onsdag 05.07.23
Kongsberg Kino

Åpning av Jazzfilm 2023: LIVET ER DEN TIDEN DET TAR Å DØ

Musikk ved Tine Asmundsen og Håkon Storm Mathiesen, bobler og jordbær i forkant av visningen. Jazzfilmen starter 14:00.

Konsertstart: 13:30 Pris enkeltbillett: ,-

Gratis

Åpningsfilm: Livet er den tiden det tar å dø
Norge 2023
Regi Bjørn-Owe Holmberg

Musikk ved Tine Asmundsen og Håkon Storm Mathiesen, bobler og jordbær i forkant av visningen fra 13:30. Jazzfilmen starter 14:00.

Snikktitt på Bjørn-Owe Holmbergs kommende dokumentarfilm om Lars Saabye Christensens mer enn tretti år lange liv som musiker. Dette er en work-in-progress-visning av filmen som viser en mer ukjent del av Saabye Christensen, men som har formet og inspirert hans syn både på livet og hele forfatterskapet.

En unik tilgang de siste to årene gjør at vi får høre tanker selv hans nærmeste medarbeidere aldri har hørt. Om den alvorlige sykdommen, om de dramatiske tekstene på platen «Heder og verdighet», om Gud, livet, døden, troen, håpet – og tiden. Tiden, som skaper både uro og trygghet, og som for Lars Saabye Christensen blir selve symbolet på kampen mellom livet og døden. Et tema som har fulgt forfatteren siden guttedagene både i hans dikt, bøker og musikalske tekster.

Gjennom syv kapitler får vi hele historien, fra det første diktet, gjennom tanker om forfatterskap, fellesskap og musikk til reiser rundt i hans eget Oslo og til Vesterålen, hans hjem i femten år. Vi får høre om de store bluesmenn og møter den musikalske bestekameraten i over tretti år, Kåre Virud, de to som sammen er grunnstammen i bandet «Norsk Utflukt».

Andre artister

Jazzboksen
Lørdag 6. juli / Kl: 12:00

Jazzprat lørdag

Gratis
Jazzboksen
Fredag 5. juli / Kl: 12:00

Jazzprat fredag

Gratis
Jazzboksen
Torsdag 4. juli / Kl: 12:00

Jazzprat torsdag

Gratis
Jazzboksen
Onsdag 3. juli / Kl: 14:00

Jazzprat onsdag

Gratis
Bilde av Fieh
Energimølla
Fredag 5. juli / Kl: 23:59

Fieh

Steinhuset
Onsdag 3. juli

Jubileumsplakat