Håvard Aufles fikk rekrutteringsprisen

Kongsberg Jazzfestivals rekrutteringspris ble delt ut til pianisten Håvard Aufles. Rekrutteringsprisen har blitt delt ut under festivalen siden 2005 til lovende, unge musikere fra Kongsbergregionen. Hensikten med stipendiet er å stimulere unge musikere som har vist lovende og ambisiøse takter som jazzmusikere eller innenfor jazznær musikk. 

Håvard Aufles markerte seg tidlig som en talentfull pianist. Han har spilt med flere lokale band, og med trioen A / H / M har han tydelig vist sitt talent, både i regi av Jazz Evidence og under fjorårets jazzfestival. Håvard Aufles spiller to konserter i Jazzboksen under årets jazzfestival. Torsdag kl. 17:00 «Håvard Aufles med venner» og fredag kl. 17:00 med «A/H/M«.

Mange av de tidligere prisvinnerne nå er sentrale musikere i det norske jazzmiljøet. Jazzfestivalens håp og ønske er at rekrutteringsprisen skal oppmuntre prisvinnerne til fortsatt å satse på musikk – på musikkutdannelse og en karrière som musikere. Håvard Aufles har tydelig vist at han har ambisjoner og klare planer. Etter musikklinja på Kongsberg videregående skole, var han et år på Toneheim folkehøgskole. Til høsten begynner han på den svært anerkjente jazzutdanninga ved NTNU i Trondheim der bare de aller beste kommer inn. Vi har store forventninger til Håvard og ser frem til å følge han videre.