Gamle Norge er komplett!

Kongsberg Jazzfestival foregår på ulike spillesteder i byen, blant annet på Gamle Norge Pub. På Folkefestscenen bak Gamle Norge kan du oppleve noen av landets mest populære artister. På disse konsertene er det satt 20 års aldersgrense.

Visste du at du kan få med deg alle disse konsertene med Gamle Norge-Pass?
Ja, det er nesten litt for godt til å være sant. 

[gamlenorge]

 

BERNHOFT & THE FASHION BRUISES

Fenomenet Jarle Bernhoft er tilbake med nytt album og med sitt faste band, The Fashion Bruises

Bernhoft har utvilsomt evnen til å begeistre publikum, noe vi opplevde senest i 2014 da han sist besøkte Kongsberg Jazzfestival foran et stappfult publikum på Kirketorget. Om Bernhoft har en programerklæring, er det at han ønsker å få folk til å danse og tenkte samtidig. Det gjelder i høyest grad også på albumet «Humanoid» som ble sluppet i august, 2018 sammen med hans faste band.

[event id=»15112″]

 

HELLBILLIES

Hellbillis anno 2019 er dermed bedre enn noengang

Hellbillies – et av Norges aller mest suksessrike band – legger ut på ny turné. Eller er det egentlig det de gjør? Med mer enn 1700 konserter i løpet av deres per i dag 28 år lange eksistens har bandet kjørt opp og ned gjennom «eit litt for langstrakt land» mer og lenger enn de fleste. De har praktisk talt aldri stoppet. Med dette kan vi si oss enig om at Hellbillies har opparbeidet seg en velfortjent status som et av landets aller beste live-band.

[event id=»14785″]

 

ISÀK

Du kan forvente deg samisk elektropop med stort internasjonalt potensiale når hele Norges Ella Marie og ISÁK band gjester Gamle Norge

ISÁK har vært en ‘snakkis’ i den samiske musikkverdenen siden debuten i 2017 – erkjent for sine energiske liveopptredener og enorme tilstedeværelse. Siden debuten har trioen opplevd en overveldende etterspørsel, og nå er sensasjonen fra Sápmi endelig klar for å vise seg frem for resten av verden! 

[event id=»15223″]

 

OLE BØRUD

Ingen som har fulgt med i «Stjernekamp» denne høsten kan ha unngått å ha lagt merke til den langt fra lydløse supporterskaren i salen når Ole Børud entrer scenen

Børud ble sist sett gjennom hans deltagelse i NRKs folkekjære tv-program, Stjernekamp. I hans musikalske bakgrunn har Børud berørt et stort publikum i flere sjangre, noe han beviste stort under sin deltagelse i Stjernekamp. Vise, blues, EDM og opera er noen av sjangrene som brakte Børud til en solid tredje plass og inn i flere norske hjem.

[event id=»14767″]

 

ØYSTEIN SUNDE

Øystein Sunde med «full pakke» til Kongsberg Jazzfestival

Idag kan Sunde se tilbake på en 50 år lang historie full av plateutgivelser, showsuksesser, TV-produksjoner og samarbeid med de beste i norsk showbizz – Ingrid Bjørnov, Gitarkameratene, Halvdan Sivertsen, Finn Kalvik, Eldar Vågan, Dizzie Tunes & Grethe Kausland, Hege Schøyen og Vazelina Bilopphøggers – for å nevne noen.
 
Sunde har selvfølgelig med seg sitt faste band, «Meget i Sløyd», men denne gangen blir det i tillegg «full pakke» med Staffan William-Olssons jazzband «Sharp Nine», Reidar Larsen på piano og koring fra «Erfarne Kvinnfolk».

[event id=»14324″]

 

ADAM DOUGLAS MED HANNE BOEL

En kveld fylt med soul, blues og jazz. Hanne Boel gjester Adam Douglas på Gamle Norge under årets festival.

Adam Douglas er den «ukjente» vinneren av Stjernekamp. Men langt fra ukjent blant de som er interessert i blues og soul. Det sies at han har spilt på enhver brun kneipe i det ganske land. Selv sier han at han har spilt «endel». Han underdriver. Han sier at han er «ganske interessert i gitar», mens de som har hørt ham spille vil påstå at han er blant de beste i landet. Vi kan på mange måter definere Adam som en uamerikansk nordmann. 

Nå venter Norge på Adam og han kunne ikke vært mer klar. Vi gleder oss stort til å se han under årets festival på Kongsberg sammen med en av Danmarks største stjerner, Hanne Boel. 

[event id=»14751″]

 

[gamlenorge]

[festivalpass]