Årets fineste festival-opplevelser kommer på Kongsberg!

Kongsberg Jazzfestival er en av de mest tradisjonsrike musikkfestivalene i Norge, og arrangeres i år for 60. gang. Det skjer midt i sentrum av en av historisk østlandsby, alltid med verdensnavn innen jazzen, men også brede, folkelige artister og band.

Et besøk på Kongsberg under jazzfestivalen kan gi deg en av årets aller fineste festivalopplevelser.

Her er 10 gode grunner til å ta turen til Kongsberg Jazzfestival:

#1 Alltid jazznavn fra øverste hylle

En liste over alle store jazznavn som har spilt på Kongsberg Jazzfestival blir for lang. Herbie Hancock, Dizzy Gillespie, Charlie Mingus, Sonny Rollins, Chick Corea – du skjønner tegninga. Hvem er det som ikke har spilt her, egentlig? (Miles Davis er en av de få). I år får vi et gjensyn med supergitaristen John McLaughlin i sitt legendariske samarbeid med indiske Shakti, i byens storstue  Kongsberg Musikkteater.

Shakti og John McLaughlin.

Se årets program // Kjøp billetter

#2 Fantastiske omgivelser

I all beskjedenhet må vi si at Kongsberg er en av de koseligste byene på Østlandet. Neste år feirer byen 400-årsjubileum, samme år som jazzfestivalen feirer 60 år. Den koselige sentrumsbebyggelsen og de historiske omgivelsene bidrar til å skape et vakker bakteppe for festivalopplevelsen.

Se årets program // Kjøp billetter

#3 Stort og smått, bredt og smalt om hverandre

Konsertene under Kongsberg Jazzfestival spilles på en rekke forskjellige scener og steder rundt omkring i byen, noe inne og noe ute, i et spenn fra intime konsertopplevelser til folkefest på Kirketorget. Du kan kjøpe festivalpass som dekker hele festivalen, dagspass som gir tilgang til alle konserter den aktuelle dagen, eller enkeltbilletter til de konsertene du ønsker å se.

Se årets program // Kjøp billetter

#4 Folkefest midt i byen

Det historiske Kirketorget i Kongsberg samler hvert år store folkelige artister og band. I år har vi en sterk norsk profil, med navn som Aurora, DumDumBoys, Chris Holsten og Metteson.

Se årets program // Kjøp billetter

#5 En stor festival i lommeformat

Alle konserter under Kongsberg Jazzfestival foregår i gangavstand fra hverandre, og i gangavstand fra Kongsberg stasjon, med hyppige tog- og bussforbindelser i alle retninger. Oslo-Kongsberg tar mindre enn halvannen time med kollektivtransport. Perfekte logistikkforhold for en flott festivalopplevelse. Du får umiddelbart festivalfølelsen når du går av toget eller bussen, med yrende folkeliv i byen og gratiskonserter i Festivalgata og Jazzboksen.

Se årets program // Kjøp billetter

#6 Unike og intime konsertopplevelser

I år kan Kongsberg Jazzfestival by på spellemannprisvinner Sondre Lerche i intim konsert i Kongsbergs 262 år gamle kirke, store navn som Jo Nesbø/DiDerre og Maria Mena i koselige omgivelser på Gamle Norge og cutting edge jazz med sterke navn som Ola Kvernberg Steamdome, Trondheim Jazz Orchestra & GURLS, David Murray og Kurt Rosenwinkel Quartet på Energimølla.

Se årets program // Kjøp billetter

#7 Bærekraftig og miljøvennlig

Sammen med Øyafestivalen var Kongsberg Jazzfestival den første til å bli sertifisert som Miljøfyrtårn i 2007. Blant miljøtiltakene under festivalen er flere bilfrie gater, så mye kortreiste produkter og tjenester som mulig, og alle dieselaggregater er byttet ut med faststrøm.

Se årets program // Kjøp billetter

#8 Engasjerte frivillige og lokal støtte

Kongsberg Jazzfestival er kjent for sitt engasjerte team av frivillige, og er et årlig høydepunkt for byens innbyggere og lag og foreninger. Dette bidrar til at alle festivalgjester opplever jazzfestivalen som varm, vennlig og inkluderende, og godt organisert. Festivalgata og Jazzboksen er koselige samlingspunkter for hele byen under festivalen, med gratiskonserter hver dag.

Se årets program // Kjøp billetter

#9 En familievennlig festival

Barnivalen er en egen festival i festivalen. Barn under to år kommer gratis inn på Barnivalen, her er regelen at voksne bare kan komme inn i følge med barn! På Barnivalen er det konserter, forestillinger, workshops og masse aktiviteter for hele familien i byens grønneste parkområde. Fem av våre scener har fri aldersgrense: Kongsberg Musikkteater, Sølvsalen, Kongsberg kirke, Smeltehytta og Galleri Åkern. Festivalen sparkes i gang med en egen festivalparade, i kjent jazzfestivalstil.

Se årets program // Kjøp billetter

#10 En historisk jazzfestival

Siden 1964 har Kongsberg Jazzfestival blitt avholdt årlig, med unntak av korona-året 2020. Med sin rike historie er Kongsberg Jazzfestival en viktig kulturell begivenhet i både Kongsberg og Norge, og en festival med et sterkt internasjonalt rennommé.

Se årets program // Kjøp billetter