Om Barnivalen

 

Barnivalen er vår «festival i festivalen» som altså er en festival FOR, AV og MED barn og unge. Barnivalen har eksistert siden 1977 og har et besøkstall på ca 5-6000 mennesker i året – noe som i seg selv gjør den til en av landets eldste og største barnefestivaler. Barnival-arrangementene er ikke nødvendigvis jazz, men skal primært stimulere barns kreative utfoldelse. Naturligvis med musikk av høy kvalitet som et sentralt element.

Mange av Barnival-arrangementene er utendørsarrangement, og er tilrettelagt for at hele familien skal kunne delta. Så man kan trygt anta at arrangementene passer for «både bestemor og barnevogn» med mindre noe annet er spesielt opplyst. Noen av arrangementene er særlig rettet mot bestemte aldersgrupper (se arr.omtaler); dette må forstås som en anbefaling – det er naturligvis anledning til å delta selv om man er utenfor oppgitt aldersavgrensning!

Barnival av ungdom:

Et av festivalens formål med Barnivalen er også å gi ungdom mulighet til å prøve seg frem som arrangører. Arrangementsproduksjon er et fag som gir en unik forståelse for innsatsen «i kulissene» bak ethvert arrangement, og er en erfaring som er nyttig i mange sammenhenger. Barnivalen-frivillige har  også vist seg å bli ettertraktede i festivalens frivillige apparat/ stab.

Ungdom som ønsker å prøve seg som arrangører i trygge rammer oppfordres derfor til å ta kontakt med Barnivalansvarlig Celina B. Stokes på epost barnivalen@kongsbergjazz.no.