lørdag 06.07.24
Sølvsalen

Mona Krogstad: Serenity Now feat. Kristoffer Lo (bestillingsverk)

Mona Krogstad vant #huninvisterer-stipendet fra DNB i 2023. I år kommer hun tilbake til festivalen med bestillingsverket Serenity Now, som tar oss med inn i et musikalsk landskap der håp og ettertanke står i sentrum.

Konsertstart: 16:30 Pris enkeltbillett: 420,-

I en verden preget av stadig støy og uro inviterer Serenity Now lytteren inn i et musikalsk landskap der håp og ettertanke står i sentrum. Gjennom lyriske melodier og levende samspill utforsker verket kontrasten mellom det kraftfulle, insisterende og fredelige, meditative øyeblikk.

Inspirert av temaer som kjærlighet, kommunikasjon og spiritualitet, søker verket å utforske de dype aspektene av det å være menneske. Mona Krogstad fascineres av kunstens uendelige formidlingsevne, og gjennom «Serenity Now» ønsker hun å oppfordre lytteren til å reflektere over sitt indre selv.

Mona Krogstad – tenorsaksofon
Hogne Kleiberg – piano
Kertu Aer – kontrabass
Veslemøy Narvesen – slagverk
Kristoffer Lo – flugabone, gitar, effekter etc

Kristoffer Lo er en markant musikant, produsent og komponist som har gjort seg bemerket gjennom band som Highasakite, slowshift, YODOK og PELbO. Han har de siste årene laget musikken til en rekke filmer og serier som “Makta” og “Aksel”, produsert artister som Oda Felicia og Øystein Herkedal, ved siden av å slippe debutalbum og spille debutkonserter på Øyafestivalen og Pstereo med bandet sitt slowshift.

Mona Krogstad er en saksofonist og komponist utdannet fra Jazzlinja på NTNU i Trondheim og Kungliga Musikhögskolan i Stockholm. Hun er aktiv i prosjekter som JUNO, Superspreder, Ladybird Orchestra og sin egen Mona Krogstad Quartet som har sluppet sin kritikerroste debutplate «Virgo Sun» (Øra Fonogram). 

Konsertstart kl. 16:30
Dørene åpner kl. 16:00

Andre artister

Skavangertun sykehjem
Torsdag 4. juli / Kl: 12:00

Gulljazz 2024

Gratis
Kongsberg kirke
Søndag 30. juni / Kl: 19:00

Kongsberg Storband og Anne-Carolyn Schlüter: Duke Ellington’s Sacred Concert

Privat Bar
Fredag 5. juli / Kl: 16:00

Ved porten til stillhetens skog: Et møte med Stian Carstensen og Lars Elling

Bildet er av 1624
Privat Bar
Torsdag 4. juli / Kl: 20:00

1624

Dette er et bilde av Swing'it
Privat Bar
Lørdag 6. juli / Kl: 16:00

Swing’it

Smeltehytta
Lørdag 6. juli / Kl: 14:30

Avanthagen: Marlies Debacker + Inga Stenøien + Moberg/Lien