge har å by på. Det er grunnlaget. Og så den nye stemmen i ensemblet, bokstavelig talt: Komponisten, tekstforfatteren og ikke minst sangeren Torun Eriksen. En stemmeprakt, timing og uttale på et nivå som gjør henne nesten unorsk. Men hun er altså fra Lunde i Telemark, snaut 8 mil fra Kongsberg.      

Et tema for konserten både med hensyn tekster, de medvirkende og det musikalske innholdet er å komme videre. Ut av en fastlåst posisjon og inn i et nytt terreng. Uten at det er radikalt eller radbrekkende, men at det skapes andre muligheter. Det er sanger, det er store klanger. Noe kan sikkert kalles pop, annet er definitivt jazz. Her er influenser fra salmer og norsk tradisjonsmusikk. Det som er sikkert er at det blir noe nytt for Torun Eriksen, for Ensemble Denada og for Buskeruds prisbelønte fylkesmusiker Erlend Skomsvoll, som også er kveldens musikalske leder – og noe nytt for publikum!

Erlend Skomsvoll (musikalsk leder, Fender Rhodes), Torunn Eriksen (vokal)
 
Ensemble Denada:
Frank Brodahl, Marius Haltli, Anders Eriksson (trompet, flugelhorn)
Even Kruse Skatrud, Nils Andreas Granseth (trombone)
Frode Nymo (sopransaks), Børge-Are Halvorsen (altsaks, fløyter), Atle Nymo (tenorsaks), TBA (baritonsaks, bassaks, kontraalt-klarinett)
Olga Konkova (piano), Jens Thoresen (gitar), Per Mathisen (bass), Håkon Mjåset Johansen (trommer) 
Thor-Ivar Lund (lyd)