Energimølla er komplett!

Kongsberg Jazzfestival foregår på ulike spillesteder i byen, blant annet på Energimølla. Energimølla er en helårsarrangør som nå er inne i sitt 17 år med formidling av kultur og musikk til Kongsbergs befolkning. Under festivalen vil dere kunne oppleve jazz av høy kvalitet på denne scenen – både av norske og internasjonale stjerner. På disse konsertene er det satt 18 års aldersgrense

Bli enda bedre kjent med Energimølla
Kongsberg Jazzfestival er en festival som blir arrangert i og av Kongsberg. I denne miniserien ønsker vi å fremme spillestedene og vise hvem de er under og utenfor festivalsesong. Si hei til Energimølla, vi tok en prat med daglig leder, Nina Kleven.

Vergeordninger
For at dere skal kunne komme inn må dere naturligvis ha kjøpt billetter og fylt inn et vergeskjema som dere sender i retur i god tid før konsert. NB! Lurt å sende dette inn nokså raskt siden det er begrenset vergeordninger per konsert. Vergeskjema finner dere her!

Reglene er: inntil to personer U18 kommer inn i følge av en edru voksen over 25 år. Alle vil bli merket med eget armbånd i døren, og verge kan ikke konsumere alkohol under konsert. Personer U18 må forlate lokalene umiddelbart etter endt konsert. 

 

TRONDHEIM JAZZ ORCHESTRA & ATOMIC

Premiere på nytt verk av Atomic for Trondheim Jazz Orchestra!

Atomic og Trondheim Jazz Orchestra har en interessant felles historie. I tillegg til at de begge nådde sin myndighetsalder i 2018 er de også definerende for den skandinaviske jazzen utviklet etter milleniumsskiftet.

[event id=»14204″]

 

RISING STAR 2018: ADRIEN BRANDEIS

Den franske, prisbelønte Adrien Brandeis er gjennomsyret av jazz, latin og afro-karibisk musikk

Den unge prisbelønte og svært allsidige pianisten streber etter å kombinere tradisjonell jazz med moderne påvirkninger. Som vinner av «LetterOne» RISING STARS Jazz Award, vil Adrien være å se på 7 stor jazzfestivaler i Europa denne sommeren. 

[event id=»14509″]

 

JOSHUA ABRAMS NATURAL INFORMATION SOCIETY MED HELGE STEN & HAMID DRAKE

Norsk-amerikansk stjerne sekstett klare for Kongsberg

Fra Chicago kommer Joshua Abrams Natural Information Society med en miks av lange strekk, minimalistiske linjer og hardtsvingende rytmer. På Kongsbergjazz får de i tillegg med seg Helge Sten og Hamid Drake!

[event id=»15837″]

 

CORY HENRY & THE FUNK APOSTLES

Han er vidunderbarnet som debuterte på legendariske Apollo Theatre, i en alder av seks år. Vi er stolte over å kunne presentere en av jazzens nye superstjerner

Cory Henry er ingenting annet enn en fremragende solistog stødig kompmusiker, som virkelig kan å drive et band fremover. Sammen med The Funk Apostles mikser de det beste av funk, soul og jazz og skapet et eget – rikt, fyldig og unikt lydbilde.

[event id=»15051″]

 

JOEY DEFRANCESCO TRIO FEAT BILLY HART

En fargerik opplevelse i finesse

Hvem kan si nei til rå orgeljazz? Joey DeFrancesco er hovedmannen bak revitaliseringen av orgeljazzen, noe han har bevist ved flere anledninger gjennom hans karriere. Nå skal han spille opp til fest i Kongsberg og det blir et herlig gjensyn med amerikaneren som også blir ansett som en mester innen både trompet og vokal.

[event id=»14851″]

 

BILL FRISELL TRIO

Komponist og gitarist Bill Frisell blir gjenkjent som en av de ledende gitaristene i jazzens historie siden sent 1980-tallet

Frisell har vært med på å påvirke musikken rundt oss i flere tiår og har gjort samarbeid med blant annet Paul Motian, Elvis Costello og John Zorn for å nevne noen. Han er kjent for sine høyt hedrede innspillinger og hadde sin siste utgivelse våren 2018, ‘Music IS’.

[event id=»14084″]

 

JACOB COLLIER

Folk satt med hakeslepp og ble omtalt som vidunderbarn da han imponerte millioner av fans gjennom YouTube. I ettertid har han bevist at han ikke bare er et digitalt fenomen

London-gutten har allerede skapt en historie med en rekke kritikerroste konserter og imponerende albumutgivelser. Hans kallenavn ‘popens og jazzens Mozart’, lever i beste velgående.

[event id=»15319″]

 

JONAS CAMBIEN TRIO

Fritt og stramt, primitivt og sofistikert, trioen er ikke redd for å utfordre antipodene

Jonas Cambien bruker oppfinnsomme komposisjoner som utgangspunkt for improviserte samtaler med treblåser André Roligheten og trommeslager Andreas Wildhagen. Med en forkjærlighet for det sjangerløse og alt som faller mellom, spiller trioen samtidsmusikk man kan nynne til og frijazz man kan trampe foten til.

[event id=»15853″]

 

EXOTERM

Norsk-amerikansk stjernelag med lyd-boom

Exoterm er en ny norsk-amerikansk supergruppe som blander thrashy, frie improvisasjoner med et drømmende, elektronisk lydbilde. Nergaard og Alberts er godt kjent med kraftjazz fra grensetraktene mot rock, og har tatt med seg energien og trøkket inn i en ny form.

[event id=»15695″]

 

MØSTER!

Det er mye, det er mektig, og det er vanvittig forfriskende!

Møster! Høster glimrende konsertkritikker og gjenoppfinner musikken for hver scenelanding, dette vil du ikke gå glipp av. Organisert impro på høyt nivå!

[event id=»15966″]