Festivalmote og gjenbruk

Mange festivaler har utviklet sin egen mote. Kongsberg Jazzfestival er intet unntak. Vi har truffet noen damer som har tatt festivaltøy til nye høyder.

Når man skal på festival er det gøy å kle seg opp litt. Kari-Anne Tverborgvik er frivillig på jazzfestivalen og har vært det i mange år. Hun begynte med redesign av gamle festivalskjorter før jazzens 50-årsjubileum for to år siden. – En gang vi skulle tømme et lager, kom vi over masse t-skjorter fra tidligere festivaler. For meg som syr og liker å være kreativ, så jeg at dette var noe jeg kunne bruke til å lage tøffe klær av.

Anette Tverborgvik, Mona Ledum, Jenny Kristine Tverborgvik og designer Kari-Anne Tverborgvik.
Redesignjenter Anette Tverborgvik, Mona Ledum, Jenny Kristine Tverborgvik og designer Kari-Anne Tverborgvik.

Klærne ble en hit fra første kjole så det ble raskt mer sying. Etter hvert utviklet nemlig konseptet seg også til skjørt og vesker, som Kari-Annes døtre, familie og venner har stor glede av å gå med på festivalen. Damene får mye oppmerksomhet på grunn av klærne. -Det er folk i alle aldre som stopper meg og sier det er kule klær og de lurer ofte på hvor vi har fått tak i dem, sier Annette på 12 år.

Skjørtene blir satt sammen av flere t-skjorter slik at design fra ulike år matcher. Kari-Anne forsøkte først å sette sammen klærne av bare funksjonærtrøyer, men de ble fort oppbrukt og hun utvidet sortimentet med vanlige jazzskjorter. Klesplaggene er dessverre ikke i salg, så har du gamle jazzskjorter i skapet, vet du hva du må gjøre med dem!

27533442704_1eac099ec4_z

Tekst: Astrid Berdal/ Foto: Thor Magnus Anfinsen