Få billetter igjen!
fredag 05.07.19
Lågdalsmuseet

Eirik Hegdal: FØLK

Bestillingsverk: folkemusikk i fokus, men med et fotfeste i jazzen

Konsertstart: 15:00 Pris enkeltbillett: 300,-

Eirik Hegdal har plukket ut et drømmelag for å fremføre nyskrevet musikk.

Med «Følk» ønsker Hegdal å skrive musikk for sterke individuelle stemmer som alle har røtter i tradisjonsmusikk. Musikken vil også være farget av Hegdal’s fotfeste i jazz, men blir strukket i retning av norsk og svensk folkemusikk.

Her er det bare å glede seg til et vev av vakker og utrolig vokal, en felevirituos, trommemagiker og Hegdal selv på Kongsberg Jazzfestival i 2019!

Eirik Hegdal – saxofon, klarinett, bassklarinett 
Sofia Jernberg – vokal

Unni Løvlid – vokal
Gjermund Larsen – fele
Hans Hulbækmo – trommer
Tor Breivik – lyddesign

 

Dørene åpnes ca kl. 14:00
Konsertstart kl. 15:00
Fri aldersgrense

Ledsager med ledsagerbevis: trenger kun å kjøpe en plassbillett og betaler kun billettavgiften. Kontakt Ticketmaster for nærmere informasjon.

 

EN BETYDNINGSFULL JAZZPRIS

Saksofonist og komponist Eirik Hegdal mottok Kongsberg Jazzfestivals store musikerpris på 200.000,- under fjorårets festival. Prisen skal gå til en utøver som har markert seg på den norske jazzscenen, og som samtidig viser potensial for videre utvikling – både nasjonalt og internasjonalt. Juryen mener Eirik Hegdal oppfyller disse kriteriene med god margin. Som en del av prisen, holder prisvinneren konsert på Kongsberg Jazzfestival året etter. Prismottakerne fra de to siste årene, Susanna Wallumrød (2016) og Marius Neset (2017) har begge kommet tilbake til festivalen året etter og gjort tre unike konserter i tre ulike konstellasjoner.

Eirik Hegdal vil derfor være å se i et trippelt format under årets festival, på tre ulike dager med tre forskjellige konstellasjoner. 

Juryen ønsket å understreke Hegdals fremragende evner som instrumentalist, og hans pedagogiske virke. Hegdal var i en lang periode kunstnerisk leder for Trondheim Jazzorkester og ledet i denne tiden orkesteret til en rekke kunsteriske triumfer, flere ganger i samarbeid med internasjonale stoltheter som bl.a Joshua Redman og Dave Holland.

 

«Eirik Hegdal er et musikalsk kraftsentrum, ikke bare for Trondheim, men for hele landet», sier Tor Dalaker Lund, medlem av juryen for Kongsberg Jazzfestivals musikerpris.

 

Som komponist har Hegdal skrevet verk for Trondheim Symfoniorkester, Vertavokvartetten og Trondheim Sinfonietta, i tillegg til utallige jazzkomposisjoner både for egne og andres band. Han har også, i samarbeid med Asle Karstad og Trondheim Voices, vunnet en Heddapris for audiovisuell design og lyddesign til teaterforestillingen ‘Hundre hemmeligheter’. 

 

Eirik Hegdal x 3

Torsdag 04.07.2019 @ Sølvsalen, 16:30 
‘EnEnEn’ med Johan Linderström

Lørdag 06.07.2019 @ Sølvsalen, 17:30
Musical Balloon

Foto: Julieane Schütz

 

[event id=»15198″]

[festivalpass]

Andre artister

Kongsberg kirke
Søndag 30. juni / Kl: 19:00

Kongsberg Storband og Anne-Carolyn Schlüter: Duke Ellington’s Sacred Concert

Privat Bar
Fredag 5. juli / Kl: 16:00

Ved porten til stillhetens skog: Et møte med Stian Carstensen og Lars Elling

Bildet er av 1624
Privat Bar
Torsdag 4. juli / Kl: 20:00

1624

Dette er et bilde av Swing'it
Privat Bar
Lørdag 6. juli / Kl: 16:00

Swing’it

Smeltehytta
Lørdag 6. juli / Kl: 14:30

Avanthagen: Marlies Debacker + Inga Stenøien + Moberg/Lien

Bildet er av Mall Girl
Privat Bar
Onsdag 3. juli / Kl: 22:30

Mall Girl