Trondheimstrio sikret finaleplass i Jazzintro

Trioen I Like to Sleep ble fjerde finalist da den siste av fire innledende runder av Jazzintro 2018 ble arrangert på Kongsberg Jazzfestival torsdag 5. juli. I finalen 18. juli skal I Like to Sleep og tre andre band spille om tittelen «Årets unge jazzmusikere 2018», lanseringspakke fra Norsk jazzforum og Gramo-stipend på 150 000,-.

Det ble en ren trønderduell da bandene Krilles Manjaro og I Like to Sleep spilte om den fjerde og siste finaleplassen i Jazzintro 2018.

– Det var overbevisende gig av begge band og fantastisk nivå på musikerne, sa jurymedlem Jan Gunnar Hoff da avgjørelsen om finaleplass ble annonsert. – Som konserten i dag viste har jazzmiljøet i Trondheim fostret opp mange dyktige, unge musikere. Nå gleder vi oss veldig til å høre I Like to Sleep i finalespill på Moldejazz, sier juryleder i Jazzintro og fagansvarlig i Norsk jazzforum, Øyvind Skjerven Larsen.

I Like to Sleep består av Amund Storløkken Åse (vibrafon), Nicolas Leirtrø (barytongitar og komposisjoner) og Øyvind Leite (trommer). I LIKE TO SLEEP er en ung og energisk Trondheimstrio som har holdt på siden høsten 2015. På bakgrunn av musikernes felles interesse for det moderne Trondheimsjazzuttrykket, (fri)improvisasjon og 60/70-talls jazz og progrock, ble I LIKE TO SLEEP startet med den nokså utradisjonelle besetningen, trommer, barytongitar og vibrafon. Med utstrakt improvisasjon, tunge riff, frie og melodiøse partier, uttrykker ILTS en ny retning innenfor den moderne jazzen, gjerne referert til som powerjazz. Bak seg har bandet en rekke konserter, blant annet som support for Motorpsycho, og deres debutplate BEDMONSTER har mottatt en rekke gode omtaler i Europa og Canada i tillegg til her hjemme.

I finalen 18. juli skal trioen, samt bandene Relling, Billy Meier og Master Oogway spille om tittel, lanseringspakke og stipend. Ett av band kåres til Årets unge jazzmusikere 2018, og disse vil få en større lanseringspakke fra Norsk jazzforum i tillegg til Gramo-stipendet på 150.000,- . Talent Norge bidrar med 200.000,- til Norsk jazzforum for å skreddersy lanseringen av Årets Unge Jazzmusikere 2018.

Juryen for Jazzintro 2018 består av bassist og Spellemann-nominerte Ellen Andrea Wang, saksofonistene Mette Rasmussen og Kjetil Møster samt pianist og Buddy-prisvinner fra 2013, Jan Gunnar Hoff.

Jazzintro løfter fram talentene

Jazzintro har siden starten i 1998 vært veldig viktig for å løfte fram og synligjøre talentene i norsk jazz. – Mange av dagens store jazznavn har tidlig i karrieren deltatt i Jazzintro, forteller Øyvind Skjerven Larsen, og nevner musikere som Mathias Eick, Stian Westerhus, Anja Lauvdal, Gard Nilssen, Marius Neset, Hanna Paulsberg og Morten Qvenild. Blant tidligere vinnere er Monkey Plot, Albatrosh, Puma, In the Country, Urban Connection og Megalodon Collective.

Gramo-stipend til vinnerbandet

Vederlagsbyrået Gramo bidrar som tidligere med Gramo-stipendet på 150.000,- til vinnerbandet. – Gramo gleder seg til en ny runde Jazzintro. Vi synes dette er en unik mulighet til å støtte ny, norsk musikk og musikere som er i startgropen av sin karrière. Jazz er en sjanger som kanskje er unik i sin variasjon av uttrykk, og Gramo er overbeviste om at de åtte bandene juryen har plukket, vil gi publikum et innblikk i jazzens fremtid, sier Anne Tone Raknes i Gramo.

Foto: Gunnar Brekke