Barnivalen nytt!

Barnivalen er vår «festival i festivalen» som altså er en festival FOR, AV og MED barn og unge. Barnivalen har eksistert siden 1977 og har et besøkstall på ca 5-6000 mennesker i året – noe som i seg selv gjør den til en av landets eldste og største barnefestivaler. Barnival-arrangementene er ikke nødvendigvis jazz, men skal primært stimulere barns kreative utfoldelse. Naturligvis med musikk av høy kvalitet som et sentralt element.

Nytt år, ny park!

Barnivalen flytter i år fra dens virkelige ‘hjem’, Magasinparken. Festivalen vil å år finne sted på Kvarten! 

Vi ser frem til friheten dette gir oss i forbindelse med aktiviteter. Magasinparken var super, men låste oss veldig i hvilke aktiviteter vi kunne tilby på grunn av plassmangel. Kvarten har flere flater, mer areal og et fantastisk fint naturlig amfi rett ved scenen. I tillegg til masse skygge og le fra sol, vind og annet vær. Utsikten over vannet, de store grønne flatene, nye aktiviteter og masse flotte konserter, show, workshops og teater er det som kommer til å gjøre årets Barnival til tidenes hyggeligste! Celina Stokes, barnivalleder

 

Mange av Barnival-arrangementene er utendørsarrangement, og er tilrettelagt for at hele familien skal kunne delta. Så man kan trygt anta at arrangementene passer for «både bestemor og barnevogn» med mindre noe annet er spesielt opplyst. Noen av arrangementene er særlig rettet mot bestemte aldersgrupper (se arr.omtaler); dette må forstås som en anbefaling – det er naturligvis anledning til å delta selv om man er utenfor oppgitt aldersavgrensning!

Programmet er klart! 

Teatret, musikk, lydsafari eller kanskje en quiz? Programmet til Barnivalen er manfoldig. Finn din favorittdag under. 

ONSDAG
TORSDAG
FREDAG
LØRDAG

Mer enn bare en festival

// Barnival av ungdom

Et av festivalens formål med Barnivalen er å gi ungdom mulighet til å prøve seg frem som arrangører. Arrangementsproduksjon er et fag som gir en unik forståelse for innsatsen «i kulissene» bak ethvert arrangement, og er en erfaring som er nyttig i mange sammenhenger. Dette er et tilbud som har vist seg å være populært og som vi ønsker å satse enda mer på.

Ungdom som ønsker å prøve seg som arrangører i trygge rammer oppfordres derfor til å ta kontakt med Barnivalansvarlig Celina B. Stokes på celina@kongsbergjazz.no

// Workshop

Det vil bli avholdt en parade- og bandworkshop dagene før Barnivalen, 01. – 03. juli 2019. 

Kongsberg er kjent for å dyrke frem mange dyktige musikere, og vi tror at jazzfestivalen og workshoper er en viktig årsak til dette. Parade- og bandworkshopene arrangeres i samarbeid med Kongsberg Kulturskole og blir avholdt på Søstrene Storaas hotell. 

BANDWORKSHOP
PARADEWORKSHOP

Billetter til årets festival
Billetter til årets festival er nå tilgjengelig og kan kjøpes via Ticketmaster.no 

Onsdag
Torsdag
Fredag 
Lørdag 

 

Vi gleder oss til å se dere på Barnivalen!