fredag 05.07.24
Smeltehytta

Særingfest fredag: 4 konserter!

Særingfest er en helaften med musikk og lyd i alle former og varianter, mingling og sommerstemning på Smeltehytta.

Konsertstart: 19:30 Pris enkeltbillett: 450,-

Særingfest er en helaften med musikk og lyd i alle former og varianter, mingling og sommerstemning – rett og slett en festival i festivalen, for alle publikummere som er nysgjerrige på musikk utenfor allfarvei! Kveldens program byr på fire konserter med noe av det ypperste innen europeisk, amerikansk og norsk improvisasjonsmusikk. Én billett – fire konserter!

Child of Illusion

Bilde av Child of Illusion

Susana Santos Silva – trompet

Chris Pitsiokos – altsax

Kansan Zetterberg – kontrabass

Susana Santos Silva og Kansan Zetterberg har spilt sammen siden 2012, da de spilte inn sitt første duoalbum «Almost Tomorrow». Ut av dette fulgte mange forskjellige samarbeid, og i 2017 traff de New York-saksofonisten Chris Pitsiokos i Stockholm, hvor de spilte inn deres første album «Child of Illusion» som kom ut på Clean Feed Records. Senere fulgte Khimaira på Relative Pitch i 2022.

Musikken til Child of Illusion kan omtales som en slags kammerimpro, hvor musikernes forskjellige bakgrunn kommer tydelig frem. Det er et mylder av forskjellig estetikk, full av fargerike nyanser og vakkert samspill.

Fred Moten & Brandon Lopez

bilde av Fred Moten og Brandon Lopez

Fred Moten – tekst

Brandon Lopez – kontrabass 

Fra New York kommer Fred Moten og Brandon Lopez. De setter sammen ord og musikk til landskap du sannsynligvis aldri har vært i før. Fred Moten er professor ved New York University og har tidligere blant annet stått på scenen med Cecil Taylor. Brandon Lopez har det siste tiåret satt sitt preg på impro- og jazzscenen i New York der han blant annet har en oppsiktsvekkende bra trio med Ingrid Laubrock og Tom Rainey. Med inspirasjon fra Gil Scott-Heron og Amiri Baraka gjør Fred Moten & Brandon Lopez sin helt egen variant av spoken-word og improvisert jazz. 

Nicole Mitchell solo

bilde av Nicole Mitchell

Nicole Mitchell – fløyte og elektronikk

Nicole Mitchell har vært sentral på jazz- og improscenen i Chicago siden 1990-tallet og har markert seg som en særdeles viktig og spennende fløytist, komponist og forfatter. Hun har Nicole Mitchell figurerer ofte på magasinet Downbeats «Top Flutist of the Year»-liste og hun har spesielt markert seg gjennom sitt Black Earth Ensemble. En solokonsert med Nicole Mitchell er en en musikalsk reise der avantgardistiske metoder sømløst blandes med afrikanske påvirkninger, melodiske ballader og frenetiske triller.

Mayas / Buck / Stackenäs / Zanussi

bilde av zanussi

Magda Mayas – piano

Tony Buck – trommer

David Stackenäs – gitar

Per Zanussi – kontrabass

For å runde av fredagskvelden på Smeltehytta tar fjorårets DNB-prisvinner Per Zanussi med seg denne herlige kvartetten. Magda Mayas og Tone Buck har mange hørt i den egenartede duoen Spill, og de er ellers godt kjent fra grupper som Great Waitress og The Necks. David Stackenäs sitt karakteristiske gitarspill hørte vi sist på Kongsberg som en del av Kim Myhrs gruppe i 2019, og sammen med Per Zanussis distinkte basspill blir dette en kvartett som både kan jobbe med langsomt utviklende tilstander og store musikalske gester.

Vi gleder oss!

Konsertstart: 19:30
Dørene åpner: 18:30

Andre artister

Dette er et bilde av Cezinando, Lemaitre og Synne Vo
Kirketorget
Torsdag 4. juli / Kl: 19:00

Cezinando / Lemaitre / Synne Vo

Bilde av Thurston Moore
Energimølla
Lørdag 6. juli / Kl: 23:59

Thurston Moore Group

tekstbilde særingfest
Smeltehytta
Fredag 5. juli / Kl: 19:30

Særingfest fredag: 4 konserter!

tekstbilde særingfest kongsberg jazzfestival 2024
Smeltehytta
Torsdag 4. juli / Kl: 21:30

Særingfest torsdag: Phil Minton & Veryan Weston

Dette er et bilde av jazzparaden på Kongsberg Jazzfestival
Barnivalparken
Mandag 1. juli / Kl: 10:00

Bandworkshop

dette er et bilde av musikerne under jazzmesse på Kongsberg Jazzfestival 2024
Kongsberg kirke
Onsdag 3. juli / Kl: 21:00

Jazzmesse

Gratis