Informasjon om billetter og festivalpass

Du kan kjøpe billetter til enkelte konserter, festivalpass eller dagspass på festivalens nettside. Festivalpass gir deg tilgang til alle konsertene, så lenge det er ledig kapasitet.

Festivalpass

Hvis du allerede har kjøpt eller vurderer å kjøpe pass til Kongsberg Jazzfestival, er det noen praktiske ting som er viktig å vite om. Vi håper at denne informasjonen vil hjelpe deg å planlegge besøket ditt på festivalen vår.

Vi har følgende passtyper:

Festivalpass: Festivalpass gir deg adgang til alle konsertene under hele festivalen. Du vil være garantert adgang til konsertene på vår største scene, Kirketorget. I tillegg er det holdt av et antall plasser for de med festivalpass på alle klubbscenene.

Dagspass: Dagspass gir deg tilgang til alle konsertene på den valgte dagen. Du vil være garantert adgang til konsertene på vår største scene, Kirketorget. I tillegg er det holdt av et antall plasser for de med festivalpass på alle klubbscenene.

Særingpass: Gir tilgang på alle konserter på Smeltehytta, Steinhuset, Galleri Låven og nattkonsertene på Energimølla.

Gamle Norge-pass: Gir garantert inngang på alle konserter på Gamle Norge.

Slik bytter du fra pass til armbånd

For å få tilgang til konsertene, må du bytte passet ditt til et armbånd i vår salgsbod FØR du går på konsert.

Viktig info til våre kunder med festivalpass og dagspass: Det er førstemann til mølla-prinsippet som gjelder, men vi gir prioritet til våre gjester med dagspass og festivalpass ved inngangen til konsertene. På de fleste av våre konserter vil man som regel komme inn på konsertene uten problem, dersom man er ute i god tid.

Ved utsolgte konserter er det følgende plassgaranti for innehavere av festival- og dagspass: 

SpillestedPlassgaranti for pass
Christians Kjeller 30
Energimølla 50
Gamle Norge 100
Privat Bar 30
Argus 30
Smeltehytta 50
Kongsberg Kirke 80
Kongsberg Musikkteater 70
Sølvsalen 25

Musikkteateret eller Sølvsalen – Nytt fra 2024:
For å bedre opplevelsen for vårt publikum med festivalpass og dagspass, vil disse få tilbud om å kjøpe plassbillett til alle konsertene i Kongsberg Musikkteater og Sølvsalen. Passkunder vil få tilsendt egen lenke for å kjøpe disse billettene i begynnelsen av uke 27. Billettene vil koste kr 40 pr stk. På denne måten slipper du som passkunde å stille deg i kø i forkant av konsertstart, men være garantert plass og gå rett til innslipp.

Eventuelle restplasser vil bli gjort tilgjengelig ved innslipp ca 30 min før konsertstart. Disse plassene er gratis. Ta med mobiltelefon for å hente ut disse ved hjelp av en QR-kode.

Aldersgrenser

Aldersgrensene for våre spillesteder varierer. Du finner mer informasjon om dette her.

Rullestolbrukere

Billetter for rullestolbrukere og ledsagere kan kjøpes via Ticketmaster.

For konsertlokaler med egne rullestolplasser, kan du velge denne billettkategorien når du kjøper billett på nett.

Ledsager

For å hente ut en ledsagerbillett hos Ticketmaster må du kjøpe en ordinær billett samtidig og velge billettkategorien «ledsager». Du kan ta med deg ledsager gratis til alle våre konserter ved å fremvise et gyldig ledsagerbevis. Ledsagerbeviset angir hvor mange ledsagere du kan ta med deg. Koden for kjøp av ledsagerbillett er KJF24LEDS.

Er det trygt å kjøpe billetter utenom offisielle utsalgssteder?

Vi anbefaler at du alltid kjøper billetter via offisielle utsalgssteder. Falske eller ugyldige billetter vil bli avvist ved inngangen til konsertene, uavhengig av kjøperens «gode tro». Forsøk på salg av billetter via festivalens sosiale medier vil bli slettet. Ikke kjøp billetter som blir lagt ut her, de kan være falske.

Refusjon og bytting av billetter

Vær oppmerksom på at vi ikke kan refundere eller bytte billetter som allerede er kjøpt, så det er viktig å være sikker på at du velger riktige billetter før du fullfører din bestilling av billetter. Dersom en spesiell situasjon skulle oppstå, så vil Ticketmasters billettgebyr vil ikke bli refundert, kun selve billettprisen.