torsdag 04.07.24
Smeltehytta

Særingfest torsdag: Phil Minton & Veryan Weston

Pianisten Veryan Weston og vokalisten Phil Minton tilhører eliten av europeiske improvisasjonsmusikere.

Konsertstart: 22:00 Pris enkeltbillett: 350,-

Pianisten Veryan Weston og vokalisten Phil Minton tilhører eliten av europeiske improvisasjonsmusikere. Nå kommer de til Kongsberg Jazzfestival.

Phil Minton er en virkelig veteran i internasjonal impro-vokal og han har samarbeidet med en imponerende rekke av betydelige musikere. Hans vokalkunst ligger omtrent så langt fra konvensjonell jazzsang som det er mulig å komme; men den er likevel attraktiv og meningsfull, og den kan være en sann blanding av vill humor og seriøst alvor. Han utnytter alle muligheter den menneskelige stemmen byr på.

Phil Minton har i mange år hatt et nært samarbeid med pianisten Veryan Weston. Musikeren Weston er nysgjerrig på alle slags kunstneriske uttrykk, så han kan samarbeide både med billedkunstnere og musikere i mange forskjellige sjangre. Hans sans for både moderne komposisjon og samtidig improvisasjon er markerte element i samarbeidet med Phil Minton. Et par platetitler kan kanskje antyde litt om hva vi vil oppleve i Smeltehytta på årets festival: «Songs From A Prison Diary» og «Mouthfull of Ecstasy».

Bilde av Phil Minton
Bilde av Veryan Weston

Unummererte sitteplasser

Andre artister

Jazzboksen
Lørdag 6. juli / Kl: 12:00

Jazzprat lørdag

Gratis
Jazzboksen
Fredag 5. juli / Kl: 12:00

Jazzprat fredag

Gratis
Jazzboksen
Torsdag 4. juli / Kl: 12:00

Jazzprat torsdag

Gratis
Jazzboksen
Onsdag 3. juli / Kl: 14:00

Jazzprat onsdag

Gratis
Bilde av Fieh
Energimølla
Fredag 5. juli / Kl: 23:59

Fieh

Steinhuset
Onsdag 3. juli

Jubileumsplakat