Hei Christian Kjeller!

Kongsberg Jazzfestival er en festival som blir arrangert i og av Kongsberg. I denne miniserien ønsker vi å fremme spillestedene og vise hvem de er under og utenfor festivalsesong. Si hei til Christian Kjeller, vi tok en prat med daglig leder, Wenche Berntsen 

HVEM ER CHRISTIAN KJELLER?  

Christian Kjeller er en del av Opsahlgården, som holder til i Kirkegata på Vestsida og er et av byens eldste bevarte hus. Ved overtakelse ble gården grundig restaurert og åpnet som restaurant i  2001.

Vi har en brennende interesse for kortreist mat og drikke – og særlig kunsten i å kombinere disse. I tillegg til restauranten driver vi vårt helt egne mikrobryggeri som ble startet opp i 2014, Kongsberg Bryggeri. Så, hos oss finner dere gastro/musikkpub i kjelleren hvor det blir arrangert konserter gjennom Kongsberg Bluesklubb, god mat i første etasje og bryggeripub i vår bakgård – som er trolig Konsbergs hyggeligste bakgård. 

CHRISTIANS KJELLER UNDER ‘LIVE & LIEN’, KONGSBERG JAZZFESTIVAL 2017. Foto: Thomas Hegna

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

HVA ER DERES FOKUS FOR ØYEBLIKKET, HAR VI NOE NYTT Å SE FREM TIL?

Som tidligere nevnt drifter vi vårt helt egne bryggeri, Kongsberg Bryggeri. Mikrobryggeriet ble startet opp i 2014, og har forsynt øl til Kongsbergs befolking og omheng, i tillegg til å ha levert til en rekke anerkjente øl-puber rundt om i Norge og blant norske dagligvarer. 

I 2019 har vi et mål om å utvide driften av bryggeriet, vi ønsker å bli enda større og tilby en mer omfattende distribusjon av vår egenproduserte øl.  

BUICKEN UNDER POESIOASEN I 2018. Foto: Christian Haukeli

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

HVA ER CHRISTIAN KJELLERS BESTE MINNE?

Flere gode minner er verdt.å dra frem etter å ha driftet i snart 20 år, men konserten til Marie Bergmann under Kongsbergjazz i 2017 er absolutt verdt å nevne.

HVA BETYR KONGSBERGJAZZ FOR DERE?

Kongsberg Jazzfestival betyr utrolig mye for oss som et serveringssted. Det er dette man lever på resten av sommeren, med et yrende folkeliv og glade mennesker.

 

JAN EGGUM PÅ KONGSBERGJAZZ 2017. Foto: Thomas Johansen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

HVEM I KONGSBERG BY FORTJENER EN KLAPP PÅ SKULDRA?

Har lyst til å trekke fram Vidar Lande som jobbet iherdig med å realisere Krona – sammen med alle de andre ildsjelene som har bidratt på veien til mål. De har sammen klart å skape et fantastisk tilskudd til byen, i mine øyne. Vi er utrolig glade i vår nye nabo, det er viktig å ha en storstue til kultur som Musikkteatret har blitt. 

 

[event id=»15644″]

[event id=»14638″]

[event id=»15642″]