Inforium

Praktisk informasjon

// For publikum

Historien

Klubben Jazz Evidence startet, stablet på beina og avviklet festivalen i 1964 og de ni påfølgende årene. Klubben kan igjen spores til 4 kompiser som tidlig på 60 tallet, annenhver onsdag etter korpsøvelse møttes hjemme hos hverandre for å drikke øl, spise pølser og høre på jazzplater. En av gutta var Per Ottersen og skulle skrive seg inn i både Kongsbergs historie, og i norsk jazzhistorie som Kongsberg Jazzfestivals første leder; en stilling han skulle besitte i 20 år.  Kongsberg Jazzfestival har vært avviklet årlig siden 1964, med unntak av annerledesåret 2020. 

 

 

Billetter
Billetter til alle årets konserter kjøpes på www.ticketmaster.no 
 
REFUNDERING OG BYTTING AV BILLETTER
Det er viktig å forsikre seg om at man har valgt riktige billetter før billettreservasjonen bekreftes. Kongsberg Jazzfestival kan ikke refundere billetter som allerede er kjøpt eller bytte disse mot andre billetter. Men - skulle arrangementet bli avlyst pga restriksjoner som følge av Covid-19, er publikum garantert å få pengene tilbake. Billettgebyret til Ticketmaster refunderes ikke, kun selve billettprisen. 

BILLETTER I DØRA – IKKE TILGJENGELIG I 2021
I år selges billetter kun på Ticketmaster. Dette er fordi festivalen i år forplikter seg til å kunne utføre smittesporing, og derfor må ha kontaktopplysninger liggende på alle i publikum. Som noe nytt, stenger vi ikke billettsalget før konsertstart, så det går an å kjøpe billett inntil konserten er slutt. Er man på farten kan man f.eks. laste ned Ticketmaster-appen og kjøpe billett på denne. Allikevel oppfordrer vi kraftig til at du bestiller billetter i god tid, slik at du er sikret å få plass - og for å hindre kødannelse utenfor spillestedet.

FESTIVALPASS IKKE TILGJENGELIG I 2021
På grunn av svært begrenset kapasitet og behov for å gjøre smittesporing på alle arrangementer, vil vi ikke tilby festivalpass/dagspass i 2021, kun enkeltbilletter.

ALDERSGRENSE
Spillestedene har forskjellig aldersgrense. Mer informasjon finner du på forsiden vår og på eventsidene på Ticketmaster. 

RULLESTOLBRUKER/ LEDSAGER
Billetter til rullestolbrukere kan kjøpes via Ticketmaster. For konsertlokaler med egne rullestolplasser, velges denne billettkategorien ved kjøp av billett på nett. Mot framvisning av gyldig ledsagerbevis kan du ta med deg en ledsager gratis på alle våre konserter. Ledsagerbeviset må framvises ved ankomst, hvis ikke vil full billettpris avkreves. Ledsagerbillet må hentes ut hos Ticketmaster til o,- samtidig som det kjøpes ordinær billett, så også ledsagere blir registrert i systemet. Dette på grunn av smittevernhensyn.

ER DET TRYGT Å KJØPE BILLETTER UTENOM OFFISIELLE UTSALGSSTEDER?
Svaret er nei. Kjøp alltid billetter via offisielle utsalgssteder. Selv om billetten kan se ekte ut kan den være manipulert og dette vil først vise seg ved inngangen til konserten. Falske/ugyldige billetter vil bli avvist, uavhengig av kjøperens “gode tro”. Forsøk på salg av billetter via festivalens sosiale media kanaler vil bli slettet.

INFORMASJON OM BILLETTER TIL FESTIVALEN 2020:
Det er nå ikke lenger mulig å refundere eller flytte billetten til 2021. 

Tilgjengelighet

Kongsberg Jazzfestival er sertifisert med "Tilgjengelighetsmerket", og har fokus på å være inkluderende og tilgjengelig for alle. 
Siden festivalen benytter mange eldre lokaler, er det noen utfordringer knyttet til disse. Under finner du en liste over spillestedene og hvor tilgjengelig disse er.

Rullestolbrukere og ledsagerbevis

Billetter til rullestolbrukere kjøpes enten på www.ticketmaster.no eller på telefon 815 33 133/22828197. Ledsagere med gyldig bevis kommer gratis inn på alle våre konserter. NB! I 2021 må både rullestolbrukere og ledsagere hente ut egen billett på Ticketmaster. Ledsager-billetten koster 0,- , men skal hentes ut allikevel pga. kapasitet og smittesporing.  

Spillesteder

Christians Kjeller: Trinnfri adkomst. God fremkommelighet for rullestolbrukere i bakgården. Har dessverre ikke HC-toalett.
Energimølla: 1. etasje tilgjengelig for rullestolbrukere. Har HC-toalett.
Galleri Åkern: Vanskelig adkomst for rullestolbrukere. Har ikke HC-toalett.
Gamle Kongsberg kino: Vanskelig adkomst for rullestolbrukere til konsertene som foregår i et oppbygd amfi på scenen i gamle Kongsberg kino.
Kirketorget:
 Lett adkomst. God fremkommelighet på arenaen. Egen rullestolrampe med god utsikt og HC-toalett i umiddelbar nærhet. Begrenset antall sitteplasser bak på arenaen.
Kongsberg Kirke: Adkomst via rampe inn kirken fra inngangen mot nord (der HC-parkeringen er). Toaletter nåes kun fra hovedinngangen. Det er ingen terskler, men trangt. Ikke HC-toalett.
Privat Bar: Lett adkomst for rullestolbrukere til bakgården, god fremkommelighet via hovedinngang. HC-toalett i underetasjen samt HC-toalett på Meeat Gastropub (men man må rundt hele bygget for å komme seg inn dit).
Laagendalsmuseet: Trinnfri adkomst og god fremkommelighet i lokalet. HC-toalett tilgjengelig. 
Smeltehytta: God fremkommelighet med rullestol. HC-toalett.
Quality Hotel Grand - Argus: Ankomst via hovedinngang. Heis til garderobe og toaletter. HC-toaletter i kjeller med heisankomst.
Festivalgata/Jazzgata: Ingen terksler. Lett adkomst for HC. HC-toalett tilgjengelig på hotellet.
Kongsberg Musikkteater: Tilrettelagt med HC-sitteplasser, heis, rekkverk. Ingen terskler. Finnes orienteringspunkter/ledelinjer.  Det er teleslynge tilgjengelig. Ta kontakt med vaktene i inngang for mer informasjon.
Sølvsalen: Tilrettelagt med HC-sitteplasser. HC-toalett.
Folkefestscenen/Gamle Norge: Uteområdet lett tilgjengelig for rullestolbruker.
Jazzboksen: God fremkommelighet med rampe til konsertscenen. HC-toalett tilgjengelig ved rampe.
Barnivalparken: Ramper fra fortau og inn på området, og til telt. HC-toalett tilgjengelig. Ta kontakt med kontoret for spørsmål.

De fleste spillestedene ligger i direkte tilknytning til offentlig vei. 
Nærmeste taxiholdeplass er Kongsberg Knutepunkt og Nytorget. Nærmeste holdeplass til Kirketorget er krysset ved Fredheim Skole.

 

Jazzshopen

I forkant av og under festival har vi en "Jazzshop" på hjørnet mellom Storgata og Stasjonsbakken (rett ovenfor Jazzboksen, ved Flerbrukskrysset). 

Her får du kjøpt årets jazz-t-skjorter og annen merch.

Jazzshopens åpningstider:

I dagene før festival: 10:00 - 16:00

Under festivalen (onsdag-lørdag): 10:00 - 22:00

Festivalgata

Festivalgata finner du i Chr. Augusts gate, rett utenfor inngangen til Quality Hotel Grand. Under festivalen er Festivalgata åpen fra 11:00-02:00 med konserter gjennom hele dagen. Du kan du sitte og nyte musikken, og samtidig kjøpe deg mat og drikke fra uteserveringen til Grand.

Av hensyn til smittevernet vil det i år kun være bordservering, og kun plass til et begrenset antall inne på området samtidig, slik at 1 meter avstand skal kunne opprettholdes mellom alle besøkende. Det vil dessverre ikke være mulig å forhåndsbestille bord, og du vil slippes inn etter kapasitet.

Etter kl 18:00 er det 18-års grense. Merk at smittevernsretningslinjene tilsier at det ikke kan slippes inn nye gjester etter midnatt.

Program for jazzuka i Festivalgata:
Onsdag
Torsdag
Fredag
Lørdag

Jazzboksen

Jazzboksen vår finner du i Fellesbrukskrysset rett ved Nybrua (den med mynter på) i Kongsberg.

Under festivalen er Jazzboksen åpen fra 11:30-02:00 med musikk og bordservering. Ingen reservasjon eller billetter - møt opp og du blir vist til et bord.

Det blir jazzprat i Jazzboksen onsdag til lørdag:

Fra kl. 16:00 og frem til stengetid spiller DJ LP'er i Jazzboksen. 

Smittevern

Kongsberg Jazzfestival 2021 gjennomføres med stort fokus på smittevern og innenfor gjeldende restriksjoner. 

Våre viktigste smitteverntiltak som arrangør: 

 • Begrenset antall publikummere, og opprettholdelse av avstand på alle konserter
 • Registrering av alle publikummere ved forhåndskjøp av billetter, av hensyn til smittesporing.
 • På spillesteder med servering, vil det være bordservering
 • Antibac og munnbind tilgjengelig på alle spillesteder

Vi ber deg som publikum vise hensyn og overholde smittevernet:

 • Ta forhåndsregler. Husk å vaske hendene godt og holde minst én meters avstand. Dette gjelder også i køer, på toaletter og ved utgang.
 • Er du syk og/eller har influensaliknende symptomer, ber vi deg ta ansvar for deg selv og andre. 
 • Vi ber deg om å bruke munnbind frem til du har funnet plassen din. 
 • Publikum som ikke overholder smittevernsreglene, kan bli bortvist fra stedet.

Vi ber deg være oppmerksom på at det kan komme endringer i regler og kapasitet på konsertene tett opp mot arrangementet.
Alle publikummere vil da bli varslet på sms og epost.

 

Overnatting

Jazzcampen:

Den tradisjonelle Jazzcampen har en idyllisk beliggenhet ved Lågen og idrettshallen – midt i Kongsberg sentrum. Det er mulighet for overnatting i telt, campingvogn/campingbil. Gjestene har tilgang til dusj og toaletter inne i idrettshallen. Jazzcampen er åpen fra onsdag 7. juli kl 10.00 til søndag 11. juli kl 14.00. Det er mulig med overnatting før 7. juli, men da er campingen ikke døgnbemannet. Salg av ferske bagetter til de som er frokostsultne. Det er forbud mot engangsgriller på campingen, men store fellesgriller blir satt ut på området. 

Priser for Jazzcampen:

 • Overnatting telt/campingvogn/bobil: kr 170,- pr person + telt pr. døgn
 • Kr. 110 pr. ekstra person i teltet pr. døgn
 • Barn under 14 år gratis
 • Strømtilkobling: kr 50,-
 • Dusj og toaletter for campere er gratis
 • Dusj for de som ikke er gjester på campingen kr. 50,-

NB: Plass til campingvogn/bobil og overnatting må forhåndsbestilles på: jazzcamp@kongsbergjazz.no). Teltplass trenger ikke å reserveres på forhånd.

Biler kan ikke kjøre på campingområdet. Campingens gjester parkerer gratis på anviste plasser (parkeringsbevis fås ved innsjekking). Eget område for de som bor i bil/campingvogn. 

Kontaktperson for Jazzcampen: Anette Skogmo (Hallsjef, Kultur og velferd) 481 66 013.

 

Andre overnattingssteder:

Quality Hotel Grand
www.grandkongsberg.no // 32 77 28 00

Best Western Gyldenløve Hotell
www.gyldenlove.no // 32 86 58 00

Kongsberg vandrerhjem
www.kongsberg-vandrerhjem.no // 32 73 20 24

Søstrene Storaas Hotell
Ligger ca 20 km fra Kongsberg sentrum. Hotellet tilbyr transport til og fra festivalen.
www.storaas.no // 32 77 13 00

Lampeland Hotell
Ligger ca 22 km fra Kongsberg sentrum. Hotellet tilbyr transport til og fra festivalen.
www.lampeland.no // 32 76 09 00

Heistadmoen/Kongsberg Aktivitetspark
Ligger ca 10 km fra Kongsberg sentrum. Tidligere militærleir, tilbyr sengeplasser i 3-mannsrom.
www.kapas.no // 41 40 00 22

Funkelia leilighetshotell/fritidsleiligheter
www.funkelia.no // 916 63 977

Parkering

VI ANBEFALER ALLE Å BENYTTE KOLLEKTIVTRANSPORT.  

 

Det vil være stort press på parkeringsplassene i tilknytning til sentrum:

 • Møllebakken/Rema 1000: ca 90 plasser
 • Sykehuset: ca 170 plasser
 • Varlogården/Dyrmyrgata: ca 35 plasser
 • Berja senter/Hermann Fossgt.: 500 plasser
 • Tinius Olsens skole: 90 plasser
 • Sandsværveien 16 Q-park: 200 plasser
 • Tråkka/Nymoens torg: 64 plasser (P-hus)
 • Grand/Biblioteket/Chr. Augustgt.: 101 plasser (P-hus)
 • Stortorvet kjøpesenter: 400 plasser
 • Skauløkka Krona parkeringshus: 467 plasser
 • Coop Kongsberg: 17 plasser

Kart over offentlige parkeringsplasser i Kongsberg

Kart

// FOR SALG/BODPLASSER

Bodplass: Informasjon og søknad

Søknad | Application form
Du kan søke bodplass under Kongsberg Jazzfestival kontinuerlig hele året ved å fylle ut søknadsskjemaet under. Vi sender deg et tilbud basert på behovene skissert i søknaden. Vi finner samme ut hvilken plass som passer for deg. Du kan forvente å høre fra oss innen 4 uker. | You can apply for a stand at Kongsberg Jazzfestival at any time by filling in the application form below. We will send you an offer based on your needs stated in the application. We will find a suitable space for your stand together. You can expect to hear from us within 4 weeks.

Kontakt | Contact

boder@kongsbergjazz.no

Priser 3x3 m plass| Prices 3x3 m stand (06. – 09.07.2022)

Håndverker | Handcrafted goods: 5000,- NOK ekskl. mva

Andre produkter (kaker, varer, gaveartikler, mm) | Other good (cakes, goods, gifts, etc) : 10000,- NOK ekskl. mva               

Matsalg/ takeaway | Food/takeaway: 15000,- NOK ekskl. mva

Teltpriser | Tent rental prices

Vi tilbyr alle våre bodeiere muligheten til å leie telt via festivalen. Avtalt størrelse vil være satt opp til du kommer. Det er frivillig å leie telt. | We are now offering all our stand owners the opportunity to rent at tent via the festival. The agreed upon tent will be in place by your arrival. It is voluntary to rent a tent. 

3x3 m topptelt: 3500,- NOK ekskl mva
Flere teltstørrelser tilgjengelig ved forespørsel | More tenkt sizes available on request


Vennligst les vilkår for leie av bodplass FØR du begynner på søknaden din | Please read the terms and conditions BEFORE starting your application

Vilkår og retningslinjer på Norsk

Terms and Conditions in English

 

TIL SØKNADSSKJEMA | TO APPLICATION FORM 

 

JAZZ IS MORE // ARTISTER

SJEKK UT VÅRE ANDRE ARTISTER

JAZZ IS MORE // SPONSORER

VÅRE SPONSORER

JAZZ IS MORE //

NYHETSBREV

Ved å registrere deg godtar du at vi kontakter deg på epost. Eposten din blir kun benyttet ifm. Kongsberg Jazzfestival.