Serendip i boksen

Artistene som spiller på jazzboksen er håndplukket fra denne festivalen. Noen av bandene heter Tander, Kanaan og Pre-Echo.

Eskild Myrvoll er koordinator for Serendip- festivalen, han er 3. års student på Oslo Musikkhøgskole og spiller bass. Han og to andre har sittet i en arbeidsgruppe som har booket artister til Serendip- festivalen. De har hovedsakelig booket 2. årsstudenter og noen eksterne artister som Mathias Eick og vår egen Susanna Wallumrød.

– Serendip betyr et lykketreff, forteller Eskild. Det kan være et lykketreff å finne musikk du ikke har hørt før og få en ny opplevelse. Det passer godt inn i konseptet vårt at vi er i jazzboksen, da kan folk gå forbi å lytte og kanskje stoppe opp å høre på noe de ikke hadde tenkt å høre på, altså Serendip.

Serendip viser frem noe av det som skjer på Høgskolen.
-Vi syns det er en fin mulighet for oss å være med på festivalen her i Kongsberg. Vi har samarbeidet med Kongsberg jazzfestival før, så det er 2. året på rad nå. Vi er mer forberedt nå og har fått stå fritt til å velge innholdet i Serendip her på Kongsberg. Vi har et positivt inntrykk av festivalen. Det er stor stas, fordi vi hadde mulighet til å dra andre steder, men valgte Kongsberg jazzfestival, sier Eskild.

Det kan være tøft å være jazzmusiker. Eskild forteller at det er trygt å gå på musikkhøgskolen- Der kan studentene prøve å være musikere. Alle vil gjerne få til noe med musikken sin og det er bra å få vise seg frem. Det får de gjøre her på Kongsberg.

Tekst: Anne Gina Netland | Foto: Morten Kolve