Musikerpris til Marius Neset

Saksofonist, komponist, bandleder og arrangør Marius Neset fikk Kongsberg Jazzfestivals store musikerpris på kr 200.000,-. Prisen skal gå til en musiker som har markert seg sterkt på den norske jazzscenen.

Fra juryens begrunnelse heter det at Marius Neset i løpet av sitt 32-årige liv har rukket å sette sitt meget markante og personlige stempel på den internasjonale samtidsjazzen. I tillegg til å være saksofonist og bandleder, og Marius Neset også en talentfull komponist og arrangør. Dette har han f.eks. vist i samarbeid med Trondheim Jazz Orchestra med verket ‘Lion’. For dette ble han innstilt til Nordisk Råds Musikkpris, i tillegg til at han hentet hjem en velfortjent Spellemannspris. Et annet nokså ferskt og usedvanlig vellykka samarbeid der hans evner som komponist og arrangør kommer fullt til sin rett, er samarbeidet med London Sinfonietta.

Prisvinneren spiller saksofon med en enorm autoritet og energi – og med en teknikk som gjør at han kan spille hva som helst. Han er utdannet ved Det Rytmiske Konservatorium i København, hvor han fremdeles har sin base.

En betydningsfull jazzpris

Kongsberg Jazzfestivals store musikerpris (tidligere DNB-prisen) skal gå til en utøver som har markert seg på den norske jazzscenen, og som samtidig viser potensial for videre utvikling – både nasjonalt og internasjonalt. Juryen mener årets prisvinner oppfyller disse kriteriene med god margin. Som en del av prisen, holder prisvinneren konsert på Kongsberg Jazzfestival året etter. Fjorårets prismottaker, Susanna Wallumrød, holder i år tre unike konserter på Kongsberg Jazzfestival (Go Dig My Grave, Susanna Solo og Prisvinnerkonserten).

 

JAZZ IS MORE // ARTISTER

SJEKK UT VÅRE ANDRE ARTISTER

Last ned årets nye festival-app!

I år lanserer vi en ny festival-app for både iPhone og Android-mobiler.

I appen kan du bla gjennom programmet, lagre favoritter og lytte til årets artister.

Dersom du åpner for push-varsler vil du blant annet kunne motta eksklusive tilbud i løpet av festivalen.

Klikk her for å laste ned til iPhone, eller her for å laste ned Android-versjonen.

JAZZ IS MORE // SPONSORER

VÅRE SPONSORER

4.-7. JULI 2018

JAZZ IS MORE //

NYHETSBREV

Ved å registrere deg godtar du at vi kontakter deg på epost. Eposten din blir kun benyttet ifm. Kongsberg Jazzfestival.