Tett på KYGO

Kyrre Gørvell-Dahll (24) het «kygo002» på itslearning. Der kom navnet KYGO fra.  Det som alle vennene hans senere begynte å kalle han. Men nå som alle kaller han Kygo, kaller de han Kyrre.

Interessen for klaver startet da moren meldte han på pianotimer, mot hans vilje. Han skjønte etter litt tid at han kunne få noe ut av det. Da han var i 15/16-årsalderen, begynte han å interessere seg for elektronisk musikk. Produseringen derimot, startet ikke før han ble 18. Da startet han å legge ut musikk på Soundcloud og YouTube. Resten er historie.

 

Hvor liker du best å holde konserter?

– Det er alltid veldig gøy å holde konserter i Norge, så de desidert beste konsertene jeg har holdt var enten den første i Bergen eller den første jeg hadde i Oslo.

Hvilke egne sanger liker du best å fremføre?

– «Stole the show» eller «Firestone», fordi alle synger med på de. Selvfølgelig begynner jeg å gå litt lei sangene etter hvert – om det blir samme sangene hver gang, men det er veldig gøy å fremføre de, som sagt.

 
Hvis du skulle drevet med noe annet enn musikk, hva ville det vært?

– Kanskje fotball, om jeg hadde vært god nok til det … svarte Kyrre og lo.

Har du et råd eller et tips til ungdommer som ønsker å leve av å lage elektronisk musikk?

– Til de som skal lage elektronisk musikk; lær dere et instrument. Da får man automatisk bedre forståelse for musikk og det blir lettere å produsere noe bra på en datamaskin, for eksempel.

Hvem er ditt forbilde?

– Jeg ville nok sagt at Ed Sheeran er mitt største forbilde. Det at han klarte å skape en karrière fra det at han satt og sang på gaten for penger, til at han har blitt en så stor stjerne!

Hvem har inspirert deg til å lage musikk?

– Det må nok ha vært Avicii, svarte han kort.

Hvilken type musikk hører du på?

– Jeg hører vel egentlig på det meste. Elektronisk, akustisk, klassisk og så videre. Må nok si at jeg hører på de fleste artister også.

 

kygo3

kygo

kygomaja
Bursdagsbarnet Maja fikk en fin fredag!

kygosign

Tekst: Ingrid Støa Skrede / Foto: Tor Magnus Anfinsen