Solskinnspatruljen

For de frivillige som jobber lange dager på festival er det veldig hyggelig med litt ekstra ‘pleie’. Andrea og Evelyn Klabunde (henholdsvis 8 og 7 år) i festivalens Solskinnpatrulje har tatt dette ansvaret og har stadig vært ute på oppdrag.

“Vi deler ut godterier og smiler til folk som jobber på jazzen”, sier Andrea. Det var mange som ville ha, fortsetter hun. Evelyn føyer til at hun liker godt å dele ut godterier og at hun gjerne kan tenke seg å gjøre dette igjen neste år. Mamma Hanne forteller at begge jentene var litt usikre på hva det innebar å skulle jobbe i festivalens Solskinnspatrulje, men tilbakemeldingene fra jentene etter første ‘arbeidsøkt’ var et klart og tydelig “det er gøy å jobbe”. 

Andrea hadde bursdag under festivaluka. “Da jeg gikk over brua var det en som begynte å synge bursdagssang, plutselig var det mange som sang –  også de som deler ut mat”, forteller Andrea ivrig. Ellers synes søstrene at det er fint med festival og de er spesielt fornøyd med konsertene på Barnivalen. “Brillebjørn” var en av favorittene, men også ansiktsmaling og hoppeslott var ekstra morsomt forteller Evelyn. Andrea var litt mer skeptisk til dette med hoppeslott da vi snakket med henne, fordi en ivrig hopper hadde hoppet på foten hennes og det var litt vondt. 

Underveis i festivalen har de også tatt nesten 100 bilder som har blitt satt sammen til en fin fotokollasje. «Den ble kjempefin» er det skjønt enige om, og de synes også det var behov for noe som pyntet opp litt inne på kontoret som økonomi- og salgsavdelingen deler under festivalen. 

På spørsmål om de kan tenke seg å være Solskinnspatrulje også neste år er svaret et enstemmig “JA!”, og to unge jentene har begynt på en forhåpentlig lang karrière for Kongsberg Jazzfestival.

 

Tekst: Anna Moxnes / Foto: Morten Kolve