Sandell/Nilsen-Love: Jacana

TORS PLATEANBEFALING I JUNI 2014

UTGITT PÅ RUNE GRAMMOFON (MAI 2014)

På bildet over: Paal Nilssen-Love fra konserten med Sten Sandell under Kongsberg jazzfestival 2013. Foto: Magnus Stivi. 

Det kommer stadig nye plater med musikk fra Kongsberg Jazzfestival. Månedens utvalgte er opptak fra festivalen i 2013 av en konsert med pianisten Sten Sandell og trommeslager Paal Nilssen-Love.

Vi som var til stede i Smeltehytta denne sommerlige fredagskvelden, opplevde en forrykende konsert som for alltid har klort seg fast i vår hukommelse og bevissthet.

Det som plateselskapene skriver om sine egne utgivelser, er ikke alltid helt å stole på. Men det som Rune Grammofon skriver om denne plata på sin hjemmeside, er så riktig og treffende at det bare er å sitere: «Two men getting down to the essentials of what humans can do with wood, strings and skin. This is simply a stunning display of improvisation on the highest level from two musicians at the peak of their powers and in complete control of their instruments”.

Paal Nilssen-Love er tilbake på årets festival, og det er lov til å ha store forventninger til de to konsertene han skal medvirke på, en med hans eget ‘Large Unit’ og en med ‘The Thing XL’.

Også noen av årets festivalkonserter kommer til å bli tatt opp, så høyst sannsynlig sitter vi her om et års tid og anbefaler plater med musikk fra Kongsberg Jazzfestival 2014.

– Tor Dalaker Lund

Jacana_front cover