fredag 05.07.24
Smeltehytta

Særingfest: Child of Illusion – Jaap Blonk & Terrie Ex – Maja S.K. Ratkje – Mayas/Buck/Stackenäs/Zanussi

Særingfest er en helaften med musikk og lyd i alle former og varianter – rett og slett en festival i festivalen, for alle publikummere som er nysgjerrige på musikk utenfor allfarvei! Kveldens line-up består av Child of Illusion, Jaap Blonk & Terrie Ex, Maja S. K. Ratkje og Mayas/Buck/Stackenäs/Zanussi. For en kveld!

Konsertstart: 19:30 Pris enkeltbillett: 450,-

Kveldens program på Særingfesten byr på fire konserter med noe av det ypperste innen europeisk, amerikansk og norsk improvisasjonsmusikk. Én billett – fire konserter!

Kveldens line-up består av:

  • Child of Illusion
  • Jaap Blonk & Terrie Ex
  • Maja S. K. Ratkje
  • Mayas/Buck/Stackenäs/Zanussi

Child of Illusion:

Bilde av Child of Illusion

Susana Santos Silva – trompet
Chris Pitsiokos – altsax
Kansan Zetterberg – kontrabass

Susana Santos Silva og Kansan Zetterberg har spilt sammen siden 2012, da de spilte inn sitt første duoalbum «Almost Tomorrow». Ut av dette fulgte mange forskjellige samarbeid, og i 2017 traff de New York-saksofonisten Chris Pitsiokos i Stockholm, hvor de spilte inn deres første album «Child of Illusion» som kom ut på Clean Feed Records. Senere fulgte Khimaira på Relative Pitch i 2022.

Musikken til Child of Illusion kan omtales som en slags kammerimpro, hvor musikernes forskjellige bakgrunn kommer tydelig frem. Det er et mylder av forskjellig estetikk, full av fargerike nyanser og vakkert samspill.

Jaap Blonk & Terrie Ex

Jaap Blonk – vokal
Terrie Ex – gitar 

Gitarist Terrie Ex var en av grunnleggerne av «anarchopunk»-bandet The Ex i 1979. Gjennom årene har han med sin stil også gjort seg bemerket innen fri improvisasjon, som i duoer med Han Bennink, Ab Baars og Ken Vandermark.

Jaap Blonk startet som vokalist med Dada-lydpoesiforestillinger, som Kurt Schwitters’ Ursonate. Fra midten av 1980-tallet utviklet han seg som improvisatør og la gradvis bruken av live-elektronikk til stemmen sin.

Duoen Terrie og Jaap startet i 2003 og skiller seg ut for grenseløs frihet, uforutsigbarheten til Dada og punkens energi. Tidlig i 2018 ble platen deres (CD/LP) «Thirsty Ears» gitt ut, etterfulgt av live-kassetten «OZO BONN» i 2021.

Maja S. K. Ratkje

Komponist, improvisasjonsmusiker og Buddy-prisvinner Maja S. K. Ratkje har en date med en mikrofon. Hva som kommer til å skje er opp til øyeblikket!

Mayas / Buck / Stackenäs / Zanussi

bilde av zanussi

Magda Mayas – piano
Tony Buck – trommer
David Stackenäs – gitar
Per Zanussi – kontrabass

For å runde av fredagskvelden på Smeltehytta tar fjorårets DNB-prisvinner Per Zanussi med seg denne herlige kvartetten. Magda Mayas og Tone Buck har mange hørt i den egenartede duoen Spill, og de er ellers godt kjent fra grupper som Great Waitress og The Necks. David Stackenäs sitt karakteristiske gitarspill hørte vi sist på Kongsberg som en del av Kim Myhrs gruppe i 2019, og sammen med Per Zanussis distinkte basspill blir dette en kvartett som både kan jobbe med langsomt utviklende tilstander og store musikalske gester.

Vi gleder oss!

Konsertstart: 19:30
Dørene åpner: 18:30

Unummererte sitteplasser

Andre artister

Jazzboksen
Lørdag 6. juli / Kl: 12:00

Jazzprat lørdag

Gratis
Jazzboksen
Fredag 5. juli / Kl: 12:00

Jazzprat fredag

Gratis
Jazzboksen
Torsdag 4. juli / Kl: 12:00

Jazzprat torsdag

Gratis
Jazzboksen
Onsdag 3. juli / Kl: 14:00

Jazzprat onsdag

Gratis
Bilde av Fieh
Energimølla
Fredag 5. juli / Kl: 23:59

Fieh

Steinhuset
Onsdag 3. juli

Jubileumsplakat