Inforium

Praktisk informasjon

// For publikum

Billetter

Du kan kjøpe billetter til den enkelte konsert, festivalpass eller dagspass. Festivalpass gir adgang til alle konserter, forutsatt kapasitet. Dagspass gir adgang til alle konserter den dagen billetten gjelder, forutsatt kapasitet. Vi har også egne pass til konsertene på Gamle Norge og Særingfest. Alle pass er personlige og må byttes inn i armbånd i festivalens billettsalg FØR du går på konsert.  Mer informasjon om billetter, tilgjengelighet osv. finner du HER

Aldersgrenser

Festivalen foregår på ulike spillesteder i byen og derfor er det også forskjellige regler som gjelder angående aldersgrenser.

Kirketorget

På Kirketorget vil det være fri alder. Publikum som er over 18 år og vil drikke noe annet enn mineralvann, vil ved fremvisning av gyldig ID få påsatt skjenkebånd. 
Det er adgang til Kirketorget for ungdom som har fylt 16 uten følge med voksen. ID må fremvises.
Vergeordning for barn/unge opp til 16 år: Ungdom opptil 15 år kan komme inn på torget ved hjelp av verge. Vergen er en edru voksen, over 30 år som bekrefter sin rolle som verge i vergeskjemaet som ligger på vår nettside. Vergen kan ha med seg maksimalt 4 barn/unge Vergeskjemaet fylles ut på forhånd og leveres ved inngang. 

Lenke til vergeskjema. 

 

 Det er 18-års aldersgrense på følgende spillesteder:

 • Festivalgata (fri aldersgrense frem til kl. 20.00)
 • Jazzboksen (fri aldersgrense frem til kl. 20.00)
 • Energimølla (Nattkonserter. Ved tidligere konsertstart enn 21.00 gjelder vergeordning. Skjema finnes her.)

Det er 20-års aldersgrense på følgende spillesteder:

 • Gamle Norge (fri aldersgrense på dagkonsertene)
 • Magazinet
 • Privat (fri aldersgrense på dagkonsertene)
 • Quality Hotel Grand – Argus
 • Christians kjeller (fri aldersgrense på Poesioasen dagtid)

Fri aldersgrense på følgende spillesteder:

 • Kongsberg Musikkteater
 • Sølvsalen
 • Kongsberg kirke
 • Smeltehytta
 • Galleri Åkern

Vil du ha med deg barn på konsert, er det bare hyggelig hvis artist, spillested og musikk er ”barnevennlig”. Er du i tvil, ta gjerne kontakt med oss. Barn under 12 år kommer gratis inn på konserter uten aldersgrense (ikke Barnivalen) under forutsetning av ledig kapasitet.

Dersom du ønsker å ha med deg et barn inn på konsert med plassbillett må det løses egen billett (med mindre barnet sitter på fanget).

Barnivalen: Barn under to år kommer gratis inn på Barnivalen. Voksne kommer kun inn i følge med barn!

Parkering & Transport

VI ANBEFALER ALLE Å BENYTTE KOLLEKTIVTRANSPORT.  

Ekstra nattbusser fra Kongsberg i retning Drammen
Det er satt opp nattbusser natt til lørdag og natt til søndag, i samarbeid med VY. Nattbussene har avgang fra Kongsberg knutepunkt kl. 01.00 lørdag 9. juli og 01.00 søndag 10. juli. 

Bussen stopper på følgende stoppesteder: Darbu, Vestfossen, Hokksund, Steinberg, Mjøndalen, Gulskogen og Drammen

Billetter kjøpes via DENNE LENKEN eller som tilvalg på utvalgte sider hos Ticketmaster og koster 180,- inkl. avgift. Totalt tilgjengelige plasser per avgang er 300. 

Ekstra bussavganger med Brakar i forbindelse med festival:

 • Linje 490 – avgang kl 2430, Kongsberg knutepunkt – Lampeland – onsdag, torsdag, fredag og lørdag.
 • Linje 490 – avgang kl 0130 og 0230 Kongsberg knutepunkt – Lampeland – fredag og lørdag.
 • Linje 490 – avgang kl 1355 fra Lampeland – Kongsberg knutepunkt – lørdag.
 • Linje 493 – avgang kl 2430 fra Kongsberg knutepunkt – Hvittingfoss – onsdag, torsdag, fredag og lørdag.
 • Linje 493 – avgang kl 0130, 0230 fra Kongsberg knutepunkt – Hvittingfoss – fredag og lørdag.
 • Linje 493 – avgang kl 1555 fra Hvittingfoss sentrum – Kongsberg knutepunkt – onsdag, torsdag, fredag og lørdag.
 • Linje 497 – avgang kl 2430 fra Kongsberg knutepunkt – Rostedsvei (Gamlegrendåsen S) – onsdag, torsdag, fredag og lørdag
 • Linje 497 – avgang kl 2200 fra Kongsberg knutepunkt – Rostedsvei (Gamlegrendåsen S) – onsdag, torsdag, fredag og lørdag.
 • Linje 497 - avgang kl 0130, 0230 fra Kongsberg knutepunkt – Rostedsvei (Gamlegrendåsen S) – fredag og lørdag.

Parkering
Det vil være stort press på parkeringsplassene i tilknytning til sentrum:

 • Møllebakken/Rema 1000: ca 90 plasser
 • Sykehuset: ca 170 plasser
 • Varlogården/Dyrmyrgata: ca 35 plasser
 • Berja senter/Hermann Fossgt.: 500 plasser
 • Tinius Olsens skole: 90 plasser
 • Sandsværveien 16 Q-park: 200 plasser
 • Tråkka/Nymoens torg: 64 plasser (P-hus)
 • Grand/Biblioteket/Chr. Augustgt.: 101 plasser (P-hus)
 • Stortorvet kjøpesenter: 400 plasser
 • Skauløkka Krona parkeringshus: 467 plasser
 • Coop Kongsberg: 17 plasser

Kart over offentlige parkeringsplasser i Kongsberg

Tilgjengelighet

Kongsberg Jazzfestival er sertifisert med "Tilgjengelighetsmerket", og har fokus på å være inkluderende og tilgjengelig for alle.  Siden festivalen benytter mange eldre lokaler, er det noen utfordringer knyttet til disse. Under finner du en liste over spillestedene og deres tilgjengelighet.

RULLESTOLBRUKERE

Billetter til rullestolbrukere kjøpes på www.ticketmaster.no. På Kirketorget kan rullestolbrukere enten velge å se konserten fra HC-rampen, som har god utsikt og er i umiddelbar nærhet av HC-toalettene. Det er også mulig å se konserten fra hovedområdet, dvs. ikke bruke HC-rampen, hvis man f.eks. er en gjeng som vil stå sammen. Vi henviser enhver tid til, at alle festivalens gjester forholder seg til henstillinger fra vaktene for å sikre egen og andres sikkerhet på arrangementet. Vi ønsker ikke at rullestolbrukere stiller seg lengst fremme eller midt oppi den tetteste mengden publikum under de store konsertene. 

LEDSAGERBEVIS

Ønsker man å ha med ledsager, hentes ledsagerbillett ut til 0,- på www.ticketmaster.no
Ledsagere med gyldig bevis kommer gratis inn på alle våre konserter, og vi aksepterer offentlig utstedte ledsagerbevis.

SPILLESTEDER

Her følger en oversikt over HC-fasiliteter på våre spillesteder. Er du ikke rullestolbruker men f.eks. dårlig gående, kan du ha med rullator o.l. inn på stående konserter. Det vil være begrenset sitteplass på spillesteder med stående konserter, og erfaringen viser oss, at det som regel finnes løsninger og mulighet for å sitte for de som har dette behovet. Vi anbefaler å møte opp tidlig om du har behov for å finne en sitteplass. Vi kan dessverre ikke garantere sitteplasser til et helt følge og/eller at flere kan sitte ved siden av hverandre på stående konserter. 

SITTENDE OG STÅENDE KONSERTER

Kongsberg Musikkteater har sittende konserter (bortsett fra Snarky Puppy som er stående), samme gjelder Sølvsalen, Kongsberg Kirke, Smeltehytta og Festivalgata. Det er kombinasjon av sitte og ståplasser på Energimølla (bortsett fra nattkonsertene, som er stående) og Christians kjeller. Hovedsakelig ståplasser på Gamle Norge og Kirketorget.

Barnivalen / Tubaloon: Ramper fra fortau og inn på området, og til telt. HC-toalett tilgjengelig. Ta kontakt med kontoret for spørsmål.

Christians Kjeller: Trinnfri adkomst. God fremkommelighet for rullestolbrukere i bakgården. Har dessverre ikke HC-toalett.

Energimølla: 1. etasje tilgjengelig for rullestolbrukere. Har HC-toalett.

Festivalgata: Ingen terskler. Lett adkomst for HC. HC-toalett tilgjengelig på Quality Hotel Grand.

Gamle Kongsberg Kino: Vanskelig adkomst for rullestolbrukere til konsertene, som foregår i et oppbygd amfi på scenen i Gamle Kongsberg Kino.

Kongsberg Musikkteater: Tilrettelagt med HC-sitteplasser, heis, rekkverk. Ingen terskler. Finnes orienteringspunkter/ledelinjer.  Det er teleslynge tilgjengelig. Ta kontakt med vaktene i inngang for mer informasjon.

Gamle Norge: Uteområdet lett tilgjengelig for rullestolbrukere. HC-toalett inne med rampeadgang.

Jazzboksen: God fremkommelighet med rampe til konsertscenen. HC-toalett tilgjengelig ved rampe.

Kirketorget: Lett adkomst. God fremkommelighet på arenaen. Egen rullestolrampe med god utsikt og HC-toalett i umiddelbar nærhet. Mulighet for rullestol på hovedområdet, eller hjelpemidler som rullator. 

Kongsberg Kirke: Adkomst via rampe inn i kirken fra inngangen mot nord (der HC-parkeringen er). Toaletter nåes kun fra hovedinngangen. Det er ingen terskler, men trangt - ikke HC-toalett.

Privat Bar: Lett adkomst for rullestolbrukere til bakgården, god fremkommelighet via hovedinngang. HC-toalett i underetasjen samt HC-toalett på Meeat Gastropub (man må rundt hele bygget for å komme seg dit).

Quality Hotel Grand - Argus: Ankomst via hovedinngang. Heis til garderobe og toaletter. HC-toaletter i kjeller med heisadkomst.

Smeltehytta: God fremkommelighet med rullestol. HC-toalett.

Sølvsalen: Tilrettelagt med HC-sitteplasser. HC-toalett.


De fleste spillestedene ligger i direkte tilknytning til offentlig vei. Nærmeste taxiholdeplass er Kongsberg Knutepunkt og Nytorget. Nærmeste holdeplass til Kirketorget er krysset ved Fredheim Skole. 

 

Historien

Klubben Jazz Evidence startet, stablet på beina og avviklet festivalen i 1964 og de ni påfølgende årene. Klubben kan igjen spores til 4 kompiser som tidlig på 60 tallet, annenhver onsdag etter korpsøvelse møttes hjemme hos hverandre for å drikke øl, spise pølser og høre på jazzplater. En av gutta var Per Ottersen og skulle skrive seg inn i både Kongsbergs historie, og i norsk jazzhistorie som Kongsberg Jazzfestivals første leder; en stilling han skulle besitte i 20 år.  Kongsberg Jazzfestival har vært avviklet årlig siden 1964, med unntak av annerledesåret 2020. 

 

 

Overnatting

Jazzcampen:

Den tradisjonelle Jazzcampen har en idyllisk beliggenhet ved Lågen og Kongsberg Idretts- og svømmehall– midt i Kongsberg sentrum. Det er mulighet for overnatting i telt, campingvogn/campingbil. Gjestene har tilgang til dusj og toaletter inne i idrettshallen. Jazzcampen er åpen fra onsdag 6. juli kl 10.00 til søndag 10. juli kl 14.00. Det er mulig med overnatting før 6. juli, men da er campingen ikke døgnbemannet. Det vil være salg av ferske bagetter til de som er frokostsultne. Det er forbud mot engangsgriller på campingen, men store fellesgriller blir satt ut på området. 

Priser for Jazzcampen:

 • Overnatting telt/campingvogn/bobil: kr 170,- pr person + telt pr. døgn
 • Kr. 110 pr. ekstra person i teltet pr. døgn
 • Barn under 14 år gratis i telt/campingvogn/bil
 • Strømtilkobling: kr 60,-
 • Overnatting ballhall m/madrass: kr. 160,- pr. person pr. døgn 
 • Overnatting ballhall u/madrass: kr. 130,- pr. person pr. døgn
 • Barn under 14 år halv pris i ballhallen
 • Dusj og toaletter for campere er gratis
 • Dusj for de som ikke er gjester på campingen kr. 50,-

NB: Plass til campingvogn/bobil og overnatting må forhåndsbestilles på: jazzcamp@kongsbergjazz.no. Teltplass trenger ikke å reserveres på forhånd.

Biler kan ikke kjøre på campingområdet. Campingens gjester parkerer gratis på anviste plasser (parkeringsbevis fås ved innsjekking). Eget område for de som bor i bil/campingvogn. 

Kontaktperson for Jazzcampen: Anette Skogmo (Hallsjef, Kultur og velferd), henvendelser bes rettes til vakttelefonen til idretts- og svømmehallen -  48166432.

 

Andre overnattingssteder:

Quality Hotel Grand
www.grandkongsberg.no // 32 77 28 00

Clarion Collection Hotel Kongsberg 
Clarion Hotel Kongsberg // 32 29 90 70

Best Western Gyldenløve Hotell
www.gyldenlove.no // 32 86 58 00

Kongsberg vandrerhjem
www.kongsberg-vandrerhjem.no // 32 73 20 24

Søstrene Storaas Hotell
Ligger ca 20 km fra Kongsberg sentrum. 
www.storaas.no // 32 77 13 00

Lampeland Hotell
Ligger ca 22 km fra Kongsberg sentrum. Hotellet tilbyr transport til og fra festivalen.
www.lampeland.no // 32 76 09 00

Heistadmoen/Kongsberg Aktivitetspark
Ligger ca 10 km fra Kongsberg sentrum. Tidligere militærleir, tilbyr sengeplasser i 3-mannsrom.
www.kapas.no // 41 40 00 22

Funkelia leilighetshotell/fritidsleiligheter
www.funkelia.no // 916 63 977

Jazzshopen

Vi har egen "Jazzshop" på hjørnet mellom Storgata og Stasjonsbakken (rett ovenfor Jazzboksen, ved Flerbrukskrysset). 

Her kan du få info om program, kjøpe billetter, bytte inn til bånd, kjøpe årets jazz-t-skjorter og annen merch.

Jazzshopens åpningstider:

I dagene før festival: 10:00 - 16:00

Under festivalen (onsdag-lørdag): 10:00 - 22:00

Festivalgata

FESTIVALGATA finner du i Chr. Augusts gate, rett utenfor inngangen til Quality Hotel Grand. Den holder åpent fra 11:00 og har konserter gjennom hele dagen og DJ på kveldne. Her kan du nyte musikk, god mat og drikke. 

Etter kl 18:00 er det 18-års grense.

Daglig program for uke 27 i Festivalgata finner du på programsidene.

Jazzboksen

I JAZZBOKSEN, som du finner midt i krysset Storgata – Tinius Olsens gate, arrangeres det gratiskonserter hver dag, hele dagen – og gir studenter, semiprofesjonelle og amatører muligheten til å spille konsert for et bredt publikum. Her kan du lene deg tilbake i saccosekker, ligge i hengekøye, danse, eller bare nyte musikken.

Under festivalen holder Jazzboksen åpent fra 12:00-02:00 med konserter, jazzprat, DJ og godt drikke. 18 års grense fra klokka 20:00. Ingen reservasjon eller billetter - bare møt opp!  

 

 

Kart

Miljø

                                            

 I 2007 ble vi landets første festival Miljøfyrtårn-sertifiserte festival, sammen med Øyafestivalen. 

Vårt mål er å være et miljøfyrtårn som inspirerer til miljøarbeid blant lokale og regionale kulturaktører. For å klare det jobber vi hele tiden for å finne gode miljøløsninger på alle områder.  

Dette er noe av det vi gjør for miljøet: 

 • Vi gjør Tinius Olsens-gate og Nybrua bilfritt under festivalen for å redusere støy og utslipp og lage folkefest for publikum 
 • Vi er sertifisert som Miljøfyrtårn og går dermed lenger i vårt miljøarbeid enn lovfestede krav 
 • Vi har erstattet dieselaggregater med faststrøm for å redusere klimagassutslipp 
 • Vi benytter LED-lys i konsertscenene i Musikkteateret. Dette har 70-80 % lavere energiforbruk enn vanlig lys (Nytt i 2016!) 
 • Vi prøver å handle mest mulig lokalt for å senke transport behovet 
 • Vi ser på bærekraftige løsninger for å redusere matsvinn og forbruk.
 • Vi anbefaler alle å reise kollektivt så langt det lar seg gjennomføre. 
 • Vi plasserer ut kildesorterings stasjoner rundt i hele byen for å håndtere avfallet fra festivalen. 

 

For presse/bransje

Akkreditering presse

Søknadsfrist for presseakkreditering er 20. juni. Når søknaden er behandlet vil du få svar fra oss på epost og evt. på SMS. Epost/SMS vil også bli benyttet til å informere om relevant informasjon for presse under festivalen. Det er derfor viktig at du oppgir riktig e-post adresse og mobilnummer i søknadsskjemaet!

Dersom du kan dokumentere oppdrag fra et media, ber vi deg å sende søknad via oppdragsgiver.

Søk om presseakkreditering her.

Akkreditering bransje

Søknader om akkreditering til festivalen gjøres gjennom skjema for presseakkreditering. Skriv i kommentarfeltet at du søker akkreditering som gjest/bransje. Frist for søknader er 20. juni.

Fyll ut skjema her.

 

 

Festivalfoto

Festivalfotografene våre tar bilder under Kongsberg Jazzfestival – disse lastes opp på festivalens flickr-sider. Kontakt pressesenteret for å avklare retningslinjer rundt bruk av disse bildene.

Pressesenteret

Pressesenteret er i 2. etg på Quality Grand Hotell, og er bemannet onsdag til lørdag under festivalen (10-18). Her henter presse sin akkreditering, her vil pressekonferansene finne sted og her vil det også være muligheter for en arbeidsplass, wifi og kaffe.

// FOR SALG/BODPLASSER

Bodplass: Informasjon og søknad

Søknad | Application form
Du kan søke bodplass under Kongsberg Jazzfestival kontinuerlig hele året ved å fylle ut søknadsskjemaet under. Vi sender deg et tilbud basert på behovene skissert i søknaden. Vi finner samme ut hvilken plass som passer for deg. Du kan forvente å høre fra oss innen 4 uker. | You can apply for a stand at Kongsberg Jazzfestival at any time by filling in the application form below. We will send you an offer based on your needs stated in the application. We will find a suitable space for your stand together. You can expect to hear from us within 4 weeks.

Kontakt | Contact

boder@kongsbergjazz.no

Priser 3x3 m plass| Prices 3x3 m stand (06. – 09.07.2022)

Håndverker | Handcrafted goods: 5000,- NOK ekskl. mva

Andre produkter (kaker, varer, gaveartikler, mm) | Other good (cakes, goods, gifts, etc) : 11000,- NOK ekskl. mva               

Matsalg/ takeaway | Food/takeaway: 16000,- NOK ekskl. mva

Vennligst les vilkår for leie av bodplass FØR du begynner på søknaden din | Please read the terms and conditions BEFORE starting your application

Vilkår og retningslinjer på Norsk

Terms and Conditions in English

 

TIL SØKNADSSKJEMA | TO APPLICATION FORM 

 

JAZZ IS MORE // ARTISTER

SJEKK UT VÅRE ANDRE ARTISTER

JAZZ IS MORE // SPONSORER

VÅRE GODE SAMARBEIDSPARTNERE

JAZZ IS MORE //

NYHETSBREV

Ved å registrere deg godtar du at vi kontakter deg på epost. Eposten din blir kun benyttet ifm. Kongsberg Jazzfestival.