Ragnhild er den nye festivalsjefen!

RAGNHILD MENES (36) ER DEN NYE FESTIVALSJEFEN!

Les intervju med henne her! 

Now’s The Time 

 

Pressemelding: 

Et samlet styre i Kongsberg Jazzfestival har besluttet å ansette Ragnhild Menes som ny festivalsjef for Kongsberg Jazzfestival.

– Med Ragnhild vil Kongsberg Jazzfestival få en leder med tydelig kunstnerisk retning og vilje, med evne til å videreutvikle organisasjonen samt ivareta relasjoner til både samarbeidspartnere og frivillighetsapparatet, sier styreleder Juel Rye.

Ragnhild Menes er i dag fagansvarlig i Norsk jazzforum, hvor hun blant annet har ledet organisasjonens internasjonale arbeid og vært kontaktpunkt for organisasjonens musikermedlemmer og de norske jazzfestivalene.
Hun har tidligere jobbet som markedssjef i Kongsberg Jazzfestival, sittet i festivalens programkomite i 10 år, og har et bredt kontaktnett innen jazz i både inn- og utland. Ragnhild har en Bachelor i kulturarbeid fra Bø i Telemark, og en Master of Science; Cultural Heritage Studies fra Glasgow.

– Styret i KJF er svært fornøyd med at Ragnhild har takket ja til stillingen. Ragnhild, som foruten å være svært kunnskapsrik, besitter en genuin interesse for jazz, kunst og kultur. Vi har stor tro på at Ragnhild vil bidra til at festivalen utvikler seg videre og samtidig befester sin posisjon som en betydningsfull aktør i norsk og europeisk kulturliv. Vi ser frem til et spennende samarbeid med vår nye festivalsjef, sier Juel Rye.

– Det er rett og slett en stor ære å få lov til å lede denne festivalen, som både jeg selv og mange andre har et veldig sterkt forhold til, sier Ragnhild Menes.

Det er selvsagt spesielt å ta over en festival midt i en pandemi, men jeg er trygg på at vi sammen skal få til gode ting i 2021. Jeg håper vi kan benytte anledningen til å tenke gjennom hvilken festival vi ønsker å være, med fokus på festivalens kjernevirksomhet, og samtidig lage en inkluderende festival som samler byen. Jeg gleder meg virkelig til å få være med på å lage store konsertopplevelser, som legger seg inn i rekken av gylne øyeblikk i festivalens imponerende lange historie, sammen med et fantastisk frivillig apparat.

Med seg på flyttelasset fra sitt nåværende bosted i Bærum tar hun med seg mann og to barn, en lidenskap for musikkopplevelser og kjærlighet til frivilligheten.