Sigurd Drogset Hemmingsen mottar rekrutteringsprisen!

På årets festival spiller trommeslageren hele seks forskjellige konserter i Jazzboksen og i Festivalgata. I Jazzboksen spiller han også med sitt eget prosjekt  – Polar Trio.

Sigurd Drogset Hemmingsen ble tidlig opptatt av musikk, og drømte tidlig om å bli rockemusiker – mye på grunn av farens platesamling. Etter hvert ble det Kongsberg Guttemusikk og Kongsberg Kulturskole, og instrumentet ble trommer. Prisvinneren har vært en flittig musiker på Kongsbergs mange scener i flere år, og han gir uttrykk for at han er svært takknemlig for alle spillemulighetene han har fått og som har vært med på å utvikle han som musiker.  Etter at musikklinja på Kongsberg videregående var fullført, bar det til Kristiansand og musikkstudier der han nå er ferdig med faglærerutdanninga i rytmisk musikk ved Universitetet i Agder. Jazzmiljøet på Kongsberg – både klubben Jazz Evidence og Kongsberg Jazzfestival – har hatt glede av å arrangere konserter med prisvinneren flere ganger.

Kongsberg Jazzfestival etablerte i 2005 et rekrutteringsstipend på kr 25.000,- som skulle gå til unge musikere fra Kongsbergregionen. Hensikten med prisen er å stimulere unge musikere som har vist lovende og ambisiøse takter som jazzmusikere eller innafor jazznær musikk. Det er derfor svært tilfredsstillende for festivalen å kunne konstatere at mange av de tidligere prisvinnerne har innfridd forventningene og blitt sentrale og svært anerkjente musikere ikke bare i det norske, men også i det internasjonale jazzmiljøet. 

Foto av Svein Bjørnsen