I really like it! I dag er selve dagen

– Ingen popstjerne kunne hatt det bedre enn meg akkurat nå!

– Akkurat nå har jeg det helt utrolig! Like før jeg skulle opp og stod bak scenen og ventet, grua jeg meg skikkelig. Trodde nesten jeg skulle miste stemmen og alt… Jeg stod og lurte på hva sangen jeg hadde valgt het… og hvordan var teksten igjen? Men i det jeg gikk opp på scenen, så føltes det bare helt fantastisk! Eirinn Helene Rugaas Flatland (11) er en av dem som tar utfordringen første gang Barnivalen arrangerer Live Karaoke for Kids.

Nå er scenen klar og jeg tar mikrofonen
Tusen øyne lyser mot meg

I strålende sol braker det løs. Amalie Skjolde Helmeriksen (7) kaster seg ut i det og trår til med Dum og Deilig til full jubel. Konferansier og bandleder Marius Gjersø introduserer sangerne med smittende entusiasme og Dancefloor Magnet spiller opp. Innlevelsen på scenen og stemningen blant publikum står på ingen måte tilbake for andre konserter på festivalen.

Når Thomas Brath (10) kliner til med sin fantastiske versjon av Uptown Funk er det umulig å ikke la seg rive med. Sofia Hesjedal, Sunniva Schnell og Nora Bråten-Martinsen tolker Shake it off med tøffe moves i sin elegante trio. Så er turen kommet til Eirinn som gir sin versjon av I really like you til stor begeistring.

Kjenner at det er sånn kribleri, som sprer seg i fra magen
Nå skal drømmene få slippe fri, for idag er selve dagen

Etter opptreden er artisten strålende glad og takknemlig for mottagelsen. – Jeg så at vennene mine Ugne og Irmelin stod foran og jublet når navnet mitt ble ropt opp, det støtta meg veldig.

Eirinn kommer fra en musikalsk familie med blant annet en far som spiller i band og synger, mor som synger, tante som spiller piano og jobber med kor, og selv spiller hun piano og er med i Kongsberg kirkes barnekor. Hun har ikke én klar favorittartist, men hører på mye forskjellig. Ideen om å melde seg på fikk de for bare en uke siden da pappa oppdaget at festivalen skulle ha live-karaoke.

Selv om Eirinn har stått på scenen før, så har hun aldri prøvd akkurat slik som her, hvor det er en skikkelig ordentlig og stor scene, som hun sier, ute, og ikke minst, der det er hun som er vokalisten og stjerna. Eirinn smiler bak solbrillene og puster ut backstage. – Jeg tror ingen popstjerne i hele verden kunne hatt det bedre enn meg akkurat nå.

Bilder fra Live Karaoke for Kids finner du her.

 

Tekst: Kjersti Sundland / Foto: Hans Christian Graaner