Hvilken billett passer for meg?

Årets Kongsberg Jazzfestival blir arrangert 03. – 06. juli 2019. Vi tilbyr ulike pass i et begrenset antall – i tillegg til enkeltbilletter til alle konsertene, naturligvis. For mer informasjon, se nedenfor.

 

FESTIVALPASS

[festivalpass]

 

DAGSPASS

[dagpass date=»03-07-2019″]

[dagpass date=»04-07-2019″]

[dagpass date=»05-07-2019″]

[dagpass date=»06-07-2019″]

 

GAMLE NORGE-PASS

[gamlenorge]

På Folkefestscenen bak Gamle Norge kan du oppleve noen av landets mest populære artister. Artistene som inngår Gamle Norge-pass ser du nedenfor. 

 

Bernhoft & The Fashion Bruises

Fenomenet Jarle Bernhoft er tilbake med nytt album og med sitt faste band, The Fashion Bruises

Bernhoft har utvilsomt evnen til å begeistre publikum, noe vi opplevde senest i 2014 da han sist besøkte Kongsberg Jazzfestival foran et stappfult publikum på Kirketorget. Om Bernhoft har en programerklæring, er det at han ønsker å få folk til å danse og tenkte samtidig. Det gjelder i høyest grad også på albumet «Humanoid» som ble sluppet i august, 2018 sammen med hans faste band.

 

[event id=»15112″]

 

Hellbillies

Hellbillies anno 2019 er dermed bedre enn noengang!

Hellbillies – et av Norges aller mest suksessrike band – legger ut på ny turné. Eller er det egentlig det de gjør? Med mer enn 1700 konserter i løpet av deres per i dag 28 år lange eksistens har bandet kjørt opp og ned gjennom «eit litt for langstrakt land» mer og lenger enn de fleste. De har praktisk talt aldri stoppet. Med dette kan vi si oss enig om at Hellbillies har opparbeidet seg en velfortjent status som et av landets aller beste live-band.

 

[event id=»14785″]

 

ISÀK 

Du kan forvente deg samisk elektropop med stort internasjonalt potensiale når hele Norges Ella Marie og ISÁK band gjester Gamle Norge

ISÁK har vært en ‘snakkis’ i den samiske musikkverdenen siden debuten i 2017 – erkjent for sine energiske liveopptredener og enorme tilstedeværelse. Siden debuten har trioen opplevd en overveldende etterspørsel, og nå er sensasjonen fra Sápmi endelig klar for å vise seg frem for resten av verden! 

 

[event id=»15223″]

 

Ole Børud

Ingen som har fulgt med i «Stjernekamp» denne høsten kan ha unngått å ha lagt merke til den langt fra lydløse supporterskaren i salen når Ole Børud entrer scenen

Børud ble sist sett gjennom hans deltagelse i NRKs folkekjære tv-program, Stjernekamp. I hans musikalske bakgrunn har Børud berørt et stort publikum i flere sjangre, noe han beviste stort under sin deltagelse i Stjernekamp. Vise, blues, EDM og opera er noen av sjangrene som brakte Børud til en solid tredje plass og inn i flere norske hjem.

 

[event id=»14767″]

 

Øystein Sunde 

Øystein Sunde med «full pakke» til Kongsberg Jazzfestival

Idag kan Sunde se tilbake på en 50 år lang historie full av plateutgivelser, showsuksesser, TV-produksjoner og samarbeid med de beste i norsk showbizz. Til Kongsberg har Sunde selvfølgelig med seg sitt faste band, «Meget i Sløyd», men denne gangen blir det i tillegg «full pakke» med Staffan William-Olssons jazzband «Sharp Nine», Reidar Larsen på piano og koring fra «Erfarne Kvinnfolk».

 

[event id=»14324″]

 

Adam Douglas med Hanne Boel

En kveld fylt med soul, blues og jazz. Hanne Boel gjester Adam Douglas på Gamle Norge under årets festival.

Adam Douglas er den «ukjente» vinneren av Stjernekamp. Men langt fra ukjent blant de som er interessert i blues og soul. Nå venter Norge på Adam og han kunne ikke vært mer klar. Vi gleder oss stort til å se han under årets festival i Kongsberg. 

 

[event id=»14751″]

 

SÆRINGPASS

[saeringpass]

Særingpass gir adgang til den mest eksperimentelle delen av konsertprogrammet, som blir arrangert på scenene Smeltehytta og Galleri Åkern. I tillegg får du tilgang til utvalgte konsertene som blir arrangert på Musikkhuset Energimølla. Artistene som inngår Særingpass ser du nedenfor. 

 

Hilde Marie Holsen

Trylleri med trompet!

Vi hører godt at Hilde Marie Holsen kan spille trompet så vakkert hun vil. Kombinert med elektronisk støy er musikken hennes enda mer uttrykksfull. 

 

[event id=»15647″]

 

Kim Myhr: YOU | ME

Kim Myhr er å se på scener verden over. Han har vært en av de fremste stemmene på den eksperimentelle scenen i Norge de siste årene, både som komponist og gitarist.

Med det kritikerroste albumet You | me fikk Kim Myhr hederlig omtale under fjorårets Nordic Music Price. Det er med stolthet og glede vi nå kan ønske velkommen til konsert med dette prosjektet i Smeltehytta!

 

[event id=»14503″]

 

Ikue Mori

En unik mulighet til å oppleve elektronisk musikk i ren perfeksjon

Begrepet levende legende blir brukt litt vel rundhåndet i musikksammenhenger, men i forhold til Ikue Mori er det helt naturlig å trekke det fram.

 

[event id=»14843″]

 

Sylvie Courvoisier & Mark Feldman Quartet

Moderne improvisert jazz av det mest eksperimentelle ekteparet på New Yorks improscene

Organisk, levende og pulserende musikk spilt av to fremragende musikere, som blir omtalt som to giganter innen ny musikk. Sylvie Courvoisier og Mark Feldman har jobbet sammen som duo siden 1996. 

 

[event id=»15687″]

 

Særingfest 2019

Særingfest er stedet for alle med et øre for improvisert musikk og frijazz

Særingfest ble først arrangert i 2016, og ligger nå som en fast «festival» i festivalen. På Smeltehytta denne kvelden får publikum en helaften med improvisasjonsmusikk, god mat og god stemning. To av de viktigste drivkreftene innen improvisasjonsmusikk i Norge, Ståle Liavik Solberg og Paal Nilssen-Love, er også denne gang bakmennene for programmet. 

 

[event id=»14975″]

 

Avanthagen

Årets program består av tre konserter, og hver enkelt av dem bør begeistre selv den mest blaserte festivalgjenger

Kongsberg Jazzfestival har i mange år presentert tre konserter i ett i Smeltehytta med merkelappen Avanthagen. Avanthagen har blitt en viktig del av Kongsberg Jazzfestival og er med på å understreke vår satsning på eksperimentell musikk. 

 

[event id=»15981″]

 

Trondheim Jazz Orchestra + Atomic 

Premiere på nytt verk av Atomic for Trondheim Jazz Orchestra!

Atomic og Trondheim Jazz Orchestra har en interessant felles historie. I tillegg til at de begge nådde sin myndighetsalder i 2018 er de også definerende for den skandinaviske jazzen utviklet etter milleniumsskiftet. Atomic banet vei for en mer amerikansk tilnærming til den nordiske jazzen, samtidig som påvirkning fra europeisk kunstmusikk har fått stadig større plass i uttrykket med årene.

 

[event id=»14204″]

 

Joshua Abrams Natural Information Society med Helge Sten & Hamid Drake

Fra Chicago kommer Joshua Abrams Natural Information Society med en miks av lange strekk, minimalistiske linjer og hardtsvingende rytmer.

Joshua Abrams’ guimbri er midtpunktet i musikken som blander inspirasjon fra gnawa, frijazz og psykedelia. Siden bandet ble startet i 2010 har besetningen variert fra konserter til innspillinger, men de siste årene har det vært sentrert rundt Abrams, Lisa Alvarado på harmonium og gong, sammen med bassklarinettist Jason Stein og trommeslager Mikel Avery.

 

[event id=»15837″]

 

Bill Frisell trio

Komponist og gitarist Bill Frisell blir gjenkjent som en av de ledende gitaristene i jazzens historie siden sent 1980-tallet

Frisell har vært med på å påvirke musikken rundt oss i flere tiår og har gjort samarbeid med blant annet Paul Motian, Elvis Costello og John Zorn for å nevne noen. Han er kjent for sine høyt hedrede innspillinger og hadde sin siste utgivelse våren 2018, ‘Music IS’.

 

[event id=»14084″]

 

EXOTERM

Norsk-amerikansk stjernelag med lyd-boom til Kongsberg!

Exoterm er en ny norsk-amerikansk supergruppe som blander thrashy, frie improvisasjoner med et drømmende, elektronisk lydbilde. Nergaard og Alberts er godt kjent med kraftjazz fra grensetraktene mot rock, og har tatt med seg energien og trøkket inn i en ny form.

 

[event id=»15695″]

 

 

ER JEG GARANTERT INNGANG MED PASS?

For kjøpte festivalpass er det holdt av plasser på alle konserter. Førstemann til mølla gjelder, og det er prioritert inngang for våre gjester med festivalpass/dagspass. Denne gjelder fra det er annonsert at “dørene åpner” på den enkelte konsert. Vi garanterer plass på alle konsertene på vår hovedscene Kirketorget.

ER DET TRYGT Å KJØPE BILLETTER UTENOM OFFISIELLE UTSALGSSTEDER?
Svaret er nei. Kjøp alltid billetter via offisielle utsalgssteder. Selv om billetten kan se ekte ut kan den være manipulert og dette vil først vise seg ved inngangen til konserten. Falske/ugyldige billetter vil bli avvist, uavhengig av kjøperens “gode tro”. Forsøk på salg av billetter via festivalens sosiale media kanaler vil bli slettet.