Praktisk informasjon

For publikum

Billetter og pass
Billetter til enkelte konserter, festivalpass eller dagspass kjøpes hos Ticketmaster. Festivalpass gir deg tilgang til alle konsertene, så lenge det er ledig kapasitet. Dagspass gir deg tilgang til alle konsertene på den valgte dagen, så lenge det er ledig kapasitet. Det holdes av plasser til publikum med pass på alle konserter, og passkunder gis prioritet ved inngang. Vi har egne festivalpass for konsertene på Gamle Norge og Særingfest. Alle passene er personlige og må byttes inn i et armbånd i festivalens salgsbod før du går på konsert. Mer informasjon om billetter og tilgjengelighet finner du her.
Aldersgrenser og vergeordning
Festivalen foregår på forskjellige spillesteder rundt om i Kongsberg, og derfor varierer også aldersgrensene. Mer utfyllende informasjon om aldersgrenser og vergeordning på Kongsberg Jazzfestival finner du her.
Parkering og transport
Vi anbefaler alle å benytte kollektivtransport under jazzfestivalen. Slik kan du planlegge godt og nyte musikken uten stress og bekymringer. Alt ligger i praksis i gåavstand fra Kongsberg stasjon, knutepunktet for både tog og buss. Vi har en egen side der du finner oppdatert informasjon om ekstra nattbusser og avganger vi har i samarbeid med Vy, Brakar og Sharebus. Det er utvidet busstilbud både til Oslo, Notodden, Sandefjord, Hønefoss mm. Hvis du kan unngå å bruke bil, er dette bra både for miljø og trafikklogistikken i Kongsberg under festivalen. Hvis du likevel har behov for parkering, finner du utfyllende informasjon om parkeringsplasser og kart her.
Tilgjengelighet
Kongsberg Jazzfestival er sertifisert med «tilgjengelighetsmerket» og er opptatt av inkludering og tilgjengelighet for alle. Noen eldre lokaler kan by på utfordringer for fremkommelighet, men vi har laget en grundig oversikt over spillestedene og deres tilgjengelighet for rullestolbrukere og andre med spesielle behov som du finner du her. Billetter for rullestolbrukere og ledsagerbillett kjøpes på www.ticketmaster.no.  Ledsagere med gyldig bevis kommer gratis inn på alle konserter. Vi aksepterer offentlig utstedte ledsagerbevis. Les mer om billetter under Kongsberg Jazzfestival her. De fleste spillestedene ligger i nærheten av offentlig vei. Nærmeste taxiholdeplasser er Kongsberg Knutepunkt og Nytorget. Nærmeste holdeplass til Kirketorget er krysset ved Fredheim Skole. Mer utfyllende informasjon om tilgjengelighet finner du her.
Overnatting
Jazzcampen har en idylliske beliggenhet ved Lågen og Kongsberg Idretts- og svømmehall og ligger i hjertet av Kongsberg sentrum og alle spillestedene under festivalen. Her kan du overnatte i telt, campingvogn eller bobil. Dusj og toaletter er tilgjengelig inne i idrettshallen. Les mer utfyllende informasjon om Jazzcampen her. En oversikt over lokale hoteller og vandrerhjem finner du her.
Jazzboksen
Jazzboksen befinner seg midt i krysset mellom Storgata og Tinius Olsens gate. Her arrangeres gratiskonserter hver dag under festivalen. I Jazzboksen får studenter, semiprofesjonelle og amatører muligheten til å spille for et bredt publikum. Her kan publikum slappe av i saccosekker, ligge i hengekøye, danse eller bare nyte musikken. Under festivalen holder Jazzboksen åpent fra kl 12:00-02:00 med konserter, jazzprat, DJ og godt drikke. Det er 18 års aldersgrense fra kl. 20:00. Ingen reservasjon eller billetter er nødvendig - bare møt opp! Nærmere informasjon om det daglige programmet for Jazzboksen finner du på programsidene.
Festivalgata
Festivalgata ligger i Chr. Augusts gate, rett utenfor inngangen til Quality Hotel Grand. Den er åpen fra 11:00 og byr på konserter gjennom hele dagen og DJ om kvelden. Her kan du nyte musikk, god mat og drikke. Etter kl. 18:00 er det 18-års aldersgrense. Nærmere informasjon om det daglige programmet for Festivalgata finner du på programsidene.
Jazzshopen
Jazzshoppen ligger på hjørnet mellom Storgata og Stasjonsbakken, rett ovenfor Jazzboksen, ved Flerbrukskrysset. Her kan du få informasjon om programmet, kjøpe billetter, bytte inn til bånd, samt kjøpe årets jazz-t-skjorter og annen merchandise. Jazzshoppen har følgende åpningstider under festivalen fra onsdag-lørdag: Kl 10:00-22:00.
Barnivalen
Festivalen i festivalen. AV, MED og FOR barn. Barnivalen holder til på Kvarten, en av Kongsbergs fineste perler ned mot Lågen. Barnivalen byr på spennende aktiviteter, teaterforestillinger og konserter med musikk av høy kvalitet som et sentralt element. Deriblant jazz, selvfølgelig. De fleste arrangementene er utendørsarrangement, og passer for både besteforeldre og barnevogner. Les mer om Barnivalen her.
Kart over Kongsberg Jazzfestival
Klikk her for å gå til oppdatert kart over Kongsberg Jazzfestivals spillesteder og overnatting. Lenke til kart.    
Miljø og bærekraft
Kongsberg Jazzfestival ble, sammen med Øyafestivalen, Norges første Miljøfyrtårn-sertifiserte festival i 2007. Målet til Kongsberg Jazzfestival er å være et miljøfyrtårn som inspirerer til miljøarbeid blant lokale og regionale kulturaktører. Vi jobber kontinuerlig for å finne gode miljøløsninger på alle områder. Les mer om våre miljøtiltak her.
Historien om Kongsberg Jazzfestival
Historien til Kongsberg Jazzfestival Kongsberg Jazzfestival har sine røtter tilbake til 1964, da klubben Jazz Evidence etablerte og avholdt den første festivalen. De fire grunnleggerne av klubben samlet seg annenhver onsdag etter korpsøvelser på 60-tallet for å drikke øl, spise pølser og lytte til jazzplater. Disse entusiastene la grunnlaget for en festival som skulle bli en viktig del av Kongsbergs og Norges jazzhistorie. Siden 1964 har Kongsberg Jazzfestival blitt avholdt årlig, med unntak av det spesielle året 2020. Kongsberg Jazzfestival en viktig kulturell begivenhet i både Kongsberg og Norge, og en festival med et sterkt internasjonalt rennommé.

For frivillige/funksjonærer

Frivillig
Vi har mange funksjonærer som år etter år gir erfaringen, tiden og hjerte sitt til festivalen. Uten disse menneskene hadde ikke Kongsberg Jazzfestival vært det den er i dag. På denne siden finner du mer informasjon om hvordan du kan melde deg som frivillig, hva det innebærer og hva som kreves hvis du skal bli funksjonær under jazzfestivalen.

For presse/bransje

Akkreditering presse

Søknadsfrist for presseakkreditering er 20. juni, Representanter for media kan søke om presseakkreditering her. Når søknaden er behandlet, vil du få svar fra oss på e-post og eventuelt SMS. E-post/SMS vil også bli benyttet til å informere om relevant informasjon for presse under festivalen. Det er derfor viktig at du oppgir riktig e-postadresse og mobilnummer i søknadsskjemaet! Hvis du kan dokumentere oppdrag fra en mediebedrift, ber vi deg sende søknad via oppdragsgiver. Presseakkreditering hentes på Pressesenteret.

Pressesenter
I 2023 ligger pressesenteret på Steinhuset i Hyttegata 1 (på vestsiden av Nybrua). Det er bemannet onsdag til fredag under festivalen fra kl. 10-18. Her kan akkreditert presse hente sine akkrediteringer. Det er pressekonferanse på Steinhuset torsdag 6. juli kl. 11:00 - utover dette er festivalledelsen tilgjengelig for intervju. Koordineres via pressesenteret - 480 10 965 pressesenteret@kongsbergjazz.no
Festivalfoto
Festivalfotografene våre tar bilder under Kongsberg Jazzfestival. Disse bildene lastes opp på festivalens Flickr-sider. Kontakt pressesenteret for å avklare retningslinjer rundt bruk av disse bildene.
Akkreditering bransje
Søknader om akkreditering til festivalen gjøres gjennom samme skjema som for presseakkreditering. Skriv i kommentarfeltet at du søker akkreditering som gjest/bransje. Frist for søknader er 20. juni. Fyll ut skjema her.

For salg/Bodplasser

Informasjon og søknad
Du kan søke om bodplass under Kongsberg Jazzfestival kontinuerlig hele året gjennom å fylle vårt søknadsskjema for bodplass. Vi sender deg et tilbud basert på behovene skissert i søknaden. Vi finner samme ut hvilken plass som passer for deg. Du kan forvente å høre fra oss innen fire uker. Informasjon om priser og vilkår ligger i søknadsskjemaet. Når du søker, godkjenner du samtidig våre vilkår og retningslinjer for å ha salgsbod på Kongsberg Jazzfestival.