Hanna Paulsberg Concept: Song for Josia

TORS PLATEANBEFALING I MARS 2014

UTGITT PÅ ØRA FONOGRAM (02/2014)

For kort tid siden kom kvartetten Hanna Paulsberg Concept med sin andre plate, ‘Song for Josia’. Da den første plata, ‘Waltz for Lilli’, kom i 2012, var kritikere og lyttere samstemmige i sin ros. Denne gangen er rosen minst like samstemmig, og atskillig mer høylytt.

Og helt fortjent! Dette er sannelig en av vinterens store musikkgleder. Her møter vi igjen fire strålende musikere som sammen utgjør en harmonisk og særdeles samspilt og sammensveisa helhet. Alle komposisjonene på plata er skrevet av Hanna Paulsberg. De er originale og personlige, og balladene er sitrende vakre og lyriske. Hanna Paulsberg står nå fram som en av de fineste solister vi har innafor den tradisjonen der vi fornemmer Wayne Shorter, Joe Henderson og John Coltrane langt der bak et sted. Hun swinger uanstrengt og temperamentsfullt i de raske låtene, og balladene spiller hun så ettertenksomt og med en så avslappa myndighet at det nok er flere enn meg som tenker på Dexter Gordons balladespill. Men på tross av disse referansene, hennes spill er absolutt hennes eget. Hun kopierer ikke!

Pianisten Oscar Grönberg fortjener også store og rosende ord. Både som følsom medspiller og personlig solist bidrar han sterkt til det gode resultatet. Bassisten Trygve Waldemar Fiske og trommeslageren Hans Hulbækmo gjør også alt helt riktig – pluss litt til! Uten dem ville ikke ‘Song for Josia’ blitt det musikalske oppkommet den har blitt.

      – Tor Dalaker Lund

Song for josia_album cover