Inforium

Praktisk informasjon

// For publikum

Historien

Klubben Jazz Evidence startet, stablet på beina og avviklet festivalen i 1964 og de ni påfølgende årene. Klubben kan igjen spores til 4 kompiser som tidlig på 60 tallet, annenhver onsdag etter korpsøvelse møttes hjemme hos hverandre for å drikke øl, spise pølser og høre på jazzplater. En av gutta var Per Ottersen og skulle skrive seg inn i både Kongsbergs historie, og i norsk jazzhistorie som Kongsberg Jazzfestivals første leder; en stilling han skulle besitte i 20 år.  Kongsberg Jazzfestival har vært avviklet årlig siden 1964, med unntak av annerledesåret 2020. 

 

 

Billetter
Billetter til alle årets konserter kjøpes på Ticketmaster -HER-

HER KAN DU KJØPE BILLETT

Igjen i år selges billetter kun på Ticketmaster og på vårt utsalgssted under festivalen. Det er ikke dørsalg på våre arrangement, men du har lett tilgang til billettkjøp via nett underveis i hele konserten. Festivalen forplikter seg til å kunne utføre smittesporing, og derfor vi må ha kontaktopplysninger liggende på alle i publikum. Som noe nytt, stenger vi ikke billettsalget før konsertstart, så det går an å kjøpe billett inntil konserten er slutt. Er man på farten kan man f.eks. laste ned Ticketmaster-appen og kjøpe billett på denne. Allikevel oppfordrer vi til at du bestiller billetter i god tid, slik at du er sikret å få plass - og for å hindre kødannelse utenfor spillestedet.

FESTIVALPASS

I 2022 kan du igjen kjøpe både fullt festivalpass og dagspass til alle dagene. Vi har også pass til konsertene på Gamle Norge og et Særingpass. Festivalpass gir adgang til alle konserter, forutsatt kapasitet. Dagspass gir adgang til alle konserten den dagen billetten gjelder, forutsatt kapasitet. Både festival og dagspass gir garantert adgang til konserter på vår hovedscene, Kirketorget. I tillegg er det holdt av et antall plasser på alle konserter. Førstemann til mølla gjelder, og vi har prioritert inngang for våre gjester med dagspass/festivalpass. Prioritert inngang gjelder fra det er annonsert at dørene åpner på den enkelte konserten. Alle pass er personlige og må byttes inn i armbånd i festivalens billettsalg FØR du går på konsert. Der vil du få utdelt et festivalarmbånd som må fremvises sammen med gyldig billett (aller helst mobilbillett) for å komme inn på våre arrangement. For Gamle Norge pass kan armbånd i tillegg hentes ut ved innslippet til Gamle Norge

For billetter til Kongsberg Musikkteater og Sølvsalen er det eget billettpunkt i foajeen for utdeling av plassbilletter til passkunder. Dette billettpunktet åpner en time før annonsert konsertstart.  

Ved utsolgte konserter er det følgende plassgaranti for passkunder: 

KONSERTLOKALE 

PLASSGARANTI 

Christians Kjeller 

30 

Energimølla 

50 

Gamle Norge 

100 

Privat Bar 

30 

Argus 

30 

Smeltehytta 

50 

Kongsberg Kirke 

80 

Kongsberg Musikkteater 

70 

Sølvsalen 

25 

ALDERSGRENSE

Spillestedene har forskjellig aldersgrense.

DET ER 18-ÅRS ALDERSGRENSE PÅ FØLGENDE SPILLESTEDER:

 • Energimølla (Vergeordning tilgjengelig)
 • Festivalgata (Fri aldersgrense frem til 18:00)
 • Jazzboksen (Fri aldersgrense frem til 20:00)

DET ER 20-ÅRS ALDERSGRENSE PÅ FØLGENDE SPILLESTEDER:

 • Christians Kjeller (Fri aldersgrense på Poesioasen)
 • Gamle Norge
 • Privat Bar (Fri aldersgrense på dagkonsert)

Kirketorget: Det vil være ett eget alkoholfritt område med fri aldersgrense på Kirketorget. Vi oppfordrer foreldre til å hente mindreårige ved utgangen etter konsert. Kirketorgets hovedområde har 18 års grense.

Ellers er det fri aldersgrense. Barn under 2 år kommer inn gratis på Barnivalen. 

RULLESTOLBRUKER

Billetter til rullestolbrukere kan kjøpes via Ticketmaster. For konsertlokaler med egne rullestolplasser, velges denne billettkategorien ved kjøp av billett på nett. Mot framvisning av gyldig ledsagerbevis kan du ta med deg ledsager(e) gratis på alle våre konserter.

LEDSAGER

Ledsagerbillet må hentes ut hos Ticketmaster til o,- samtidig som det kjøpes ordinær billett, så også ledsagere blir registrert i systemet. Ledsagerbeviset må framvises ved ankomst, hvis ikke vil full billettpris avkreves. 

KIRKETORGET - ALKOHOLFRITT OMRÅDE / 18+ BILLETTER 

Kirketorget har to billettkategorier «Kirketorget» og «Kirketorget -Alkoholfritt område».

«Kirketorget» Denne billetten gjelder kun for området med 18 års aldersgrense, og vil ikke gjelde for området med fri aldersgrense. Er du under 18 år må du kjøpe billett til området med fri aldersgrense.

«Kirketorget -Alkoholfritt område» Denne billetten gjelder kun for alkoholfritt område, som har fri aldersgrense. Alle under 15 år må komme i følge med en voksen (18+). Alle som ønsker å oppholde seg her må ha billett til dette området.

Det er mulig å kjøpe HC-billett og hente ut gratis ledsager-billett i begge kategorier. Det vil være tilrettelagt for tilgjengelighet på begge områder, Kirketorget og Alkoholfritt område. Dersom dere er en gruppe sammensatt av personer over og under 18 år, og ønsker å være sammen på konsert, må samtlige ha billett til «Kirketorget -Alkoholfritt område». Det er begrenset antall plasser på det alkoholfrie området. Personer under 18 år som ikke har billett til alkoholfritt område vil ikke komme inn på konserten.

ER DET TRYGT Å KJØPE BILLETTER UTENOM OFFISIELLE UTSALGSSTEDER?

Svaret er nei. Kjøp alltid billetter via offisielle utsalgssteder. Selv om billetten kan se ekte ut kan den være manipulert og dette vil først vise seg ved inngangen til konserten. Falske/ugyldige billetter vil bli avvist, uavhengig av kjøperens “gode tro”. Forsøk på salg av billetter via festivalens sosiale media kanaler vil bli slettet.

REFUNDERING OG BYTTING AV BILLETTER

Det er viktig å forsikre seg om at man har valgt riktige billetter før billettreservasjonen bekreftes. Kongsberg Jazzfestival kan ikke refundere billetter som allerede er kjøpt eller bytte disse mot andre billetter. Men - skulle arrangementet bli avlyst pga restriksjoner som følge av Covid-19, er publikum garantert å få pengene tilbake. Billettgebyret til Ticketmaster refunderes ikke, kun selve billettprisen.

Tilgjengelighet

Kongsberg Jazzfestival er sertifisert med "Tilgjengelighetsmerket", og har fokus på å være inkluderende og tilgjengelig for alle.  Siden festivalen benytter mange eldre lokaler, er det noen utfordringer knyttet til disse. Under finner du en liste over spillestedene og deres tilgjengelighet.

RULLESTOLBRUKERE

Billetter til rullestolbrukere kjøpes på www.ticketmaster.no. På Kirketorget kan rullestolbrukere enten velge å se konserten fra HC-rampen, som har god utsikt og er i umiddelbar nærhet av HC-toalettene. Det er også mulig å se konserten fra hovedområdet, dvs. ikke bruke HC-rampen, hvis man f.eks. er en gjeng som vil stå sammen. Vi henviser enhver tid til, at alle festivalens gjester forholder seg til henstillinger fra vaktene for å sikre egen og andres sikkerhet på arrangementet. Vi ønsker ikke at rullestolbrukere stiller seg lengst fremme eller midt oppi den tetteste mengden publikum under de store konsertene. 

LEDSAGERBEVIS

Ønsker man å ha med ledsager, hentes ledsagerbillett ut til 0,- på www.ticketmaster.no
Ledsagere med gyldig bevis kommer gratis inn på alle våre konserter, og vi aksepterer offentlig utstedte ledsagerbevis.

SPILLESTEDER

Her følger en oversikt over HC-fasiliteter på våre spillesteder. Er du ikke rullestolbruker men f.eks. dårlig gående, kan du ha med rullator o.l. inn på stående konserter. Det vil være begrenset sitteplass på spillesteder med stående konserter, og erfaringen viser oss, at det som regel finnes løsninger og mulighet for å sitte for de som har dette behovet. Vi anbefaler å møte opp tidlig om du har behov for å finne en sitteplass. Vi kan dessverre ikke garantere sitteplasser til et helt følge og/eller at flere kan sitte ved siden av hverandre på stående konserter. 

SITTENDE OG STÅENDE KONSERTER

Kongsberg Musikkteater har sittende konserter (bortsett fra Snarky Puppy som er stående), samme gjelder Sølvsalen, Kongsberg Kirke, Smeltehytta og Festivalgata. Det er kombinasjon av sitte og ståplasser på Energimølla (bortsett fra nattkonsertene, som er stående) og Christians kjeller. Hovedsakelig ståplasser på Gamle Norge og Kirketorget.

Barnivalen / Tubaloon: Ramper fra fortau og inn på området, og til telt. HC-toalett tilgjengelig. Ta kontakt med kontoret for spørsmål.

Christians Kjeller: Trinnfri adkomst. God fremkommelighet for rullestolbrukere i bakgården. Har dessverre ikke HC-toalett.

Energimølla: 1. etasje tilgjengelig for rullestolbrukere. Har HC-toalett.

Festivalgata: Ingen terskler. Lett adkomst for HC. HC-toalett tilgjengelig på Quality Hotel Grand.

Gamle Kongsberg Kino: Vanskelig adkomst for rullestolbrukere til konsertene, som foregår i et oppbygd amfi på scenen i Gamle Kongsberg Kino.

Kongsberg Musikkteater: Tilrettelagt med HC-sitteplasser, heis, rekkverk. Ingen terskler. Finnes orienteringspunkter/ledelinjer.  Det er teleslynge tilgjengelig. Ta kontakt med vaktene i inngang for mer informasjon.

Gamle Norge: Uteområdet lett tilgjengelig for rullestolbrukere. HC-toalett inne med rampeadgang.

Jazzboksen: God fremkommelighet med rampe til konsertscenen. HC-toalett tilgjengelig ved rampe.

Kirketorget: Lett adkomst. God fremkommelighet på arenaen. Egen rullestolrampe med god utsikt og HC-toalett i umiddelbar nærhet. Mulighet for rullestol på hovedområdet, eller hjelpemidler som rullator. 

Kongsberg Kirke: Adkomst via rampe inn i kirken fra inngangen mot nord (der HC-parkeringen er). Toaletter nåes kun fra hovedinngangen. Det er ingen terskler, men trangt - ikke HC-toalett.

Privat Bar: Lett adkomst for rullestolbrukere til bakgården, god fremkommelighet via hovedinngang. HC-toalett i underetasjen samt HC-toalett på Meeat Gastropub (man må rundt hele bygget for å komme seg dit).

Quality Hotel Grand - Argus: Ankomst via hovedinngang. Heis til garderobe og toaletter. HC-toaletter i kjeller med heisadkomst.

Smeltehytta: God fremkommelighet med rullestol. HC-toalett.

Sølvsalen: Tilrettelagt med HC-sitteplasser. HC-toalett.


De fleste spillestedene ligger i direkte tilknytning til offentlig vei. Nærmeste taxiholdeplass er Kongsberg Knutepunkt og Nytorget. Nærmeste holdeplass til Kirketorget er krysset ved Fredheim Skole. 

 

Jazzshopen

I forkant av og under festival har vi en "Jazzshop" på hjørnet mellom Storgata og Stasjonsbakken (rett ovenfor Jazzboksen, ved Flerbrukskrysset). 

Her får du kjøpt årets jazz-t-skjorter og annen merch.

Jazzshopens åpningstider:

I dagene før festival: 10:00 - 16:00

Under festivalen (onsdag-lørdag): 10:00 - 22:00

Festivalgata

Festivalgata finner du i Chr. Augusts gate, rett utenfor inngangen til Quality Hotel Grand. Under festivalen er Festivalgata åpen fra 11:00 med konserter gjennom hele dagen. Du kan du sitte og nyte musikken, og samtidig kjøpe deg mat og drikke fra uteserveringen til Grand.

Etter kl 18:00 er det 18-års grense, og på kvelden kan du se fram til musikk fra DJ.

Daglig program for uke 27 i Festivalgata finner du på programsidene.

Jazzboksen

Jazzboksen vår finner du i Fellesbrukskrysset rett ved Nybrua (den med mynter på) i Kongsberg.

Under festivalen er Jazzboksen åpen fra 11:30-02:00 med musikk og bar. Ingen reservasjon eller billetter - bare møt opp! 

Det blir jazzprat i Jazzboksen onsdag til lørdag.

I Jazzboksen kan du både høre konserter og ta deg en svingom når DJ'sene spiller 

Overnatting

Jazzcampen:

Den tradisjonelle Jazzcampen har en idyllisk beliggenhet ved Lågen og Kongsberg Idretts- og svømmehall– midt i Kongsberg sentrum. Det er mulighet for overnatting i telt, campingvogn/campingbil. Gjestene har tilgang til dusj og toaletter inne i idrettshallen. Jazzcampen er åpen fra onsdag 6. juli kl 10.00 til søndag 10. juli kl 14.00. Det er mulig med overnatting før 6. juli, men da er campingen ikke døgnbemannet. Det vil være salg av ferske bagetter til de som er frokostsultne. Det er forbud mot engangsgriller på campingen, men store fellesgriller blir satt ut på området. 

Priser for Jazzcampen:

 • Overnatting telt/campingvogn/bobil: kr 170,- pr person + telt pr. døgn
 • Kr. 110 pr. ekstra person i teltet pr. døgn
 • Barn under 14 år gratis i telt/campingvogn/bil
 • Strømtilkobling: kr 60,-
 • Overnatting ballhall m/madrass: kr. 160,- pr. person pr. døgn 
 • Overnatting ballhall u/madrass: kr. 130,- pr. person pr. døgn
 • Barn under 14 år halv pris i ballhallen
 • Dusj og toaletter for campere er gratis
 • Dusj for de som ikke er gjester på campingen kr. 50,-

NB: Plass til campingvogn/bobil og overnatting må forhåndsbestilles på: jazzcamp@kongsbergjazz.no. Teltplass trenger ikke å reserveres på forhånd.

Biler kan ikke kjøre på campingområdet. Campingens gjester parkerer gratis på anviste plasser (parkeringsbevis fås ved innsjekking). Eget område for de som bor i bil/campingvogn. 

Kontaktperson for Jazzcampen: Anette Skogmo (Hallsjef, Kultur og velferd), henvendelser bes rettes til vakttelefonen til idretts- og svømmehallen -  48166432.

 

Andre overnattingssteder:

Quality Hotel Grand
www.grandkongsberg.no // 32 77 28 00

Clarion Collection Hotel Kongsberg 
Clarion Hotel Kongsberg // 32 29 90 70

Best Western Gyldenløve Hotell
www.gyldenlove.no // 32 86 58 00

Kongsberg vandrerhjem
www.kongsberg-vandrerhjem.no // 32 73 20 24

Søstrene Storaas Hotell
Ligger ca 20 km fra Kongsberg sentrum. 
www.storaas.no // 32 77 13 00

Lampeland Hotell
Ligger ca 22 km fra Kongsberg sentrum. Hotellet tilbyr transport til og fra festivalen.
www.lampeland.no // 32 76 09 00

Heistadmoen/Kongsberg Aktivitetspark
Ligger ca 10 km fra Kongsberg sentrum. Tidligere militærleir, tilbyr sengeplasser i 3-mannsrom.
www.kapas.no // 41 40 00 22

Funkelia leilighetshotell/fritidsleiligheter
www.funkelia.no // 916 63 977

Parkering & Transport

VI ANBEFALER ALLE Å BENYTTE KOLLEKTIVTRANSPORT.  

Ekstra nattbusser fra Kongsberg i retning Drammen
Vi har i år satt opp nattbusser natt til lørdag og natt til søndag, i samarbeid med VY. Nattbussene har avgang fra Kongsberg knutepunkt kl. 01.00 lørdag 9. juli og 01.00 søndag 10. juli. 

Bussen stopper på følgende stoppesteder: Darbu, Vestfossen, Hokksund, Steinberg, Mjøndalen, Gulskogen og Drammen

Billetter kjøpes via DENNE LENKEN eller som tilvalg på utvalgte sider hos Ticketmaster og koster 180,- inkl. avgift. Totalt tilgjengelige plasser per avgang er 300. 

Ekstra bussavganger med Brakar i forbindelse med festival:

 • Linje 490 – avgang kl 2430, Kongsberg knutepunkt – Lampeland – onsdag, torsdag, fredag og lørdag.
 • Linje 490 – avgang kl 0130 og 0230 Kongsberg knutepunkt – Lampeland – fredag og lørdag.
 • Linje 490 – avgang kl 1355 fra Lampeland – Kongsberg knutepunkt – lørdag.
 • Linje 493 – avgang kl 2430 fra Kongsberg knutepunkt – Hvittingfoss – onsdag, torsdag, fredag og lørdag.
 • Linje 493 – avgang kl 0130, 0230 fra Kongsberg knutepunkt – Hvittingfoss – fredag og lørdag.
 • Linje 493 – avgang kl 1555 fra Hvittingfoss sentrum – Kongsberg knutepunkt – onsdag, torsdag, fredag og lørdag.
 • Linje 497 – avgang kl 2430 fra Kongsberg knutepunkt – Rostedsvei (Gamlegrendåsen S) – onsdag, torsdag, fredag og lørdag
 • Linje 497 – avgang kl 2200 fra Kongsberg knutepunkt – Rostedsvei (Gamlegrendåsen S) – onsdag, torsdag, fredag og lørdag.
 • Linje 497 - avgang kl 0130, 0230 fra Kongsberg knutepunkt – Rostedsvei (Gamlegrendåsen S) – fredag og lørdag.

Parkering
Det vil være stort press på parkeringsplassene i tilknytning til sentrum:

 • Møllebakken/Rema 1000: ca 90 plasser
 • Sykehuset: ca 170 plasser
 • Varlogården/Dyrmyrgata: ca 35 plasser
 • Berja senter/Hermann Fossgt.: 500 plasser
 • Tinius Olsens skole: 90 plasser
 • Sandsværveien 16 Q-park: 200 plasser
 • Tråkka/Nymoens torg: 64 plasser (P-hus)
 • Grand/Biblioteket/Chr. Augustgt.: 101 plasser (P-hus)
 • Stortorvet kjøpesenter: 400 plasser
 • Skauløkka Krona parkeringshus: 467 plasser
 • Coop Kongsberg: 17 plasser

Kart over offentlige parkeringsplasser i Kongsberg

Kart

For presse/bransje

Akkreditering presse

Søknadsfrist for presseakkreditering er 20. juni. Når søknaden er behandlet vil du få svar fra oss på epost og evt. på SMS. Epost/SMS vil også bli benyttet til å informere om relevant informasjon for presse under festivalen. Det er derfor viktig at du oppgir riktig e-post adresse og mobilnummer i søknadsskjemaet!

Dersom du kan dokumentere oppdrag fra et media, ber vi deg å sende søknad via oppdragsgiver.

Søk om presseakkreditering her.

Akkreditering bransje

Søknader om akkreditering til festivalen gjøres gjennom skjema for presseakkreditering. Skriv i kommentarfeltet at du søker akkreditering som gjest/bransje. Frist for søknader er 20. juni.

Fyll ut skjema her.

 

 

Festivalfoto

Festivalfotografene våre tar bilder under Kongsberg Jazzfestival – disse lastes opp på festivalens flickr-sider. Kontakt pressesenteret for å avklare retningslinjer rundt bruk av disse bildene.

Pressesenteret

Pressesenteret er i 2. etg på Quality Grand Hotell, og er bemannet onsdag til lørdag under festivalen (10-18). Her henter presse sin akkreditering, her vil pressekonferansene finne sted og her vil det også være muligheter for en arbeidsplass, wifi og kaffe.

// FOR SALG/BODPLASSER

Bodplass: Informasjon og søknad

Søknad | Application form
Du kan søke bodplass under Kongsberg Jazzfestival kontinuerlig hele året ved å fylle ut søknadsskjemaet under. Vi sender deg et tilbud basert på behovene skissert i søknaden. Vi finner samme ut hvilken plass som passer for deg. Du kan forvente å høre fra oss innen 4 uker. | You can apply for a stand at Kongsberg Jazzfestival at any time by filling in the application form below. We will send you an offer based on your needs stated in the application. We will find a suitable space for your stand together. You can expect to hear from us within 4 weeks.

Kontakt | Contact

boder@kongsbergjazz.no

Priser 3x3 m plass| Prices 3x3 m stand (06. – 09.07.2022)

Håndverker | Handcrafted goods: 5000,- NOK ekskl. mva

Andre produkter (kaker, varer, gaveartikler, mm) | Other good (cakes, goods, gifts, etc) : 10000,- NOK ekskl. mva               

Matsalg/ takeaway | Food/takeaway: 15000,- NOK ekskl. mva

Vennligst les vilkår for leie av bodplass FØR du begynner på søknaden din | Please read the terms and conditions BEFORE starting your application

Vilkår og retningslinjer på Norsk

Terms and Conditions in English

 

TIL SØKNADSSKJEMA | TO APPLICATION FORM 

 

JAZZ IS MORE // ARTISTER

SJEKK UT VÅRE ANDRE ARTISTER

JAZZ IS MORE // SPONSORER

VÅRE GODE SAMARBEIDSPARTNERE

JAZZ IS MORE //

NYHETSBREV

Ved å registrere deg godtar du at vi kontakter deg på epost. Eposten din blir kun benyttet ifm. Kongsberg Jazzfestival.