torsdag 04.07.19
Sølvsalen

Eirik Hegdal: ‘EnEnEn’ med Johan Lindström

Bestillingsverk: vakker musikk i mange nyanser

Konsertstart: 16:30 Pris enkeltbillett: 300,-

Eirik Hegdal har komponert ny musikk og til Kongsberg 2019 har han med seg den fargerike trioen ‘EnEnEn’ sammen med den enestående svenske pedal steel-gitaristen Johan Lindström

Verket åpenbarer et unikt frilynt og friskt univers, og det er lett å la seg fascinere av deres kreative samspill. De har siden oppstarten i 2007 gitt ut to fargeglade album, ‘Rød & Blå’ (2010) og ‘Grønn & Gul’ (2017).

Det blir et møte mellom store musikalske ører, godt tilrettelagt med skreddersydd musikk fra Hegdal. Vi vil få høre vakker musikk i mange nyanser, som forhåpentlig blir utgitt i nytt fargetitulert album i etterkant av denne Kongsberg-premieren!

Johan Lindström har beriket norske konsertgjengere med sitt pedal steel-gitarspill med Susanne Sundfør. Hjemme i Sverige er han kjent for sitt arbeid med forskjellige jazzstorheter, Ane Brun, Tonbruket, samt sin egen Johan Lindström Septett. Hegdal kan fortelle at han fikk sitt første hakeslipp av Lindström’s genialitet da han hørte han med Per Texas Johanson (med musikk fra albumet «Alla mine kompisar») på en konsert på Blå i Oslo i 1999.

 

Eirik Hegdal – saksofon, klarinett, komponist 
Michael Francis Duch – kontrabass

Tor Haugerud – trommer
Johan Lindström – gitar
Tor Breivik – lyddesign

 

Dørene åpnes ca kl. 16:00
Konsertstart kl. 16:30
Aldersgrense: 18 år

Ledsager med ledsagerbevis: trenger kun å kjøpe en plassbillett og betaler kun billettavgiften. Kontakt Ticketmaster for nærmere informasjon.

 

EN BETYDNINGSFULL JAZZPRIS

Saksofonist og komponist Eirik Hegdal mottok Kongsberg Jazzfestivals store musikerpris på 200.000,- under fjorårets festival. Prisen skal gå til en utøver som har markert seg på den norske jazzscenen, og som samtidig viser potensial for videre utvikling – både nasjonalt og internasjonalt. Juryen mener Eirik Hegdal oppfyller disse kriteriene med god margin. Som en del av prisen, holder prisvinneren konsert på Kongsberg Jazzfestival året etter. Prismottakerne fra de to siste årene, Susanna Wallumrød (2016) og Marius Neset (2017) har begge kommet tilbake til festivalen året etter og gjort tre unike konserter i tre ulike konstellasjoner.

Eirik Hegdal vil derfor være å se i et trippelt format under årets festival, på tre ulike dager med tre forskjellige konstellasjoner. 

Juryen ønsket å understreke Hegdals fremragende evner som instrumentalist, og hans pedagogiske virke. Hegdal var i en lang periode kunstnerisk leder for Trondheim Jazzorkester og ledet i denne tiden orkesteret til en rekke kunsteriske triumfer, flere ganger i samarbeid med internasjonale stoltheter som bl.a Joshua Redman og Dave Holland.

 

«Eirik Hegdal er et musikalsk kraftsentrum, ikke bare for Trondheim, men for hele landet», sier Tor Dalaker Lund, medlem av juryen for Kongsberg Jazzfestivals musikerpris.

 

Som komponist har Hegdal skrevet verk for Trondheim Symfoniorkester, Vertavokvartetten og Trondheim Sinfonietta, i tillegg til utallige jazzkomposisjoner både for egne og andres band. Han har også, i samarbeid med Asle Karstad og Trondheim Voices, vunnet en Heddapris for audiovisuell design og lyddesign til teaterforestillingen ‘Hundre hemmeligheter’. 

 

Eirik Hegdal x 3

Fredag 05.07.2019 @ Lågdalsmuseet, 15:00
FØLK

Lørdag 06.07.2019 @ Sølvsalen, 17:30
Musical Balloon

Foto: Julieane Schütz

 

[event id=»15185″]

[festivalpass]

 

 

Andre artister

Det andre teateret
Hemmelig spillested
Fredag 5. juli / Kl: 13:00 / 14:30 / 16:00

Det Andre Teatret: Alle. Alt. Alltid.

Det andre teateret
Hemmelig spillested
Lørdag 6. juli / Kl: 12:00 / 13:30 / 15:00

Det Andre Teatret: Alle. Alt. Alltid.

Kongsberg Kino
Fredag 5. juli / Kl: 17:00

Barnivalfilm: Kalles Klättertre, Lærer Flukt, Herr Bom og silden og Gubben som ikke ville være voksen

Gratis
Kongsberg Kino
Torsdag 4. juli / Kl: 17:00

Barnivalfilm: Robot Dreams

Gratis
Kongsberg Kino
Onsdag 3. juli / Kl: 17:00

Barnivalfilm: SJEL

Gratis
Trollkarlen
Kongsberg Kino
Lørdag 6. juli / Kl: 13:30

Jazzfilm: GEORG RIEDEL – MÄSTARENJAN JOHANSSON – TROLLKARLEN

Gratis