Smakstest i bodene

Fysen på noe? Ikke helt mett etter dagens lunsj? Lyst på noe søtt? Her er Barnivalredaksjonens guide til ditt ultimate måltid fra matbodene på jazzen!

Langs gatene på jazzen kan du virkelig finne mange fine matboder med et stort utvalg av god og interessant mat. Det dufter av alt fra Belgisk vaffel til Chorizo, og alle står i kø for å kjøpe seg noe fristende. Vi i Barnivalredaksjonen har testet 3 forskjellige typer mat fra 3 forskjellige boder!

Smakstest #1: Vårruller!

Den første boden vi gikk til, var en Thaimat-bod. Boden lå på Nybrua. Boden serverte blant annet nudler og grillspyd med stekt kylling og andre typer kjøtt. De solgte også vårruller, og det var dette vi valgte å smake på.

Vårrullene var gode. De var akkurat slik som vårruller skal være; litt sprø utenpå, med godt fyll av grønnsaker og kjøtt inni. De får minus fordi de ikke ble servert varme og ferske, og det var litt lite smak, men vi anbefaler de fortsatt. Terningkast: 4/6

Smakstest #2: Is!

Den andre boden vi gikk til, var en bod fra Fristelse café, som er en Vegansk café som selger masse gode lunsj og middags-retter, kaker, desserter og is. I boden, som også sto på Nybrua, ble det solgt softis og kuleis. Vi gikk for en spennende variant av softis; nemlig en med både sjokolade og vanilje i én.

Isen var utrolig god! Ikke bare ser isen veldig kul ut, men den smaker også veldig godt og søtt. Man kunne velge imellom liten eller ekstra stor is, og vi gikk for en liten. Dette angret vi på med en gang, siden isen var så god! Isen får litt trekk fordi sjokolade-isen ikke smakte så mye av sjokolade, men vi anbefaler den fortsatt veldig. Terningkast: 5/6

Smakstest #3: Nudler og kyllingspyd!

Den tredje og siste boden vi gikk til, var en bod som het Kung Fu Express. Her ble det servert mye som så veldig godt ut, men det vi valgte å smake på var et kyllingspyd og stekte nudler med kylling og grønnsaker. Boden sto også på nybrua.

Dette var veldig godt og mettende! Kyllingen på grillspydet var dekket i noen slags crispy brødsmuler, som gjorde det veldig godt. Kjøttet var også veldig smakfullt og godt. Nudlene var også gode og hadde en smakfull BBQ-smak. Et lite minus var at grønnsakene som kom med nudlene hadde litt rar konsistens, men ellers var alt kjempegodt. Dette kan virkelig anbefales! Terningkast: 5.5/6

Vi håper at du kanskje fant litt hjelp i vår lille matguide, og at du finner noe smakfullt å kose deg med på jazzfestivalen!

Tekst: Thelma Aas / Foto: Sindre Tomter Bjørnsen