Fra Kampen til Gulljazz

For fjerde året på rad inviterte Gulljazz alle eldre i Kongsberg til en egen jazzfest på Skavangertun sykehjem. På scena denne jazztorsdagen sørget varierte band for musikk publikum både kunne lytte og danse til.

Med vin i glasset sittende ved et langbord med en gjeng fra Oslo, finner vi Bjørg Linnerud og Birthe Antersson som har kommet med buss helt fra Kampen i Oslo til Gulljazz. De er gode venninner og så ut til å storkose seg på jazzfest.

– Jeg elsker musikk, og dette er alle tiders, forteller Birthe på 88 år.

Venninnen Bjørg (84) var en av dem som ofte var å se på dansegulvet.

– Jeg er her for første gang og det er jo kjempekoselig. Her er fin musikk og ingenting å klage på. Jeg kommer jeg helt sikkert tilbake neste år også, om jeg får det til, forteller den spreke 84-åringen entusiastisk.

– Jeg har danset siden jeg var 9 år, og vennene mine bruker å kalle meg “danse-Bjørg”. Danseskole har jeg aldri gått på. Jeg har bare hatt rytmen i meg og danser alt mulig. Aller best har jeg likt tango og foxtrot, men jeg har også danset mye annet slik som springdans.

Birthe Antersson (t.v-) og Bjørg Linnerud kom med buss fra Kampen for å danse og kose seg på Gulljazz

Bjørg Linnerud (t.v.) var flere ganger ute på dansegulvet på Gulljazzen.

– Alle skal kunne kose seg på jazzfestivalen

Årets Gulljazz er sponset av Toyota Funnemark, Kongsberg. Robert Mederud, daglig leder, forteller at Toyota Funnemark gjennom dette samarbeidet ønsker å gi alle i Kongsberg muligheten til å komme ut og kose seg under jazzfestivalen.

– Ikke alle har helse til komme på festivalen i byen, og det var fantastisk å se de flotte rammene rundt Gulljazz på Skavangertun. Det var en fenomenal ramme rundt det hele med god mat og drikke og storbandmusikk. I dag så jeg at de eldre levde igjen, noen danset og andre klappet med.

Robert Mederud, daglig leder for Toyota Funnemark, Kongsberg, sier de vil være med å legge til rette for at alle som ønsker det kan oppleve jazzfestivalen.

– Som bilforhandler når dere vel ikke målgruppen deres ved å støtte dette arrangementet?

– Som del av næringslivet ønsker vi også å være med å legge til rette for at alle innbyggerne i byen. Alle har rett til å oppleve kultur uavhengig av hvem de er og hvor de er i livet. Og vi kan takke alle tidligere Toyota-kunder for at vi i dag kunne gi noe tilbake.  Jeg møtte tidligere kunder på Gulljazz som takket i hånda for godt godt samarbeid, og da blir du stolt av at du er med og bidrar.

 

Birgits Husband var først band ut.

 

Tekst: Inger Johanne Midtgarden / Foto: Inger Marie McQuown og Tommy Johansen