Lars Saabye Christensen åpner årets festival

Den folkekjære og prisbelønnede forfatteren Lars Saabye Christensen står for den offisielle åpningen av Kongsberg Jazzfestival 2023. 

Åpningen finner sted på Kvarten, også kjent som Barnivalparken, onsdag 5. juli kl. 16 i etterkant av den tradisjonsrike paraden som går gjennom byen.

– Vi er utrolig glade for at Lars Saabye Christensen har takket ja til å holde årets åpningstale. Hele hans forfatterskap er gjennomsyret av musikk, og han har også vært involvert i flere prosjekter på festivalen gjennom årenes løp, sier festivalsjef Ragnhild Menes. – I tillegg er han selvsagt en folkekjær forfatter som har skrevet enormt mye litteratur som har hatt stor betydning for mange. 

Åpningsseremonien til festivalen byr i tillegg til åpningstalen, på levende musikk og prisutdelinger. Det er gratis og åpent for alle å delta. 

Sniktitt på ny dokumentar om Saabye Christensen
Samme dag under festivalens «Jazzfilm»-program vises en sniktitt på Bjørn-Owe Holmbergs kommende dokumentarfilm om Lars Saabye Christensens mer enn tretti år lange liv som musiker. Dette er en work-in-progress-visning av filmen som viser en mer ukjent del av Saabye Christensen, men som har formet og inspirert hans syn både på livet og hele forfatterskapet.

Les mer om Jazzfilm-visningen her.