Oppdag Hellebæk

Skal du flytte til Kongsberg, er Hellebæk et område å rette øynene mot. Her etableres en helt ny bydel, med boliger og næring. Best av alt, det er fem minutter å gå til sentrum. På Hellebæk får du i pose og sekk.

 

Bare et steinkast unna Kongsberg sentrum er det i ferd med å reises en helt ny bydel. Over 800 nye boliger skal bygges på Hellebæk, som ligger i enden av Dyrmyrgata. Dette skal være et sted for alle.

«Vi har troen på å skape gode bomiljøer og at det er vinneren for fremtiden» sier daglig leder i PK Eiendom, Per Mikkelsen.

 

Skaper bolig for alle

Boligmarkedet er i stadig endring. Mikkelsen mener at vi nå ser etter bosteder hvor man kan finne lykken og ha det hyggelig. Det er nettopp et slikt område PK Eiendom vil skape på Hellebæk.

Her skal det være mulig for alle å finne en bolig som passer. Her skal det etableres rekkehusleiligheter, med bod utenfor til barnevogna. Det skal etableres leiligheter og rekkehus, med store  terrasser. Andre leiligheter blir mindre og rimelige, slik at studenter eller nyetablerte skal komme seg inn på boligmarkedet. I leilighetsbyggene lages det fellesområder, lokaler til selskap og låneleiligheter, slik at det er plass til å få storfamilien på besøk.

«Dette skal være sameier som kan eie el-sykler i fellesskap, i tillegg til lånebiler. Slikt blir mer og mer vanlig» mener Mikkelsen.

 

Kongsberg er rått

PK Eiendom er den største utbyggeren i Kongsberg. Mikkelsen kjenner byen godt og beskriver det som en trygg og god plass å vokse opp. Et fantastisk miljø og Norges råeste breddeidrett, beskriver han. Mikkelsen trekker samtidig frem at Norges teknologihovedstad er fremoverlent.

Det er muligheter for den råeste jobben, kommenterer han videre, og legger til: «Jeg vet at det er mange unge voksne som flytter ut av byen for en periode. Så kommer de gjerne tilbake når de skal etablere seg. Det er fint. Og her er utviklingen godt i gang. Vi skal sørge for boliger til dem»

 

Et lettere liv

Fra den nye bydelen blir det fem minutter til sentrum. Dagligvareforretningen ligger rett rundt hjørnet. Foreldre kan tusle ned til barnehagen for å levere barna og sykle til jobben.

«Livet forenkler seg på Hellebæk» sier Mikkelsen. PK Eiendom har jobbet med prosjektet i mange år og eier 90 prosent av tomtearealet. Planen er å kunne starte boligsalget høsten 2019.Når boligene er bygget, er det PK Eiendom som forvalter dem.

«Vi følger kundene hele veien. Vi bygger boligene og fordi vi forvalter dem etterpå, får vi en tett dialog med beboere» sier Mikkelsen.

Det er en fordel som gjør at PK Eiendom kan være fremoverlent og nyskapende.

Fordi vi prater såpass mye med våre kunder, kan vi få et overblikk over hva fremtidige kunder ønsker i en bolig. Ønskene tar vi med oss videre, når nye boliger skal skapes.