Funksjonærene – festivalens gull!

Sosialt og godt miljø, mye bra musikk og fordi det er gøy, er stikkord når de frivillige blir spurt om hvorfor de engasjerer seg for jazzfestivalen.

Hvert år står over 600 frivillige på både før og under Kongsberg Jazzfestival for å gi publikum store musikkopplevelser og festivalmoro.

Les hva 3 gruppeledere svarer på 3 spørsmål om hva de liker best med oppgavene sine.

 1. Hvorfor har du engasjert deg i festivalen?
 2. Hva liker du best med å jobbe som frivillig?
 3. Hva er din største konsertopplevelse eller beste festivalminne, og hva tror du blir den største konsertopplevelsen på årets jazzfestival?

Johanne Nesmann, en av to gruppeledere for KAOS

Har ansvar for den praktiske gjennomføringen av alle konserter og arrangement. Årets festival er hennes 11.

 1. Jeg engasjerte meg først på grunn av musikken og fordi andre i familien var med som frivillige. Nå er jeg med på grunn av det gode miljøet, det er veldig sosialt, jeg treffer mange spennende mennesker, og det er lærerikt.
 2. Å få høre mye bra musikk og få lov til å være med å organisere en så stor festival.
 3. Jeg har mange gode minner, men husker spesielt møtet med Jamie Cullum i 2005 og Flom-festivalen i 2007. På årets festival tror jeg det blir mange gode konsertopplevelser, men tenker at Kinokonsertene blir spesielt minnerike siden dette er siste året med konserter der.

Ingvild Støa Skrede, gruppeleder for mediegruppa

Har ansvar for pressesenteret, festivalfotografene, og drifter sosiale media, web, informasjonsskjermer etc. under festivalen.

 1. Jeg har vært på jazzfestivalen så lenge jeg har bodd i Kongsberg, og etter noen år som ivrig konsertgjenger ble jeg med som frivillig i mediegruppa.
 2. At det er så masse flotte folk som er med å gjøre dette mulig.
 3. Festivalminnene er mange, men for min del kommer jeg nok aldri til å glemme lørdagen under festivalen i fjor. Det var ettermiddagen før Stevie Wonder-konserten. Pressesenteret var fullt av journalister og fotografer som ventet på klarsignal for fotografering eller ikke. Mobilen kimte i ett sett og jeg satt i et lite varmt telt og speidet etter stjernen og hans management. Når jeg endelig fikk møte pressesjef LaTanya Marble og gjort en avtale om fotografering på Kirketorg-konserten var jeg rimelig happy. Og lettkokt… På årets festival gleder jeg meg spesielt til Morten Qvenilds nye soloprosjekt «HyPer(sonal) Piano» på Energimølla lørdag kveld.

Ingvild Løchen, gruppeleder for Service

Har ansvar for at musikere/managere/teknikere får det de trenger i forhold til mat/drikke, garderobe, hotellopphold m.m. og at de kommer til riktig tid og på riktig sted. Årets festival er hennes 19.

 1. Opprinnelig ble jeg med fordi jeg digga jazz og fordi jeg synes det er gøy.
 2. Å treffe andre likesinnede, ad-hoc jobbing og musikken.
 3. Det er mange gode festivalopplevelser, men kjøreturen fra Gardermoen sammen med Diana Krall og turen i gruvene, med Ornette Coleman’s nærmeste er to høydare! I år er det mange bra konserter, og gleder meg spesielt til Brad Mehldau Trio, den må jeg få med meg. Men også Poesioasen med Bjørn Sundquist og Jan Gunnar Hoff blir bare vakker, Paus og Bjørnstad til nattmaten – også har vi jo Røyksopp da.

 

Tekst: Inger Johanne Midtgarden