Kongsberg Jazzfestival ekspanderer! 

Utvider med to spillesteder. Nærmere 40.000 løste billett til fjorårets festival. Dette utgjorde publikumsrekord og tidenes folkefest.

Festivalen inviterer derfor to nye spillesteder på laget. 15 forskjellige klubber og arenaer vil fylles med alt fra nyskapende og tradisjonell jazz til mer folkelig appell. Lågdalsmuseet og Privat Bar blir å se på det offisielle festivalprogrammet – slipp av konserter på disse scenene skjer allerede fra førstkommende fredag. 

 

«Det er unikt for Kongsberg at hele byen spiller på lag under festivalen. Det er derfor vi er Norges største jazzfestival. De nye spillestedene vil bidra til vår visjon om å by på Norges beste jazzopplevelser» sier festivalsjef Kai Gustavsen.

 

Lågdalsmuseet er til vanlig kjent for å være bondegården, eller det familievennlige museet i hjertet av Kongsberg. Med en unik beliggenhet, omringet av by-jordbruk og kulturhistorikk vil de kunne trekke hele 190 festivaldeltagere per konsert. 

 

«Uke 27 er uka da Kongsbergfolk kommer ut av alle de små boblene sine og lager ei stor jazzfestivalboble sammen. Med barnival for de minste, gulljazz for de eldste, folkefest for folk flest og særingpass for jazzkjenner har festivalen et tilbud til alle. Lågdalsmuseet, som om sommeren er byens egen bondegård rett ved sentrum, ser fram til å bli en del av dette» sier daglig leder på Lågdalsmuseet Gry Charlotte Ljøterud Andersen

 

Privat Bar åpnet som en liten cocktailbar i 2006. Siden da har de utviklet konseptet til å bli byen trekkplaster når det kommer til uteliv. Med egen gastropub, sportsbar og nattklubb med scene er de klare for å invitere et festklart publikum inn under årets festival.

 

«Kongsberg Jazzfestival betyr mye for mange, og vi ingen unntak. Vi er veldig glad å kunne utfordre oss disse dagene, og lover tipp topp kvalitet selv i denne hektiske tiden. Jazzen har alltid vært en høydepunkt for oss.» sier Mosh Estrakhi hos Privat Bar. 

 

JAZZ IS MORE // ARTISTER

SJEKK UT VÅRE ANDRE ARTISTER

Last ned årets nye festival-app!

I år lanserer vi en ny festival-app for både iPhone og Android-mobiler.

I appen kan du bla gjennom programmet, lagre favoritter og lytte til årets artister.

Dersom du åpner for push-varsler vil du blant annet kunne motta eksklusive tilbud i løpet av festivalen.

Klikk her for å laste ned til iPhone, eller her for å laste ned Android-versjonen.

JAZZ IS MORE // SPONSORER

VÅRE SPONSORER

3.-6. JULI 2019
JAZZ IS MORE //

NYHETSBREV

Ved å registrere deg godtar du at vi kontakter deg på epost. Eposten din blir kun benyttet ifm. Kongsberg Jazzfestival.