Mottok kulturstipend i jazzgata

Sigrid Elise Fossan mottok fredag morgen et kulturstipend fra Rollag Kommune på 15 000 kroner.

Sigrid Elise Fossan er fra Rollag og har mottatt stipendet for sitt engasjement i lokalmiljøet. Det er formannskapet i kommunen som har avgjort hvem som får prisen.

Vi er veldig stolte av Sigrid Elise, sier ordfører i Rollag, Dag Lislien som overrakte stipendet på scenen i jazzgata fredag.
– Hun har vært aktiv i kulturlivet i bygda fra barnsben av, og som voksen har hun tatt opp musikken og bidratt med konserter på bygdeheimen og andre steder. Hun lager også en musikal med barnekoret. Vi vil gjerne bidra til hun kan utvikle seg videre. Derfor fikk hun stipendet.

– Jeg er veldig takknemlig og glad for stipendet og muligheten det gir meg. Også er jeg glad for å kunne slå et slag for musikken, for jeg synes at slike kulturstipend ofte går til idretten.

Sigrid Elise er odelsjente fra Rollag, og går snart i gang med siste av fire studieår på Ås. Det er der hun har samlet bandet hun nå har spilt med i ett og et halvt år. Stilen er inspirert av country og pop.

Webredaksjonen spurte om det er naturlig å være country-inspirert når man er fra Rollag, noe hun umiddelbart svarte nei på.

-Jeg liker all musikk og veldig opptatt av musikaler, men når jeg tenker meg om har jeg alltid hørt mye country, da faren min alltid hørt på det. Det er kanskje lett for oss fra bygdenorge å relatere oss til temaer og tekster fra countrymusikken.

En glad Sigrid Elise takker for seg og går videre for å nyte jazzfestivalen i godværet.

Tekst: Astrid Berdal | Foto: Nina Fors