Smil, rytme og danselyst

Torsdag inviterte Gulljazz byens eldre til jazzfest på Skavangertun sykehjem. – Dette handler om mat, øl og jazz sier Tone G. Martinsen fra Gulljazz, som videre skryter av et utmerket samarbeid med Skavangertun, Kongsberg Jazzfestival og Ekstrastiftelsen. Mat og annen drikke gir rom for en levende jazzpuls. Men først og fremst var det musikken som fikk fram smil, rytmen og vekket til live minner og danselyst.

Roar Wadd Fusche, beboer på Skavangertun, var spent på arrangementet, men gledet seg mest av alt til å møte kjente. – Han har alltid satt pris på livet i jazzgata, og dekket arrangementet både som journalist og tidligere redaktør for Laagendalsposten, forteller datteren Hege.

gulljazz 1

F.v: Hege Fuche Jensen, Roar Wadd Fuche og Tone G. Martinsen fra Gulljazz

Tidlig i vinter ble Skavangertun sykehjem invitert til å være vertsinstitusjon for Gulljazz. Helle Nygård som representant for Skavangertun, så dette som en kjempespennende videreutvikling av tidligere års Skavangerjazz.

I nydelig sommervær ble eldre kjørt inn med buss fra andre sykehjem og daginstitusjoner så langt vekk i fra som Ammerudhjemmet i Oslo. Helle Nygård understreker at dette skal være et lavterskel tilbud, der alle eldre, både de som er hjemmeboende og på institusjon skal få anledning til å møtes, treffe kjente og nyte god musikk.

Det var rigget til et stort telt til publikum, med griller, bar og kaffeservering. I god tid før kl. 12.00 var det yrende liv, både i og utenfor teltet. Det tar litt tid å få plassert alle rullestolene, og fotografen fra Jazzfestivalen måtte flytte en og annen rullator for å få de rette vinklene på bildene sine. Men, da musikken satte i gang var det bare å lene seg tilbake og nyte stemningen, livet, mat, drikke og jazzen. Berømmelse til de som har dekorert teltet og uteområdet. Det ble satt veldig stor pris på.

Intensjonen med prosjektet som i 2016 er støttet av Ekstrastiftelsen, er å bringe jazzens verden inn til de som er beboere på sykehjem og som ikke lengre kan ta aktiv del i festivalen. Gulljazzen bød på et variert musikkprogram og deltakerne på Gulljazzen kunne torsdag glede seg over The Real Thing, Kjell Gunnar Hoff, Kongsberg Storband med Angelina Jordan som gjesteartist, Swing’it Dixiband og Drammen Jazzverk. Gulljazz på Skavangertun ble arrangert i samarbeid med Kongsberg kommune, Kongsberg Jazzfestival og Gulljazz.

gulljazz 3

gulljazz 4