DNB-prisen til Susanna

Vinneren av Kongsberg Jazzfestivals store musikerpris DNB-prisen er Susanna Wallumrød. Prisen på 300.000,- deles ut til en musiker som har markert seg sterkt på den norske jazzscenen. Susanna har i løpet av de siste femten årene satt tydelig spor etter seg ikke bare i norsk jazzliv, men i norsk musikkliv.

Susanna utfordrer og lar seg ikke sette i en bestemt bås. Hun opptrer i et musikalsk landskap der sjangergrensene tøyes og i mange tilfeller ikke eksisterer. Susanna har utmerket seg som en sterk og innovativ låtskriver, komponist og tekstforfatter, men også som en fremragende tolker og formidler av andres låter og tekster. Hun står aldri på stedet hvil, men initierer nye kunstneriske samarbeid som gang på gang vekker oppsikt og honnør. To av disse samarbeidene har rukket å bli hedret med Spellemannspris i kategorien «Åpen klasse». I 2013 med Ensemble neoN om «Forester» og i 2014 mottok hun prisen med Jenny Hval for «Meshes of Voice». Susanna mottok Rolf Gammleng-prisen i Åpen Klasse i 2012 og Radka Toneff Minnepris i 2015. 

Susanna Wallumrød er 37 år, oppvokst i Kongsberg og bosatt i Oslo. Hun har opptrådt på Kongsberg Jazzfestival flere ganger. Hennes siste kunstneriske triumf er soloutgivelsen Triangle, som ble unisont møtt med glitrende anmeldelser da den kom ut i vår.

Norges største jazzpris

DNB-prisen skal gå til en utøver som har markert seg på den norske jazzscenen, og som samtidig viser potensial for videre utvikling – både nasjonalt og internasjonalt. Juryen mener årets prisvinner oppfyller disse kriteriene med god margin.

DNB-prisen er på 300 000,- og har som uttalt målsetning å være Norges største og viktigste pris på jazzfeltet. Prisen deles ut til markante musikere som har etablert seg i det norske jazzmiljøet. Som en del av prisen, holder vinneren konsert på Kongsberg Jazzfestival året etter. I fjor mottok Ellen Andra Wang DNB-prisen, noe hun kvitterer for med prisvinnerkonsert på Energimølla fredag 8. juli.

Link til mer informasjon om DNB-prisen