– Vi er stolt sponsor av Kongsberg Jazzfestival

– Toyota Kongsberg er en langsiktig samarbeidspartner for Kongsbergjazz. For oss er det viktig å lokalt støtte opp om dette arrangementet. Det er vår måte å vise samfunnsansvar på, gjennom å bidra med en transportløsning, sier daglig leder Robert Mederud i Toyota Kongsberg, som har vært hovedsamarbeidspartner med festivalen siden 2016.

Sinnssykt viktig

Festivalens transportsjef, Trond Brandtzæg, kunne ikke vært mer fornøyd og glad for det bidraget Toyota
Kongsberg står for til festivalen.

– Det er sinnssykt viktig å ha en såpass god samarbeidspartner som Toyota har vært disse årene. Det er helt alfa omega for å få gjennomført en fornuftig festival. Toyota har vært veldig behjelpelige hele veien, sier Brandtzæg.

Han forklarer at de hvert år går i dialog med Toyota der festivalen kommer med sine behov til gjennomføringen, og at Toyota tilpasser bilparken til dette behovet.

Starter tidlig

– Vi begynte uniformeringen av bilene allerede i februar. Det står Kongsberg Jazzfestival på dørene og «Jazz is More» på panseret, sier Mederud i Toyota Kongsberg.

Det sentrale som en av de største bilforretningene i Kongsberg, er å kunne gi noe tilbake til menneskene og byen.

– Det er en del av Toyotas DNA å ta samfunnsansvar og samtidig gi en mulighet for at alle kan delta på festivalen. Vi ønsker å gi noe tilbake som en stor bedrift lokalt, sier Kongsberg Toyota-sjefen.

Mer elektrifisert

Mens det ligger samfunns­ansvar i selve bidraget blir bilparken brukt i festival­sammenheng også stadig mer elektrifisert som en del av å ta et miljøansvar.

– Det er forskjellige drivlinjer i bilene som brukes, men det blir mer og mer elektrifisert. Det kan være alt fra 22 til 25 kjøretøy som de disponerer uka før, under og etter jazzen. Vi stiller også med et pengebeløp, men det er ikke så viktig i denne sammenhengen, sier Mederud.

Bilene brukes til å frakte mennesker mellom konsertscener i byen, samt å frakte artister frem og tilbake til Gardermoen.

Toyota Kongsberg har tatt et ekstra eierskap til arrangementet Gulljazz, som er en egen jazzfestival for de eldste innbyggerne i Kongsberg, og som arrangeres på Skavangertun sykehjem.

– Mange blir kjørt fra sitt eget pleiehjem til Skavangertun hvor det arrangeres felles konserter, sier Mederud, som legger til at festivalen er for alle, også barn, som får sitt eget opplegg under Barnivalen.

Kan kjenne på stolthet

For Toyota Kongsberg er selve festivalen en stor happening også internt.

– Vi har den årlige sommerfesten med alle ansatte og pensjonistene våre under festivaluka. På den måten setter vi litt ekstra pris på våre medarbeidere den uka, sier Mederud.

Han er tydelig på at Kongsberg Jazzfestival er viktig for folk i byen, der alle blir en del av arrangementet som setter byen på Norges musikkart.

Denne artikkelen er en del av festivalens Jazzavis, som gis ut og distribueres av Drammensavisa.