Galleri Åkern & Smeltehytta er komplett!

Kongsberg Jazzfestival foregår på ulike spillesteder i byen, blant annet på Galleri Åkern og Smeltehytta. Disse to scenene har en fellesnevner; begge inngår kategorien ‘Særing’ – den mest eksperimentelle delen av konsertprogrammet. Har du en forkjærlighet for fri improvisasjon og det aller mest eksperimentelle og utflippa avartene innenfor jazz er dette konsertene for deg.

Det selges enkeltbilletter til alle konsertene, men vi har også et begrenset antall Særingpass. Særingpass gir deg tilgang til alle konsertene på Galleri Åkern og Smeltehytta, i tillegg til noen utvalgte konserter på Energimølla.

Fri aldersgrense 

Vil du ha med deg barn på konsert, er det bare hyggelig hvis artist, spillested og musikk er ”barnevennlig”. Er du i tvil, ta gjerne kontakt med oss. Barn under 12 år kommer gratis inn på konserter uten aldersgrense (ikke Barnivalen) under forutsetning av ledig kapasitet.

Dersom du ønsker å ha med deg et barn inn på konsert med plassbillett må det løses egen billett (med mindre barnet sitter på fanget).

 

Hilde Marie Holsen

Trylleri med trompet!

Vi hører godt at Hilde Marie Holsen kan spille trompet så vakkert hun vil. Kombinert med elektronisk støy er musikken hennes enda mer uttrykksfull.

 

 

Kim Myhr: YOU | ME

Kim Myhr er å se på scener verden over. Han har vært en av de fremste stemmene på den eksperimentelle scenen i Norge de siste årene, både som komponist og gitarist.

Med det kritikerroste albumet You | me fikk Kim Myhr hederlig omtale under fjorårets Nordic Music Price. Det er med stolthet og glede vi nå kan ønske velkommen til konsert med dette prosjektet i Smeltehytta!

 

 

Ikue Mori

En unik mulighet til å oppleve elektronisk musikk i ren perfeksjon

Begrepet levende legende blir brukt litt vel rundhåndet i musikksammenhenger, men i forhold til Ikue Mori er det helt naturlig å trekke det fram.

 

 

Sylvie Courvoisier & Mark Feldman Quartet

Moderne improvisert jazz av det mest eksperimentelle ekteparet på New Yorks improscene

Organisk, levende og pulserende musikk spilt av to fremragende musikere, som blir omtalt som to giganter innen ny musikk. Sylvie Courvoisier og Mark Feldman har jobbet sammen som duo siden 1996.

 

 

Særingfest 2019

Særingfest er stedet for alle med et øre for improvisert musikk og frijazz

Særingfest ble først arrangert i 2016, og ligger nå som en fast «festival» i festivalen. På Smeltehytta denne kvelden får publikum en helaften med improvisasjonsmusikk, god mat og god stemning. To av de viktigste drivkreftene innen improvisasjonsmusikk i Norge, Ståle Liavik Solberg og Paal Nilssen-Love, er også denne gang bakmennene for programmet. 

 

 

Avanthagen

Årets program består av tre konserter, og hver enkelt av dem bør begeistre selv den mest blaserte festivalgjenger

Kongsberg Jazzfestival har i mange år presentert tre konserter i ett i Smeltehytta med merkelappen Avanthagen. Avanthagen har blitt en viktig del av Kongsberg Jazzfestival og er med på å understreke vår satsning på eksperimentell musikk. 

 

 

 

Hvilke konserter inngår Særingpass på Energimølla?

Trondheim Jazz Orchestra + Atomic 

Premiere på nytt verk av Atomic for Trondheim Jazz Orchestra!

Atomic og Trondheim Jazz Orchestra har en interessant felles historie. I tillegg til at de begge nådde sin myndighetsalder i 2018 er de også definerende for den skandinaviske jazzen utviklet etter milleniumsskiftet. Atomic banet vei for en mer amerikansk tilnærming til den nordiske jazzen, samtidig som påvirkning fra europeisk kunstmusikk har fått stadig større plass i uttrykket med årene.

 

 

Joshua Abrams Natural Information Society med Helge Sten & Hamid Drake

Fra Chicago kommer Joshua Abrams Natural Information Society med en miks av lange strekk, minimalistiske linjer og hardtsvingende rytmer.

Joshua Abrams’ guimbri er midtpunktet i musikken som blander inspirasjon fra gnawa, frijazz og psykedelia. Siden bandet ble startet i 2010 har besetningen variert fra konserter til innspillinger, men de siste årene har det vært sentrert rundt Abrams, Lisa Alvarado på harmonium og gong, sammen med bassklarinettist Jason Stein og trommeslager Mikel Avery.

 

 

Bill Frisell trio

Komponist og gitarist Bill Frisell blir gjenkjent som en av de ledende gitaristene i jazzens historie siden sent 1980-tallet

Frisell har vært med på å påvirke musikken rundt oss i flere tiår og har gjort samarbeid med blant annet Paul Motian, Elvis Costello og John Zorn for å nevne noen. Han er kjent for sine høyt hedrede innspillinger og hadde sin siste utgivelse våren 2018, ‘Music IS’.

 

 

EXOTERM

Norsk-amerikansk stjernelag med lyd-boom til Kongsberg!

Exoterm er en ny norsk-amerikansk supergruppe som blander thrashy, frie improvisasjoner med et drømmende, elektronisk lydbilde. Nergaard og Alberts er godt kjent med kraftjazz fra grensetraktene mot rock, og har tatt med seg energien og trøkket inn i en ny form.

 

 

FESTIVALPASS 2019 | Pris: 3 395,-Gir adgang til alle festivalens konserter alle dager, forutsatt kapasitet. Billetten byttes inn i armbånd i vår salgsbod utenfor Quality Hotel Grand. Alle med festivalpass er sikret inngang på konsertene på Kirketorget. KJØP
FESTIVALPASS
2019 HER
JAZZ IS MORE // ARTISTER

SJEKK UT VÅRE ANDRE ARTISTER

Last ned årets festival-app!

Lag ditt eget festivalprogram, hør på musikken, lagre dine favoritter og sikre deg billetter til dine favorittkonserter.

Om du har fjordårets app trenger du kun å oppdatere til 2019-versjonen!

Klikk her for å laste ned til iPhone, eller her for å laste ned Android-versjonen.

JAZZ IS MORE // SPONSORER

VÅRE SPONSORER

3.-6. JULI 2019
JAZZ IS MORE //

NYHETSBREV

Ved å registrere deg godtar du at vi kontakter deg på epost. Eposten din blir kun benyttet ifm. Kongsberg Jazzfestival.