Henter frem Hagle når Åge skal erstattes på Gamle Norge

De har strømmetall i 100-millionersklassen, og er blitt hele Norges countryrap-favoritter. Nå er det klart at Hagle tar over Gamle Norge-scenen på festivallørdagen.

Hagle kommer inn på programmet til Kongsberg Jazzfestival for å erstatte Åge Aleksandersen & Sambandet, som flyttes til Kirketorget.

Hagle kommer fra Indre Østfold. De senere årene har Hagle etablert seg helt i tetsjiktet av norske artister når det kommer til strømmetall og konsertopptredener.

Sanger om rånemiljø og bygdekultur i skjønn forening med folkeliv, festivalstemning og lørdagskveld på den intime Gamle Norge-scenen er helt sikkert en treffsikker kombinasjon på den siste festivalkvelden under årets Kongsberg Jazzfestival.

Dette er et bilde av Hagle
Gamle Norge
lørdag 6. juli / Kl: 22:00

Hagle & Blåsemafian

Strømmetallene til duoen ligger rundt 150 millioner. Dette skyldes ikke minst kjempehits som «Bøgda», «Ærbeskær» og «Ærmen i kærmen». Det aller nyeste tilskuddet til hitssamlingen er «Mekke bil», som ble sluppet for en uke siden.

Hagle har en unik blanding av banjo, fele, trekkspill og rap som finner det norske folkedypet med større presisjon enn våpennavnets mer spredte treffsikkerhet tilsier.

Kjøp billetter her // Se festivalprogram

Reisen, eller råningen, satte fart da serieskaperne bak NRK-suksessen «Rådebank» plukket opp låtene. Siden har Hagle vært en selvskreven og uunngåelig del av lydsporet til ungdommelig festkultur land og strand rundt.

Med seg på Gamle Norge denne lørdagen har de Blåsemafian, en relativt selvforklarende instrumentalgjeng de blant annet samarbeidet med på hiten «Høl i potta» i 2022. Året før vant de en av delfinalene i Melodi Grand Prix. De slapp albumet «Anthology» sommeren 2023.

Billetter er i salg hos Ticketmaster nå.