Kongsberg i regn

Jonas Fjelds besøk i lørdagens poesioase ble en fuktig affære, men publikum holdt stand under seildukstaket i bakgården på Christians kjeller. Verken den folkekjære artisten eller den “voksne ungdommen” som hadde møtt fram, lot seg stoppe av skybruddene som viste seg over arenaen. Noen av de dyvåte tilhørerne ble sågar invitert opp på scenen for å slippe unna regnet.

Fjeld begynte sin historiefortelling fra den gang han, som nyskilt, kjøpte et lite gult hus “utafor allfarvei” på Konnerud på begynnelsen av 90-tallet. Noe som var opptakten både til gode samarbeidsprosjekter både profesjonelt og privat, og begynnelsen på den mer suksessfylt del av hans karrière som musiker og låtskriver. Fjeld har samarbeidet med mange andre artister, blant annet Ole Paus, Rick Danko og Eric Andersen, Mikael Wiehe og Henning Kvitnes. Flere av sangene han presenterte, var hentet fra disse produksjonene.  

Han leverte det publikum kom for å oppleve; et lunt og humoristisk blikk på livets små og store begivenheter, og historier og anekdoter knyttet til ulike innspillingene vi alle kjenner så godt.

For Fjeld og “broren til Tordensky”, altså hans svoger, Ben Basgård på gitar, leverte velkjente sanger, og til tider var allsangfaktoren høy.

Før han kom som en engel og forsvant – langs den svarte elva til Drammen.

 

Tekst: Ann-Mari Lofthus / Foto: Gunnar Brekke og Tommy Johansen