Lionel Richie til Kirketorget 2. juli 2020!

Lionel Richies merittliste som låtskriver, sanger og musiker er overveldende. Og hits har han i bøtter og spann. Hele 13 singler på Billboard topp 10 i USA. Den prisbelønte superstjernen har solgt mer enn 100 millioner album, vunnet fem Grammys og en Oscar for beste filmmusikk. Karrieren strekker seg helt tilbake til 70-tallet da han var sanger og saxofonist i den legendariske Motown-gruppa The Commodores. Solokarrieren startet i 1982 med et selvtitulert album, og siden har slagerne kommet som perler på en snor. «Hello», «All Night Long», «Dancing On the Ceiling», «Stuck On You» og «Say You, Say Me» er bare noen av melodiene som med tiden har blitt kjente og kjære klassikere. Størst av alle er likevel «We are the world» som han skrev sammen med Michael Jackson.

Selv om strømmetjenester etter hvert overtok for ordinært platesalg for en del år siden, er Richie likevel en svært populær live-artist. I 2015 fylte han den såkalte «legende»-plassen på Glastonbury-festivalen en søndag ettermiddag, for 200.000 begeistrede tilhørere, noe som viser at han fortsatt er en av de største legendene i amerikansk pophistorie.

Sceneveteranen er kjent for å gi publikum det de vil ha og sist han var i Norge var i 2016 gjestet han Bergen og Sarpsborg. I Sarpsborg trakk over 12.000 mennesker i Sarpsborg Anmelderne og publikum fra seg av begeistring. Bergensavisen ga konserten terningkast 6.