Hei Kongsberg Musikkteater!

Kongsberg Jazzfestival er en festival som blir arrangert i og av Kongsberg. I denne miniserien ønsker vi å fremme spillestedene og vise hvem de er under og utenfor festivalsesong. Si hei til Kongsberg Musikkteater, vi tok en prat med teknisk koordinator, Per Gustavsen

HVEM ER KONGSBERG MUSIKKTEATER?  

Kongsberg Musikkteater er byens nye kulturhus og har på kort tid etablert seg som en av østlandets mest spennende og moderne kulturarenaer.

Kongsberg Musikkteater har som målsetting å være en attraktiv og levende arena for aktiviteter og arrangementer initiert av lokalt kultur- og samfunnsliv og en god arena for produksjoner og opplevelser på nasjonalt og internasjonalt nivå. Musikkteateret består av to velutstyrte saler, Musikkteateret og Sølvsalen. Musikkteateret er et av landets beste konsert- og teaterscener, og er et av  få på verdensbasis med det elektroniske akustikkanlegget Meyersound Constellation.

Det yrer av lokalt kulturliv. I tillegg til lokale forestillinger med kor, korps, teater og andre kulturinnsalg øver Kulturskolen og Kongsberg Guttemusikk fast hos oss. Kongsberg Musikkteater er det lokale kulturlivets kunstgress!

KØEN TIL CHICK COREA ACOUSTIC BAND UNDER KONGSBERGJAZZ 2018. Foto: Birgit Fostervold


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

HVA ER DERES FOKUS FOR ØYEBLIKKET, HAR VI NOE NYTT Å SE FREM TIL?

Kongsberg Musikkteater er byens nye storstue og har et bredt kulturtilbud hele året. Vårt fokus er lokal kultur i sameksistens med forestillinger på nasjonalt og internasjonalt nivå, slik at vi får et bredt og godt tilbud til publikum. Kongsberg Musikkteater er lokal kultur sitt kunstgress. Vi ser frem til å holde matta veltrimmet.

[event id=»11983″]

[event id=»16147″]


HVA ER KONGSBERG MUSIKKTEATER SITT BESTE MINNE?

Med så mange arrangement bak oss er det nesten urettferdig å trekke frem et enkelt minne. 

Vi er utrolig stolte over hva vi har fått til på så kort tid – og minnene fra alle lokale kulturarrangement varmer godt. Speiselt gode minner har vi fra alle konserter og forestillinger der barna står i sentrum – både de store mønstringene som UKM eller Studio 3s juleshow, og de mindre settingene med teater, kor, korps og mindre ensembler. Det gjør godt langt inn i hjerterota å se gleden barn utstråler når de utfolder seg sammen. Det gir minner som fester seg for livet.  

Det er også gode minner å ta med seg å se hvordan Venneforeningen til Kongsberg Musikkteater engasjerer seg. De står på og jobber gratis hele året. Når du samtidig får høre fra flere at det å være med i Venneforeningen gir de økt livskvalitet, ja da kommer klumpen i halsen. Slike minner er sterke.

 

JAGA JAZZIST PÅ MUSIKKTEATRET, KONGSBERG JAZZFESTIVAL 2017. Foto: Thomas Hegna

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

HVA BETYR KONGSBERGJAZZ FOR DERE?

Kongsberg Jazzfestival er en viktig samarbeidspartner for Kongsberg Musikkteater. Vårt publikum får muligheten til å oppleve norske og internasjonale jazzartister på absolutt øverste hylle, og passer slik sett perfekt inn i vår visjon om å tilby «Magiske kulturopplevelser»

 

CHICK COREA ACOUSTIC BAND, KONGSBERG JAZZFESTIVAL 2018. Foto: Birgit Fostervold

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

HVA SER DERE MEST FREM TIL UNDER ÅRETS FESTIVAL?

‘SING THE TRUTH!’ med Cecile McLorin Salvant, Lizz Wright og Angelique Kidjo blir en av årets absolutte høydepunkt – uansett scene. Har hørt alle tre hver for seg tidligere. Blir magisk å oppleve de i Musikkteateret lørdags kvelden !

[event id=»11965″]

[event id=»14986″]


HVEM I KONGSBERG BY FORTJENER EN KLAPP PÅ SKULDRA?

Lågen Arbeidstjenester med Gry Christensen og resten av teamet. Showene de har hatt i Musikkteateret har gitt oss de mest magiske kulturopplevelsene man kan forestille seg. Det er bare å «bøye seg i hatten» for hva de får til. Jeg blir helt blank i øya hver gang jeg tenker på dem. For meg er de store stjerner !