Overbevisende kvinnelige jazzprofiler

Årets festivalgjengere kan glede seg over mye god jazz. I år er det mange kvinnelige artister som entrer de ulike scenene i jazzbyen. Det hele toppes med den populære Melody Gardot på Kongsbergs nye storstue, Musikkteateret. Kvinnerepresentasjonen avspeiler seg i alle sjangere og for alle aldre og norsk jazz har mye å by på for øyeblikket.

Den yngste gjengangeren er Angelina Jordan som skal spille på Barnivalen på onsdag og Gamle Norge på lørdag. Andre store og eminente norske jazzutøvere er Sidsel Endresen, Solveig SlettahjellHanna Paulsberg og jentene i Skadedyr.

– Programmet for årets jazzfestival et speilbilde av det som foregår på den norske jazzscenen, sier programkomiteens leder, Thor Dalaker Lund.

Et yrende liv i jazz-Norge gjenspeiles i festivalprogrammet, og kvinnelige artister fra ulike sjangere har konserter hver dag under jazzen. Her er mange konstellasjoner og band som har minst en kvinnelig artist, eller kvinnelig bandleder. – Siden festivalen i 2014 har vi hatt et på et økt fokus på kvinnelige jazzutøvere, sier festivalsjef Kai Gustavsen. I denne sammenhengen er det også verdt å nevne fjorårets vinner av DNB-prisen Ellen Andrea Wang og årets vinner Susanna.

Vær så god – det er bare å ta for seg av årets festivalprogram!