Solskinnspatruljen

For de frivillige som jobber lange dager på festival er det veldig hyggelig med litt ekstra ‘pleie’. Andrea og Evelyn Klabunde (henholdsvis 8 og 7 år) i festivalens Solskinnpatrulje har tatt dette ansvaret og har stadig vært ute på oppdrag.

“Vi deler ut godterier og smiler til folk som jobber på jazzen”, sier Andrea. Det var mange som ville ha, fortsetter hun. Evelyn føyer til at hun liker godt å dele ut godterier og at hun gjerne kan tenke seg å gjøre dette igjen neste år. Mamma Hanne forteller at begge jentene var litt usikre på hva det innebar å skulle jobbe i festivalens Solskinnspatrulje, men tilbakemeldingene fra jentene etter første ‘arbeidsøkt’ var et klart og tydelig “det er gøy å jobbe”. 

Andrea hadde bursdag under festivaluka. “Da jeg gikk over brua var det en som begynte å synge bursdagssang, plutselig var det mange som sang –  også de som deler ut mat”, forteller Andrea ivrig. Ellers synes søstrene at det er fint med festival og de er spesielt fornøyd med konsertene på Barnivalen. “Brillebjørn” var en av favorittene, men også ansiktsmaling og hoppeslott var ekstra morsomt forteller Evelyn. Andrea var litt mer skeptisk til dette med hoppeslott da vi snakket med henne, fordi en ivrig hopper hadde hoppet på foten hennes og det var litt vondt. 

Underveis i festivalen har de også tatt nesten 100 bilder som har blitt satt sammen til en fin fotokollasje. «Den ble kjempefin» er det skjønt enige om, og de synes også det var behov for noe som pyntet opp litt inne på kontoret som økonomi- og salgsavdelingen deler under festivalen. 

På spørsmål om de kan tenke seg å være Solskinnspatrulje også neste år er svaret et enstemmig “JA!”, og to unge jentene har begynt på en forhåpentlig lang karrière for Kongsberg Jazzfestival.

 

Tekst: Anna Moxnes / Foto: Morten Kolve

JAZZ IS MORE // ARTISTER

SJEKK UT VÅRE ANDRE ARTISTER

Last ned årets festival-app!

Lag ditt eget festivalprogram, hør på musikken, lagre dine favoritter og sikre deg billetter til dine favorittkonserter.

Om du har fjordårets app trenger du kun å oppdatere til 2019-versjonen!

Klikk her for å laste ned til iPhone, eller her for å laste ned Android-versjonen.

JAZZ IS MORE // SPONSORER

VÅRE SPONSORER

1.-4. JULI 2020
JAZZ IS MORE //

NYHETSBREV

Ved å registrere deg godtar du at vi kontakter deg på epost. Eposten din blir kun benyttet ifm. Kongsberg Jazzfestival.