lørdag 06.07.24
Energimølla

Thurston Moore Group

Sonic Youth-ikonet til Kongsberg Jazzfestival!

Konsertstart: 23:59 Pris enkeltbillett: 550,-

Vi tar ikke munnen for full om vi omtaler Thurston Moore som en legende. Som grunnlegger av Sonic Youth har han vært foregangsfigur og ikon innen alternativ rock og tilstøtende sjangere. Nå kommer han med sin egen Thurston Moore Group og spiller festivalens avslutningskonsert lørdag natt på Energimølla!

Det er mange konserter gjennom Kongsberg Jazzfestivals 60-årige historie det går gjetord om. Og noen konserter er ekstra gjeve å kunne si at man har vært på. En av disse er utvilsomt Sonic Youth i Kongsberghallen i 2000. Da var bandet, med fartstid helt fra starten av 1980-tallet, i et karrieremessig brytningspunkt etter å ha vært «allemannseie» i indierockkretser gjennom noen spesielt innflytelsesrike år og plater på 90-tallet. Det sies også at Nirvana i forkant av innspillingen av «Nevermind» signerte kontrakt med Geffen Records på Thurston Moores anbefaling.

Thurston Moore – og Sonic Youth – oppleves likevel også som nærstående til jazz, kunstrock og støy, evig utforskende i krysningspunktet mellom pop og avantgarde. Bandet ga ut eksperimentelle plater også utenom sine regulære utgivelser, og Thurston Moore har en idiosynkratisk og spennende historie også under eget navn. 

Når han nå vender tilbake til Kongsberg etter et kvart århundre kommer han med sin egen Thurston Moore Group og spiller festivalens avslutningskonsert lørdag natt på Energimølla! Dette blir en sjelden mulighet til å høre en av rockehistoriens mest innflytelsesrike gitarister de siste 40 år i en intim og eksklusiv setting!

Thurston Moore – gitar, vokal
Alex Ward – gitar
Debbie Googe – bass
Jem Doulton – trommer

Dørene åpner kl. 23:30
Konsertstart kl. 00:00

NB: Kun ståplasser (et begrenset antall sitteplasser på mesanin)

Andre artister

Skavangertun sykehjem
Torsdag 4. juli / Kl: 12:00

Gulljazz 2024

Gratis
Kongsberg kirke
Søndag 30. juni / Kl: 19:00

Kongsberg Storband og Anne-Carolyn Schlüter: Duke Ellington’s Sacred Concert

Privat Bar
Fredag 5. juli / Kl: 16:00

Ved porten til stillhetens skog: Et møte med Stian Carstensen og Lars Elling

Bildet er av 1624
Privat Bar
Torsdag 4. juli / Kl: 20:00

1624

Dette er et bilde av Swing'it
Privat Bar
Lørdag 6. juli / Kl: 16:00

Swing’it

Smeltehytta
Lørdag 6. juli / Kl: 14:30

Avanthagen: Marlies Debacker + Inga Stenøien + Moberg/Lien