Tre minutter med Erna

I går åpnet statsminister Erna Solberg Kongsberg 53. Jazzfestival. Før det hadde hun deltatt på Bebop & Business, en konferanse om bærekraft og samfunnets omstilling. 

Selv om Bebop & Business konferansen var krydret av vakre musikalske innslag, blant annet av kongsbergpianist Håvard Aufles som gjorde en vakker jazzversjon av Beach Boys’ God Only Knows, var det ikke mye snakk om kulturens rolle i omstillingene vi står ovenfor. 

Jazzfestivalen utsendte medarbeider fikk imidlertid hele tre eksklusive minutter med statsminister Erna Solberg:

– Hva vil kulturen bety for for omstillingene landet står ovenfor?
– Kulturen vil alltid være en viktig del av samfunnet og bidrar med gode eksempler på innovasjon og nyskapning til inspirasjon for alle. Uten kulturen med i omstillingen blir samfunnet fattig.

– Hvordan kan næringslivet bruke kulturen?
– Kultur er nonverbal kommunikasjon og veldig viktig som bakteppe for samarbeid. Næringslivet har en unik mulighet til å bruke kultur til representasjon og til hjelp med å bygge broer. Lyd, bevegelse og bilde er universelt, skaper forståelse og bryter barrierer.

– Skal du få med deg noe på festivalen?
– Ja, jeg gleder meg til å gå på Morten Abels konsert på kirketorget i kveld, men så må jeg dessverre videre for i morgen er det G20 møte i Hamburg.

Tekst: Astrid Berdal | Foto: Hans Christian Graaner