Kongsberg – den lille byen der store ting skjer

I Kongsberg kan du få oppfylt både jobb- og boligdrømmen, samtidig som tidsklemma blir lettere.

Det er omkring 27 500 mennesker som bor i Kongsberg, byen med skisenteret, fossen og bergverksmuseet. Byen er kanskje liten, men her skjer det store ting. Teknologibyen Kongsberg er i vekst og den trenger folk. Mye folk. En ny vekst i Kongsbergs globale teknologibedrifter gjør byen til et veldig attraktivt sted  å bo og jobbe.

Kommunen har rigget seg til for endringene i årene som kommer med gode skoler, god barnehagekapasitet, boligtomter og masse fritidsaktiviteter for store og små.

«Jeg er fra Kongsberg og flyttet tilbake etter noen år i Oslo. Det ga meg både mer tid og mer plass» sier Håvard Fossbakken, strategi- og omdømmesjef i Kongsberg kommune. Han jobber tett med næringslivet i området for å gjøre Kongsbergs kvaliteter kjent for folk flest.

 

Vi ønsker nye innbyggere velkommen og vi ønsker velkommen til dem som vil flytte hjem igjen.

 

Lettere hverdag

Det er lett å bosette seg i Kongsberg. Fossbakken omtaler det som en pakke for folk, både familier og enslige. Byen er kjent som Teknologibyen. Industrien er stor og stabil. Handels- og opplevelsesnæringen er i vekst. Flytter du hit, får du en spennende jobb. Samtidig kan boligdrømmen gå i oppfyllelse.

Det er et rimelig boligmarked og gode muligheter til å realisere boligdrømmen. Samtidig trenger industrien kompetanse i mange ulike områder. Det er en pakke til familier, både store og små. Og det er perfekt for dem som skal etablere seg. Tidsklemma og logistikken i hverdagen er lettere på Kongsberg, skal vi tro Fossbakken.

«Kongsberg har alle de småbykvalitetene man ser etter. Det er nærhet til det meste, både jobb, gode skoler og barnehager. Det gjør at logistikken er lettere» mener Fossbakken.

Selv sparte han én time daglig på reising til og fra jobb da han flyttet tilbake Kongsberg.

«Det er én ekstra time jeg kan bruke på familien. Her har jeg mer tid.»

 

VANSKELIG Å KJEDE SEG HER: Det er noe som skjer i Kongsberg nesten hele tiden. Den lille byen har masse å by på. Foto: Kongsberg kommune

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

En urban småby

Romslig bolig og spennende jobb er viktig for folk. Men Kongsberg byr på et rikt kulturliv. Du kjeder deg ikke i denne byen. Kulturskolen er en av de beste i landet, idretten har høyt nivå, naturen er rett ved, luften er god. Ski-og turløyper er rett i nærheten, det samme er kafeene og butikkene.

«Også er det kulturtilbudene! De er veldig gode, og noe for alle. Det er klubbscene på EnergiMølla, det er musikk og teater på Musikkteateret og det er mange konserter» sier Fossbakken og viser til at det ble solgt over 100 000 konsertbilletter i Kongsberg i 2018.

Kongsberg Jazzfestival er en av de største musikkopplevelsene i landet. Ved siden av den årlige festivalen holdes det også flere konserter i Kongsberg. Fossbakken omtaler Kongsberg som en urban småby, med et lokalsamfunn i vekst. Et samfunn som vil vokse enda mer, en by som vil tiltrekke seg flere kloke hoder i arbeid og flere turister og gjester. En by det skjer mye i.

«Det er godt å bo i Kongsberg. Luften er frisk, jobbmulighetene er spennende og barna har masse å velge mellom. Det er lett å trives her»