Kinn mot kinn på Gulljazz

Svingjazz, varm sommerdag, mat og god drikke. Kan livet bli bedre?

Det er klart for Gulljazz på Skavangertun og eldre i alle aldre kommer gående og rullende ut av minibusser fra byens mange alders- og sykehjem. De vet hva som venter på dem, en hel ettermiddag i jazzens evigunge verden.

Fire band stod på programmet på årets Gulljazz, og først ut var Majken Christiansen med band. Hun inviterte publikum både til å danse “Cheek to cheek” og til sambarytmer, alt etter musikken til Ella Fitzgerald. Videre på programmet stod 7 unge menn i kortbukse og hatt i Swing’it Dixieband, Kongsbergs egen Kjell Gunnar Hoff med sin kvartett og Birgits husband.

Bak Birgits husband står Birgit Skogen, som også er etablerer og primus motor bak Gulljazz. Gulljazz blir i år arrangert 4 steder rundt om i landet, og Skogen forteller at hun har tre kriterier til artistene som blir invitert. De skal være gode formidlere, gi publikum spektakulære opplevelser og spille musikk som de eldre kjenner igjen fra sin ungdom.

– Med dette programmet regner vi med at det bli dans i teltet, sier Skogen entusiastisk.

Hvordan er det å komme tilbake til Kongsberg med Gulljazz?
– Det er fantastisk å komme tilbake. Vi har et godt samarbeid med Kongsberg jazzfestival og ansatte og frivillige her på Skavangertun gjennomfører med stil. Og Kongsberg er en fantastisk festivalby med masse folkeliv i gatene.

Fullt foran scenen på Gulljazz

Ordfører i Kongsberg, Kari Anne Sand stod for åpningen av Gulljazz. Hun sier det er veldig bra at alle i Kongsberg får et jazztilbud med Barnivalen for de små, jazzgata, kirketorget med mer i byen og Gulljazzen for de litt eldre.
– Det betyr mye for Kongsberg at alle er med på jazzen. Sang og musikk kan frembringe liv og glede i menneskene som hører på, sier Sand.

Gulljazz er de eldres egen dag på Kongsbergjazz. Da blir det rigget scene og satt opp grill på Skavangertun alders- og sykehjem, og sykehjemsbeboere og eldre fra hele kommunen blir invitert til en ettermiddag i jazzens verden. Men Gulljazz har blitt kjent utover Kongsbergs grenser, og det kom publikum både fra flere Buskerud-kommuner og Oslo for å få med seg konsertene.

Gulljazz ble første gang arrangerte i 2013, mens årets Gulljazz på Skavanger alders- og sykehjem er den andre i rekken. Men Skavangertun har tradisjon for å tilby jazz til beboerne. I 3-4 år før Gulljazz kom, arrangerte alders- og sykehjemmet sin egen Skavanger-jazz i samarbeid med festivalen.

Gulljazz får støtte fra Kulturrådet og Ekstrastiftelsen, og Kongsberg kommune og Kongsberg jazzfestival er lokale samarbeidspartnere som også bidrar økonomisk.

Link til bilder fra Gulljazz 2017

 

4 på Gulljazz

Spørsmål: Hva liker du med gulljazzen?

 

1: Anne Lise Ausland
Skovheim alderssenter, Nordstrand
Det liver opp hverdagen. Jeg er gla` i musikken her.

Anne Lise Ausland

 

2: Bjørg Holt
Skovheim alderssenter, Nordstrand
Det er flott med musikk som svinger.

Bjørg Holt

 

3: Synnøve Savningen

Skavangertun
Jeg liker stor jazzband.

Synnøve Savningen

 

4: Marie Gravningen, 101 år

Skavangertun
Musikken er bra!

Marie Gravningen

 

Tekst: Anne Gina Loe og  Inger Johanne Midtgarden / Foto: Odd Eirik Skjolde