You Belong HERE, Susanna!

Ja, ja ja – dette digger vi! Gi flere priser og konsertarenaer til Susanna! For hun sjarmere oss og varmer oss langt inn i sjelen. We don’t belong here, synger Susanna som et åpningsnummer på prisvinner konserten. Her må det protesteres; you belong here, in Kongsberg, Susanna!

Susannas stemme, tekster og toner fyller tre konsertarenaer på Kongsberg Jazzfestival, og slik markeres hun som en av denne festivalens desidert største stjerner. DNB-prisen ble i 2016 delt ut til Susanna Wallumrød, i år kvitterer hun med prisvinner konsert, og i tillegg har hun fylt to andre konsertarenaer med sine ulike musikalske uttrykk.

Tre forskjellige rom ble fylt med Susannas egne produksjoner og tolkninger av andres tekster. I Kongsberg kirke med overveldende barokkpreg og høytid. På musikkteateret med band og Kongsbergkoret, Acta Musicae ble det velde, fylde og TRØKK! Og i Sølvssalen, vart og nært. På sistnevnte var stemningen så intim at når en konsertgjenger måtte videre og listet seg over scenen virket det helt naturlig at konsertgjengeren gir Susanna en klem på veien ut.

Når vi får tre ord med Wallumrød etter konserten, forteller hun at for henne er festivaler kjærkomment.
– Å arrangere tre konserter er en fin mulighet å vise fram flere ting, bedyrer Wallumrød. Med ting mener hun låter, bare slik at det er klart.

Susanna forteller om hvordan hun selv er i utvikling i møte med musikken. Tre konserter har vært et inspirerende prosjekt, fordi hun ønsker å skape ulike uttrykk og samtidig skape en rød tråd mellom konsertene.

– Jeg håper Jazzfestivalen kan inspirere publikum til å gå på helårsklubbene, sier Susanna. – For oss musikere er klubbene en annen god arena der vi ønsker å møte et publikum.

Vi slutter oss til og gleder oss til å høre Susanna på slike arenaer i tillegg til festivaler i mange, mange, mange år framover. All ære til Susanna!

Se bildene fra «Go Dig My Grave» i Kongsberg kirke

Se bildene fra «Susanna Solo» i Sølvsalen

Teks: Anna Moxnes, Tegning: Karl Gundersen, Foto: Ron Jansen