Thomas i tårnet

I toppen av tårnet på kirken settes det opp eget nettverk for festivalen, det krever klatreutstyr og sikring. Det kiler i magen både fordi det er luftig, men også fordi det for oss er symbolet på at festivalen veldig snart drar i gang, sier Thomas.

Thomas er opprinnelig fra Tønsberg, men kom til Kongsberg for å studere data på høyskolen, hvor han både fant kjærligheten til kona Mette og jazzen. Jeg startet som funksjonær i 2008, jeg ble enkelt overtalt av studiekompisene mine Fredrik, Roy og Tor Inge, som hadde vært funksjonærer i en del år allerede. Siden den gang har det aldri vært aktuelt å gi seg, for noen av oss. For meg er det kun egen begravelse som kan holde meg borte, smiler Thomas. Nå er dette blitt en del av livet for oss som familie. Gutta mine, Hans 8 år og Lars 11, er barn av festivalen, de har vært med siden de lå i barnevogna og Mette er engasjert i sponsorgruppa.

Innimellom skjer det uventede ting hvor det kreves litt ekstra adrenalin, mimrer Thomas. Året var 2014 og Stevie Wonder sto på scenen på Kirketorget og på samme tid lå jeg påkne under baren på Naustet (nå Jazzboksen). Øl ble tappa så det spruta over hodet på meg og jeg leita desperat etter kabelfeil, forteller Thomas. Kassene gikk på reserveløsning, ølkøen økte på og det var en halv time igjen av konserten på Kirketorget. Snart skulle 10 000 vandre gjennom byen. Heldigvis klarte vi å lokalisere feilen i tide, men tror jeg kanskje kortet ned livet mitt ett par år den kvelden, smiler Thomas. Vi i IKT gruppa er kjent for god stemning, men den kvelden ble det litt ekstra feiring, smiler han.

Thomas er ikke bare IKT for festivalen, men han er også lidenskapelig opptatt av godt øl og har brygget etter egen oppskrift i mer enn 11 år. Nå blir en av oppskriftene hans til et eget jazzøl, som vil være i tappetårnene både på Kirketorget og Jazzboksen.